EU-konkurrencekommissær Margrethe Vestager har i dag vendt tomlen nedad for et stort teleopkøb i Storbritannien.

Margrethe Vestager stopper teleopkøb til 100 milliarder kroner

EU-konkurrencekommissær Margrethe Vestager blokerer blokeret for et kæmpe teleopkøb i Storbritannien. Læs her, hvorfor den danske kommissær nægter at leade 3's ejer købe O2.

EU's danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager (R) har onsdag sat bremsen i for, at teleselskabet Telefonicas britiske brand O2 kan blive solgt til teleselskabet 3's hovedejer, Hutchison.

Sammensmeltningen af de to mobiloperatører ville ifølge EU kreere en alt for stor mobilspiller på det britiske marked, som med tiden kunne reducere kundernes valgfrihed med hensyn til valg af mobiloperatør og med tiden hæve priserne.

Afvisningen bunder i, der på det britiske mobilmarked kun ville være to udfordrere i form af BT-ejede EE og Vodafone til det nye superselskab bestående af O2 og 3 (kaldet 'Three').

"Hvis vi tillod, at Hutchison kunne købe O2 på de betingelser, som er blevet foreslået, ville det have været dårligt for britiske mobilkunder og dårligt for den britiske mobilindustri," forklarer Margrethe Vestager i en pressemeddelelse fra EU.

Hutchison har ellers lovet at holde priserne nede, hvis selskabet kunne få lov til at købe O2, som du kan læse mere om her: Teleselskab lover at holde mobilpriserne i ro hvis kæmpe-opkøb bliver godkendt

Undersøgt i et halvt år
Nyheden om, at Hutchison ville købe O2, dukkede op sidste forår.

I oktober gik EU med konkurrencekommissær Margrethe Vestager i spidsen så i gang med at undersøge handlen i detaljer, hvor konklusionen i dag altså er blevet, at EU ikke godkender opkøbet.

Det nye superselskab, som altså nu er røget i vasken, ville med Hutchisons opkøb af O2 til knap 100 milliarder kroner sidde på næsten halvdelen af det britiske mobilmarked.

Udover frygten for stigende priser og færre valgmuligheder for kunderne, begrunder EU afvisningen i godkendelse af opkøbet med, at det ville forværre udviklingen i den britiske mobilinfrastruktur såvel som at begrænse konkurrenter i at leje sig ind på mobilenetværk.

"Vi ønsker, at mobilindustrien skal være konkurrencedygtig, så kunderne kan nyde godt af de innovative mobilservices til fair priser og på netværk i høj kvalitet. Formålet med EU's fusionskontrol er at sørge for, at sammenlægninger ikke svækker konkurrencen på bekostning af forbrugere og virksomheder," forklarer Margrethe Vestager i pressemeddelelsen fra EU.

Går i flæsket på tech-giganter
Det mulige Hutchison-opkøb af O2 er langtfra første gang, at Margrethe Vestager forpurrer en tele-sammensmeltning, hvilket også var tilfældet med Telenor og Telias fusion i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Margrethe Vestagers byttehandel: Krævede oprettelsen af nyt teleskab for Telia-Telenor-fusion

Herudover har den danske konkurrencekommissær gjort sig særdeles bemærket i nogle højtprofilerede sager mod Google.

Det kan du læse mere om her: Stor EU-sag på vej mod Google: Sådan reagerer Google på beskyldningerne

Til gengæld gled en anden stor handel på det britiske telemarked glat igennem, da det tidligere statsejede teleselskab BT tidligere på året gaflede EE for den nette sum af 123 milliarder kroner, som du kan læse her: Europæisk teleopkøb til 123 milliarder kroner er faldet på plads
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Denne malware er den største trussel mod din virksomhed lige nu
Den mest aktive malware i verden sniger sig ind, og at svært at gøre nøget ved. Se her hvordan du tager dine forholdsregler.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.