Artikel top billede

EU-konkurrencekommissær Margrethe Vestager har i dag vendt tomlen nedad for et stort teleopkøb i Storbritannien.

Margrethe Vestager stopper teleopkøb til 100 milliarder kroner

EU-konkurrencekommissær Margrethe Vestager blokerer blokeret for et kæmpe teleopkøb i Storbritannien. Læs her, hvorfor den danske kommissær nægter at leade 3's ejer købe O2.

EU's danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager (R) har onsdag sat bremsen i for, at teleselskabet Telefonicas britiske brand O2 kan blive solgt til teleselskabet 3's hovedejer, Hutchison.

Sammensmeltningen af de to mobiloperatører ville ifølge EU kreere en alt for stor mobilspiller på det britiske marked, som med tiden kunne reducere kundernes valgfrihed med hensyn til valg af mobiloperatør og med tiden hæve priserne.

Afvisningen bunder i, der på det britiske mobilmarked kun ville være to udfordrere i form af BT-ejede EE og Vodafone til det nye superselskab bestående af O2 og 3 (kaldet 'Three').

"Hvis vi tillod, at Hutchison kunne købe O2 på de betingelser, som er blevet foreslået, ville det have været dårligt for britiske mobilkunder og dårligt for den britiske mobilindustri," forklarer Margrethe Vestager i en pressemeddelelse fra EU.

Hutchison har ellers lovet at holde priserne nede, hvis selskabet kunne få lov til at købe O2, som du kan læse mere om her: Teleselskab lover at holde mobilpriserne i ro hvis kæmpe-opkøb bliver godkendt

Undersøgt i et halvt år

Nyheden om, at Hutchison ville købe O2, dukkede op sidste forår.

I oktober gik EU med konkurrencekommissær Margrethe Vestager i spidsen så i gang med at undersøge handlen i detaljer, hvor konklusionen i dag altså er blevet, at EU ikke godkender opkøbet.

Det nye superselskab, som altså nu er røget i vasken, ville med Hutchisons opkøb af O2 til knap 100 milliarder kroner sidde på næsten halvdelen af det britiske mobilmarked.

Udover frygten for stigende priser og færre valgmuligheder for kunderne, begrunder EU afvisningen i godkendelse af opkøbet med, at det ville forværre udviklingen i den britiske mobilinfrastruktur såvel som at begrænse konkurrenter i at leje sig ind på mobilenetværk.

"Vi ønsker, at mobilindustrien skal være konkurrencedygtig, så kunderne kan nyde godt af de innovative mobilservices til fair priser og på netværk i høj kvalitet. Formålet med EU's fusionskontrol er at sørge for, at sammenlægninger ikke svækker konkurrencen på bekostning af forbrugere og virksomheder," forklarer Margrethe Vestager i pressemeddelelsen fra EU.

Går i flæsket på tech-giganter

Det mulige Hutchison-opkøb af O2 er langtfra første gang, at Margrethe Vestager forpurrer en tele-sammensmeltning, hvilket også var tilfældet med Telenor og Telias fusion i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Margrethe Vestagers byttehandel: Krævede oprettelsen af nyt teleskab for Telia-Telenor-fusion

Herudover har den danske konkurrencekommissær gjort sig særdeles bemærket i nogle højtprofilerede sager mod Google.

Det kan du læse mere om her: Stor EU-sag på vej mod Google: Sådan reagerer Google på beskyldningerne

Til gengæld gled en anden stor handel på det britiske telemarked glat igennem, da det tidligere statsejede teleselskab BT tidligere på året gaflede EE for den nette sum af 123 milliarder kroner, som du kan læse her: Europæisk teleopkøb til 123 milliarder kroner er faldet på plads
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere