Artikel top billede

(Foto: Charlie Bibby/ Newscast)

Stor EU-sag på vej mod Google: Sådan reagerer Google på beskyldningerne

Se Googles reaktion på, at EU nu åbner en stor sag mod selskabet med en stribe anklager om konkurrenceforvridende adfærd.

It-giganten Google har formentlig i et stykke tid været ganske klar over, hvilken vej EU-vindene blæste i forhold til en mulig sag om konkurrenceforvridende adfærd.

Det var dog først i dag, onsdag, at det blev helt officielt, at EU-konkurrencekommissær Margrethe Vestager indleder en stor sag mod Google på grund af fremgangsmåderne med Android og Googles egne mobil-apps.

Sagen, der potentielt kan føre til en milliard-bøde til Google (op til 10 procent af selskabets omsætning), bunder i en række anklager om Googles udnyttelse af den dominerende position på markedet med ikke mindst Android-styresystemet.

Se vores overblik over alle anklagerne mod Google her:

Margrethe Vestager åbner stor sag mod Google - her er alle anklagerne

Google har netop udsendt en meddelelse efter dagens sagsanlæg fra EU-systemet.

Her skriver it-giganten, at Android er et gratis open source-system, som en lang række hardwarepartnere bakker op om - og at Android tilbød noget helt nyt på markedet, da det blev lanceret i 2007.

"Siden da har Android udviklet sig til en drivkraft for innovation inden for mobil-software og -hardware. Det har gjort hundredvis af producenter i stand til at bygge fantastiske telefoner, tablets og andre enheder."

"Det har ladet udviklere i alle størrelser nå et kæmpe publikum på en let måde. Resultatet? Brugerne nyder godt af et ekstraordinært udvalg af apps og enheder til hele tiden lavere priser."

Google forholder sig i meddelelsen også til dagens udmelding fra EU og Margrethe Vestager:

"Vi tager disse bekymringer meget seriøst, men vi mener også, at vores forretningsmodel er med til at holde producenternes omkostninger nede og bevare deres fleksibilitet, samtidig med at forbrugerne får en hidtil uset kontrol over deres mobile enheder."

"Det er sådan, vi har designet modellen," skriver Googles Kent Walker, der er senior vice president i selskabet.

I reaktionen fra Google fremhæver selskabet blandt andet, at alle partneraftaler er helt frivillige, og at producenterne kan vælge at lægge en suite af Google-apps på produkterne - ligesom de kan forudinstallere andre apps fra andre selskaber.

"Vores partneraftaler har hjulpet med at skabe et bemærkelsesværdigt - og, hvilket er vigtigt, bæredygtigt - økosystem, der er baseret på open source-software og åben innovation," lyder reaktionen fra Google.

Selskabet oplyser desuden, at det ser frem til at skulle demonstrere, hvorfor Android-modellen er med til at sikre konkurrencen og også gavner forbrugerne.

Læs også:

Margrethe Vestager åbner stor sag mod Google - her er alle anklagerne

Går Google over stregen med bundling af Android og egne apps?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere