Artikel top billede

Kendte storbyer vil ikke have Airbnb længere: Airbnb-lejligheder lukkes på stribe på danskernes favorit-feriemål

Airbnb er i lighed med Uber under kraftig beskydning fra lovgivere. Flere storbyer er gået til angreb mod tjenesten.

Har du planlagt at rejse til New York, Barcelona eller Berlin i din sommerferie, skal du nok kigge efter andre overnatningsmuligheder end hos Airbnb og lignende udlejningssteder.

For mens Barcelona allerede tilbage i 2014 lukkede for muligheden for kortere overnatningsophold i byens lejligheder igennem nettets udledningssteder uden tilladelse, har Berlin i maj gjort det ulovligt at udleje lejligheder i få dage, mens New York nu følger trop.

Helt konkret er USA's berømte storby i gang med at indføre lovgivning, der forbyder udlejere at tilbyde deres boliger til turister med lejemål under 30 dage, skriver Techcrunch.

Lovforslaget har været igennem statssenatet, og nu mangler det en underskrift fra guvenør Andrew Cuomo fra staten New York for at blive til virkelighed.

Læs også: Danske politikere klar til indgreb: Kræver skattekontrol hos Uber og Airbnb

Kan sende New Yorkere på gaden

Netop Berlin, Barcelona og New York er ifølge hotelsøgemaskinen Hotels.com blandt danskernes top 10-favoritrejsemål.

På trods af restriktionerne afslører en stikprøvekontrol foretaget af Computerworld, at der er massevis af Airbnb-lejligheder i de tre populære storbyer.

Hvis loven i New York bliver gennemført, kan det ellers blive en dyr affære at udleje boliger til turister under 30 dage, da udlejeren i første hug står til en bøde på 1.000 dollar svarende til 6.600 kroner.

Bliver en af byens mere end 30.000 Airbnb-udlejere snuppet med gæster i en lejlighed for tredje gang, lyder bøden på 50.000 kroner.

Læs også: Trods massiv omtale: Så få danskere har faktisk prøvet AirBnB, Uber og GoMore

Den udmelding har fået Airbnb på banen og erklære, at denne kommende lovgivning for New York er helt hul i hovedet.

"Lad os være helt klare: Dette er et dårligt forslag, der vil gøre det sværere at betale regniner for tusindvis af New Yorkere. Flere regeringer i hele verden har demonstreret, at der er en fornuftig måde at håndtere bolig-deling på, og vi håber, at New York vil følge i deres fodspor og beskytte middelklassen," lyder det fra Airbnb ifølge Techcrunch.

Flere byer klar med lovgivning

I byer som Paris, London og Amsterdam har lovgiverne også rettet øjnene mod Airbnb og lignende udlejningssteder.

Det skyldes, at storbyerne ikke ønsker, at hele byområder bliver oversvømmet med kuffertslæbende turister, mens de lokale har svært ved at finde en bolig.

I København har Borgerrepræsentationen på foranledning af SF igangsat en undersøgelse af, hvorvidt udlejningstjenester som Airbnb skævvrider det københavnske boligmarked.

Det forventes ifølge Berlingske Tidende, at der kommer et debatmøde om eksempelvis Airbnb-udlejningerne efter sommerferien.

Læs også: 

Politiet advarer mod Airbnb-svindel: Pas på denne fidus - svindlere står bag

Dansk hotelbranche jubler over Airbnb: Trækker mange turister til Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere