Artikel top billede

Foto: Petr Kovar.

Maskiner dyster mod maskiner i ny form for hacker-match: Skal lukke sikkerhedshuller på få sekunder

Store computersystemer skal kunne lukke sikkerhedshuller på egen hånd inden for få sekunder. For at få automatiseret sikkerheden sender internettets stifter DARPA syv computersystemer i kamp mod hinanden i en hacker-konkurrence med store millionpræmier.

Der er lagt i kakkelovnen til noget af en hackerdyst i starten af næste måned i Las Vegas.

For midt mellem to af de største hackerkonferencer, Blackhat USA og DEFCON, løber af stablen i starten af august, vil det amerikanske Forsvarsministeriums DARPA-afdeling afprøve, hvor gode maskiner er til at finde sikkerhedsfejl hos sig selv.

Mere konkret vil DARPA, der stod bag den spæde start af internet i slutningen af 1960'erne, sende syv kunstigt intelligente systemer i kamp mod hinanden for at finde svagheder i de andres computersystemer.

Kampene finder sted på DARPA's Cyber Grand Challenge, hvor det skal bevises, at maskiner hacker maskiner bedre, end vi mennesker er i stand til - og gerne at automatiserede maskiner beskytter sig selv bedre, end mennesker kan.

Det skriver Tech Insider.

"Vores Cyber Grand Challenge handler om at bringe automatik ind i cyberspace. Vi håber at se beviser på, at hele ens sikkerhedscyklus kan blive automatiseret," forklarer chef for DARPA-konferencen, Mike Walker, til Tech Insider.

Skal lukke huller på sekunder

En af baggrundene for at sende maskiner i kamp mod hinanden er, at sikkerhedshuller i gennemsnit kan leve i 312 dage uden at blive opdaget.

Når hullerne står åbne så længe, kan hackere møve sig ind i udnytte sikkerhedsbristerne, inden mennesker lukker dem og får spredt budskabet om sikkerhedslapper til omverdenen.

Så mange dage med åbne døre og vinduer til ens systemer ønsker DARPA med sin konference at sætte spotlight på, så maskiner kan finde og lukke den slags huller på minutter - og gerne inden for få sekunder.

Derfor har de syv finalehold i konkurrencen også kun et minimum af interaktionsmuligheder via keyboard, når først maskinerne er sendt i kamp mod hinanden.

13,5 millioner kroner på højkant

Systemerne skal altså med andre ord finde svagheder hos sig selv, og det vil også være muligt at scanne modstandernes systemer, uden det dog vil være muligt for maskinerne at angribe hinanden

"Maskinerne er nødt til at forstå software-sproget og logikken i softwaren, hvorefter de skal skrive deres egne netværksklienter og efterfølgende komme frem til rækken af nye sårbarheder helt på egen hånd," forklarer Mike Walker om konkurrencen til Tech Insider.

Under konkurrencen vil maskinerne sende beskeder til DARPA-dommerkomiteen, som vil kontrollere, at de fundne sårbarheder er korrekte, og at de disse sikkerhedshuller i givet fald ville kunne lamme modpartens maskiner.

Folkene bag det bedste automatiserede system vil score knap 13,5 millioner kroner i førstepræmie, mens nummer to får 6,7 millioner kroner, og der er godt fem millioner kroner til nummer tre i konkurrencen.

Læs også: 
Priserne falder i hacker-miljøerne: Så lidt koster det at købe et hack, et DDoS-angreb eller en RAT

Hacker spadserede direkte ind i FBI's it-systemer: Ringede til support og fik password

White hat-hacker: "Sådan stak vi en kæp i hjulet på en af nettets hårdeste hackerværktøjer"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere