Artikel top billede

Virksomhederne bruger flere og flere penge på it-sikkerhed - men mange misforstår noget helt grundlæggende

Der spenderes svimlende summer på it-sikkerhed i erhvervslivet. Mange virksomheder begår dog den fejl, at de tror, at det nødvendigvis også medfører en bedre sikkerhed.

It-sikkerhed er et hot emne i mange virksomheder i disse år - og i deres it-budgetter. 

Analysefirmaet Gartner har vurderet, at der på globalt plan vil blive investeret 7,9 procent mere i it-sikkerhed i 2016 end sidste år, og at der fra 2015 til 2018 vil være tale om en stigning på 23,5 procent i de vesteuropæiske investeringer i it-sikkerhed.

Læs mere om det her

Man begår dog en helt grundlæggende fejl, hvis man dermed også antager, at de virksomheder, der har investeret de mange penge, per definition også har fået højnet sikkerheden.

Der er nemlig alt for mange virksomheder og organisationer, der begår den fejl at sætte lighedstegn mellem investeringer i it-sikkerhed og sikkerheds-modenhed, lyder det nu fra Gartner.

Læs også: Benhård kamp om det danske marked for it-sikkerhed: Her er den nye tendens

Analysefirmaet skriver, at organisationer i gennemsnit bruger 5,6 procent af it-budgettet på it-sikkerhed og risk management.

Det dækker dog over, at man nogle steder bruger blot en enkelt procent, mens andre er helt oppe på 13 procent af budgettet.

"Vores kunder vil gerne vide, om det, de investerer på it-sikkerhed, er det samme som hos andre i deres industri, i samme geografiske område eller virksomhedsstørrelse," lyder det fra Rob McMillan, der er research director i Gartner.

"Men generelle sammenligninger i hele industrier fortæller dig ikke meget som din sikkerheds-situation."

"Det kan være, at du investerer lige så meget som dem, du sammenligner med, men at du bruger pengene på de forkerte ting og er ekstremt sårbar," forklarer Gartner.

Samtidig er det de færreste virksomheder, der rent faktisk har et realistisk bud på, hvor mange penge der bruges på it-sikkerhed.

Det skyldes, at det dækker over udgifter til alt fra hardware, netværk, software, services, personale og forskellige andre områder og initiativer i organisationer.

Der skal fokus på andet og mere end ny teknologi

Uanset hvor mange penge, man bruger på it-sikkerhed, er det dog værd at bemærke særligt én konklusion fra Gartners side:

At en virksomhed, der bruger færre penge på it-sikkerhed end gennemsnittet, faktisk godt kan have en høj sikkerhed.

Denne type virksomheder beskrives som:

"Sikre organisationer, der har implementeret best practices for it-drift og sikkerhed, der reducerer den overordnede kompleksitet i it-infrastrukturen og arbejder med at reducere antallet af sikkerheds-sårbarheder."

Den generelle anbefaling fra Gartners side lyder, at virksomheder bør sætte mellem fire og syv procent af it-budgettet af til it-sikkerhed - jo mere modne systemer, man har, jo færre penge er der typisk behov for at bruge.

Læs også:

It-sikkerhed er en guldrandet forretning: Så mange penge skovler sikkerhedsbranchen ind

Benhård kamp om det danske marked for it-sikkerhed: Her er den nye tendens




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere