Artikel top billede

Virksomhederne bruger flere og flere penge på it-sikkerhed - men mange misforstår noget helt grundlæggende

Der spenderes svimlende summer på it-sikkerhed i erhvervslivet. Mange virksomheder begår dog den fejl, at de tror, at det nødvendigvis også medfører en bedre sikkerhed.

It-sikkerhed er et hot emne i mange virksomheder i disse år - og i deres it-budgetter. 

Analysefirmaet Gartner har vurderet, at der på globalt plan vil blive investeret 7,9 procent mere i it-sikkerhed i 2016 end sidste år, og at der fra 2015 til 2018 vil være tale om en stigning på 23,5 procent i de vesteuropæiske investeringer i it-sikkerhed.

Læs mere om det her

Man begår dog en helt grundlæggende fejl, hvis man dermed også antager, at de virksomheder, der har investeret de mange penge, per definition også har fået højnet sikkerheden.

Der er nemlig alt for mange virksomheder og organisationer, der begår den fejl at sætte lighedstegn mellem investeringer i it-sikkerhed og sikkerheds-modenhed, lyder det nu fra Gartner.

Læs også: Benhård kamp om det danske marked for it-sikkerhed: Her er den nye tendens

Analysefirmaet skriver, at organisationer i gennemsnit bruger 5,6 procent af it-budgettet på it-sikkerhed og risk management.

Det dækker dog over, at man nogle steder bruger blot en enkelt procent, mens andre er helt oppe på 13 procent af budgettet.

"Vores kunder vil gerne vide, om det, de investerer på it-sikkerhed, er det samme som hos andre i deres industri, i samme geografiske område eller virksomhedsstørrelse," lyder det fra Rob McMillan, der er research director i Gartner.

"Men generelle sammenligninger i hele industrier fortæller dig ikke meget som din sikkerheds-situation."

"Det kan være, at du investerer lige så meget som dem, du sammenligner med, men at du bruger pengene på de forkerte ting og er ekstremt sårbar," forklarer Gartner.

Samtidig er det de færreste virksomheder, der rent faktisk har et realistisk bud på, hvor mange penge der bruges på it-sikkerhed.

Det skyldes, at det dækker over udgifter til alt fra hardware, netværk, software, services, personale og forskellige andre områder og initiativer i organisationer.

Der skal fokus på andet og mere end ny teknologi

Uanset hvor mange penge, man bruger på it-sikkerhed, er det dog værd at bemærke særligt én konklusion fra Gartners side:

At en virksomhed, der bruger færre penge på it-sikkerhed end gennemsnittet, faktisk godt kan have en høj sikkerhed.

Denne type virksomheder beskrives som:

"Sikre organisationer, der har implementeret best practices for it-drift og sikkerhed, der reducerer den overordnede kompleksitet i it-infrastrukturen og arbejder med at reducere antallet af sikkerheds-sårbarheder."

Den generelle anbefaling fra Gartners side lyder, at virksomheder bør sætte mellem fire og syv procent af it-budgettet af til it-sikkerhed - jo mere modne systemer, man har, jo færre penge er der typisk behov for at bruge.

Læs også:

It-sikkerhed er en guldrandet forretning: Så mange penge skovler sikkerhedsbranchen ind

Benhård kamp om det danske marked for it-sikkerhed: Her er den nye tendens
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.