Artikel top billede

Hackerne kaster sig over de fire største browsere: Her er den mest usikre browser

I en hackerdyst mellem Chrome, Firefox, Safari og Edge Chrome blev en af browserne lagt ned fem gange, mens hackerne ikke kunne få hul på en af de andre browsere i konkurrencen.

I tre dage har deltagerne på hacker-konferencen Pwn2Own hakket løs på de tre største browsere, Googles Chrome, Mozillas Firefox og Microsofts Edge, og de var ikke alle lige stabile.

Igen i år blev Microsofts Edge-browser hacket, og det skete blandt andet via dens ChakraCore, som er en Javascript engine.

Senere fik samme hacker-hold hul igennem til en logisk fejl i Edge-browserens sandbox-funktion, som er bygget efter selvsamme funktionalitet fra Chrome.

At Edge ikke kan leve op til sit forbillede, blev bevist godt og grundigt på Pwn2Own-konferencen, hvor Edge blev hacket fem gange, hvilket blandt andet inkluderede et angreb ved hjælp af svagheder i Windows-styresystemet og VMwares Workstation.

Det skriver Tom's Hardware.

Læs også: Microsoft: Med denne splinternye teknologi bliver Edge den mest sikre browser i verden

Den hackerfri browser

Mens Microsoft-folkene bag Edge altså måtte lide den tort at se deres browser besejret fem gange, blev Edge ovenpå konferencen kåret som "vinder".

Apples Safari-browser blev på konferencen hacket tre gange med yderligere et halvgennemført forsøg, mens Firefox blev lagt ned to gange.

Tilbage som "taber" på hackerkonferencen står Chrome, der kun blev forsøgt hacket én gang, og her modstod Google-browseren forsøget.

Dette er måske lidt pudsigt, eftersom Chrome ved sin premiere tilbage i 2008 blev betegnet som ekstrem usikker, hvilket du kan læse mere om her: Flere lande advarer nu mod Google Chrome

Dengang sad Microsoft tungt og solidt på browsermarkedet med sin Internet Explorer-netlæser, der var indbygget i Windows, hvilket EU siden fik ændret på ved at tvinge Microsoft til at stille et frit browservalg til rådighed for sine brugere.

Vendt op og ned

I dag er der byttet godt og grundigt om på magtfordelingen.

Ifølge statistiksitet Statcounter tegner Chrome sig for lige over halvdelen af alle webbesøg, mens Safari-browseren er verdens andenstørste med en brugerandel på 14 procent.

Microsofts Edge-browser bliver overgået af stort set alle andre browsere lige fra Ali Babas UC Browser, Firefox, Opera, Samsungs Internet-browser og sågar sin egen Internet Explorer.

I dag har Edge-browseren en brugerandel på 1,77 procent, mens Internet Explorer-brugen er på 4,37 procent, hvilket samlet giver Microsoft en samlet brugerandel på 6,14 procent.

Da Chrome blev introduceret i efteråret 2008, sad Microsoft-browserne Internet Explorer 6 og 7 med en brugerandel på over 72 procent af alle netsøgninger.

Læs også:
Efter hård kritik af Microsofts forsøg på at snige Edge ind hos brugerne: Så lidt fylder Edge på markedet




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IT-udviklere til fremtidens skattevæsen

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

IT-løsningsarkitekt

Omnicom Media Group

IT Help Desk Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere