Topnyhed:Nana Bule forlader Microsoft: Her er den nye direktør for Microsoft Danmark

Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Forsvarets Auditørkorps rejser tiltale mod ansatte i Forsvaret for it-bestikkelse

Forsvarets Auditørkorps rejser tiltale mod fire af Forsvarets ansatte for at have modtaget bestikkelse fra Atea.

Tre af de fire tiltalte var da bestikkelsen fandt sted ansat i Forsvarets Koncern IT, mens den fjerde var ansat i Søværnets Operative Kommando.

Det skriver Berlingske Business.

Tiltalen mod de fire ansatte sker som endnu et led i den efterhånden meget omfattende bestikkelses-sag med Atea som central spiller.

De fire ansatte i Forsvaret er tiltalt for at have modtaget forskelligt it-udstyr.

I den største af sagerne er en ansat tiltalt for over en tre-årig periode at have modtaget it-grej og rabatter for mere end 50.000 kroner.

I de tre øvrige sager er de ansatte ifølge Berlingske Business tiltalt for at have modtaget it-udstyr for nogle få tusinder kroner.

Læs også: Atea-mail afslører: Har på en måned foræret Apple-produkter for 76.000 kroner til offentligt ansatte som 'smørelse'

Mange sager

Beløbsmæssigt er den største af de pågældende sager på 50.000 kroner den endnu største i den efterhånden længere stribe af sager, der har været i retten i Atea-komplekset.

Her har tidligere ansatte i organisationer som Udenrigsministeriet, Københavns Kommune, DSB og Rigspolitiet allerede været for retten.

Det hidtil største bestikkelses-beløb, som der er faldet dom for at have modtaget i sagen, er 44.000 kroner.

Det skete i december, hvor en tidligere ansat i Københavns Kommune fik fire måneders ubetinget fængsel for at have modtaget en iPhone 3, to iPad, en iPhone 4 og en router fra Atea.

På vej i retten er nu flere tidligere topfolk i Atea, der er tiltalt for at have bestukket de tidligere offentligt ansatte i stor stil, ligesom politiet har forlangt beslaglæggelse af større beløb fra en række af de involverede.

Det gælder blandt andre fire højtprofilerede Atea-sælgere, der i sommeren 2016 pludseligt stoppede i Atea.

Det kan du læse mere om her: Højtprofilerede sælgere stoppede i Atea under stor mystik: Nu bliver de sigtet i bestikkelsessag

Seks dømt

Bagmandspolitiet har gennem det seneste år sigtet omkring 40 personer i sagen - herunder en række topfolk fra den offentlige sektor og Atea.

Læs også: Atea-chefer beholdte selv iPads og andre gaver: Kan føre til sager om underslæb

Indtil videre har otte offentligt ansatte været stillet for en domstol. De tæller højtplacerede folk i store organisationer som Udenrigsministeriet, Københavns Kommune, Rigspolitiet og DSB.

Heraf er to blevet frikendt, mens seks er blevet dømt for at have modtaget bestikkelse i form af forskellige rabatter eller hardware, som de har modtaget i forbindelse med indgåelse af aftaler med Atea.

Senere har Østre Landsret formildet dommen for to af de ansatte - heriblandt den person, der blev dømt for at have modtaget bestikkelse for 44.000 kroner.

Landsretten mente ikke, at han skulle have fire måneders fængsel og ændrede derfor dommen til 40 dagens betinget fængsel og samfundstjeneste.

Det kan du læse mere om her: Atea-bestikkelsessagen: Offentligt ansatte slipper for fængselsstraf.

Du kan få et overblik over de retssager, der allerede er blevet afviklet i sagen her: Atea-bestikkelsessagen: Otte offentligt ansatte nu dømt eller frifundet.

Læs også:

Atea-chefer beholdte selv iPads og andre gaver: Kan føre til sager om underslæb

Tiltale i Atea-bestikkelsessag: Atea betalte syv dages Dubai-tur og Formel 1-løb til kunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere