Artikel top billede

Atea-bestikkelsessagen: Offentligt ansatte slipper for fængselsstraf

To af de offentligt ansatte i Atea-bestikkelsessagen undgår fængselsdomme efter ankesag i Landsretten.

To tidligere ansatte fra henholdsvis Københavns Kommune og DSB slipper for fængselsstraf i en af vor tids største sager om bestikkelse. 

Det fastslår Østre Landsret efter en ankesag fredag. 

I stedet modtager de to it-ansatte henholdsvis 40 og 30 dages fængsel betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste mod byrettens tidligere dom på henholdsvis fire måneder og 60 dages fængsel. 

Landsretten slår dog også fast, at de to mænd fortsat er skyldige i at have modtaget bestikkelse i form af it-udstyr som iPads og smartphones fra Atea. 

Retten pointerer også, at de to it-ansatte på intet tidspunkt har gengældt bestikkelsen i form af udnyttelse af deres lederstillinger i det offentlige. 

Beløbsstørrelsen var forkert

Strafnedsættelsen sker efter, at Landsretten finder flere at bestikkelsesgaverne i byrettens afgørelse prissat forkert. Desuden fjernede Landsretten en bærbar computer fra bevisbyrden, som den dømte alrig havde modtaget fra Atea.

"Vi havde jo håbet på en frifindelse for mine to klienter, men når vi nu ikke kunne få det, må vi leve med det næstbedste, og vi er glade for, at dommen nu er betinget for begge," siger forsvarsadvokat Peter Trudsø til Computerworld. 

Forsvarsadvokaten mener, at ankesagen kan få konsekvenser for andre afsluttede sager i bestikkelsessagen. 

"Mine to klienter vil nu bare gerne i glemslen og komme videre med deres dagligdag, men sagerne kan få stor betydning for de andre tidligere sager, hvor beløbsstørrelserne og dermed strafudmålingen måske også er sat for højt," siger Peter Trudsø. 

Flere sager mod offentligt ansatte forventes at påbegynde i løbet af den tidlige sommer. 

Sagerne mod de involverede i hovedsagen, den såkaldte Region Sjælland-sag med bestikkelse og underslæb for over 1,2 millioner kroner har endnu ikke fået en dato. 

Læs også: Atea-mail afslører: Har på en måned foræret Apple-produkter for 76.000 kroner til offentligt ansatte som 'smørelse'

Læs også: Tiltale i [b]Atea-bestikkelsessag: Atea betalte syv dages Dubai-tur og Formel 1-løb til kunder[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere