Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

(Foto: Uniconta)

Pensionsselskab pumper 60 millioner kroner i Erik Damgaards nye selskab: "Det kan blive en global løsning"

Efter flere års arbejde pumper pensisonsselskab 60 millioner kroner ind i Erik Damgaards it-selskab Uniconta. Selskabet har 'potentialet til at blive en global løsning blandt ganske få konkurrenter,' mener Erik Damgaard.

Pensionsselskabet MP Pension pumper 60 millioner kroner i Erik Damgaards it-selskab Uniconta, der har udviklet et cloud-baseret økonomi-system til små og mellemstore virksomheder.

Erik Damgaard blev sammen med blandt andre sin bror Preben Damgaard meget rig, da de var med til at sælge it-virksomheden Navision til Microsoft i 2003 for 11,2 milliarder kroner.

Salget gjorde dem til milliardærer.

Det kan du læse mere om her i denne reportage fra den dag, hvor handelen blev offentliggjort.

Siden er det gået slag i slag med Erik Damgaard, der for nogle år siden begyndte at arbejde på det nye system.

Det fortalte han om til Computerworld i september 2015, hvilket du kan læse mere om her: Erik Damgaard klar med nyt økonomisystem: Jeg er back in business.

Erik Damgaard tabte i årene efter milliardsalget til Microsoft betydelige beløb på forskellige investeringer.

Han forsøgte efter nogle eventyr blot to år efter salget til Microsoft at købe C5-systemet tilbage fra Microsoft, da han savnede udviklingsarbejdet og at have et firma.

Det fortalte han om til Computerworld i 2015.

Han siger til Børsen, at han ikke selv havde de 60 millioner kroner at lægge i selskabet, men at han dog havde nok penge tilbage til at etablere Uniconta. Derfor falder kapitalindsprøjtningen nu på et tørt sted.

"Kapitaltilførslen gør os i stand til at udføre vores planer i såvel Danmark som udlandet, og vi forventer, at selskabet er selvfinansierende fra nu af. Så nu kan alle vores bestræbelser gå på effektiv udnyttelse vores IPR-base og imødekomme efterspørgslen efter nye, modificerbare cloud-løsninger," lyder det fra Erik Damgaard i en udsendt pressemeddelelse.

Her peger han på, at der er store globale muligheder i systemet, da der efter hans vurdering er ganske få konkurrenter.

I dag anvender mange af disse virksomheder ikke mindst systemer som e-conomic, der i 2015  blev solgt til norske Visma for omkring halvanden milliard kroner.

Også Microsoft er inde på dette marked og er ikke mindst det selskab, som både e-conomic og nu også Uniconta vil slås med.

E-conomics planer kan du læse mere om her: E-conomic blæser til kamp: Sådan vil vi snuppe kunder fra Microsoft i stor stil

"Vi har en unik position, da Uniconta er det eneste cloud-baserede økonomisystem til mindre og mellemstore virksomheder med en bred vifte af muligheder for at tilpasse og skræddersy løsninger til alle markedssegmenter. Desuden har Uniconta potentialet til at blive en global løsning blandt ganske få konkurrenter. Den udfasning, der lige nu sker af Microsoft Dynamics C5 i Danmark og e-conomic i Norge åbner for et enormt potentiale for en kraftig markedsvækst på ganske kort sigt," siger Erik Damgaard.

Det nye system bygger på Axapta-tankegangen, og selve arkitekturen minder om Axapta, men er defineret som et mindre system og baseret i dloud'en.

Overtager del af virksomheden
Kapitaltilførslen betyder, at MP Pension overtager en del af Uniconta. Ifølge Børsen beholder Erik Damgaard dog mere end 50 procent af aktierne, mens de to øvrige medlemmer af selskabets direktion, Per Pedersen og Jørn Rejndrup, hver ejer to procent af selskabet. Per Pedersen har arbejdet sammen med Erik Damgaard helt tilbage fra Damgaard Data-tiden i 1990'erne.

Ifølge Erik Damgaard bliver Uniconta i dag solgt af 115 forhandlere.

Erik Damgaard har tidligere fortalt til Computerworld, at ideen salgsmæssigt er, at levere en standardløsning, som kunden kan bruge direkte eller få bygget en tillægsløsning gennem en forhandler.

"Vi stiller de nødvendige udviklingsværktøjer gratis til rådighed for forhandlerne, som til gengæld betaler for min service i skyen," har han fortalt.


Pensionsselskabet betegner til Børsen kapitalindsprøjtningen som en ‘investering med medium risiko.'

"Vi ser frem til en fortsat hastig udbredelse af Uniconta-systemet og dermed accelererende værdiskabelse i selskabet. Som cloud-baseret system, bidrager Uniconta tillige til at kunne eliminere lokale serverrum og flytte datalagring over i mere energieffektive lagerfaciliteter, hvilket ligger i tråd med det fokus, vi i MP Pension har på klima og energieffektive løsninger," lyder det fra direktør Jens Munch Holst fra MP Pension i en udsendt pressemeddelelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.