Artikel top billede

(Foto: Uniconta)

Pensionsselskab pumper 60 millioner kroner i Erik Damgaards nye selskab: "Det kan blive en global løsning"

Efter flere års arbejde pumper pensisonsselskab 60 millioner kroner ind i Erik Damgaards it-selskab Uniconta. Selskabet har 'potentialet til at blive en global løsning blandt ganske få konkurrenter,' mener Erik Damgaard.

Pensionsselskabet MP Pension pumper 60 millioner kroner i Erik Damgaards it-selskab Uniconta, der har udviklet et cloud-baseret økonomi-system til små og mellemstore virksomheder.

Erik Damgaard blev sammen med blandt andre sin bror Preben Damgaard meget rig, da de var med til at sælge it-virksomheden Navision til Microsoft i 2003 for 11,2 milliarder kroner.

Salget gjorde dem til milliardærer.

Det kan du læse mere om her i denne reportage fra den dag, hvor handelen blev offentliggjort.

Siden er det gået slag i slag med Erik Damgaard, der for nogle år siden begyndte at arbejde på det nye system.

Det fortalte han om til Computerworld i september 2015, hvilket du kan læse mere om her: Erik Damgaard klar med nyt økonomisystem: Jeg er back in business.

Erik Damgaard tabte i årene efter milliardsalget til Microsoft betydelige beløb på forskellige investeringer.

Han forsøgte efter nogle eventyr blot to år efter salget til Microsoft at købe C5-systemet tilbage fra Microsoft, da han savnede udviklingsarbejdet og at have et firma.

Det fortalte han om til Computerworld i 2015.

Han siger til Børsen, at han ikke selv havde de 60 millioner kroner at lægge i selskabet, men at han dog havde nok penge tilbage til at etablere Uniconta. Derfor falder kapitalindsprøjtningen nu på et tørt sted.

"Kapitaltilførslen gør os i stand til at udføre vores planer i såvel Danmark som udlandet, og vi forventer, at selskabet er selvfinansierende fra nu af. Så nu kan alle vores bestræbelser gå på effektiv udnyttelse vores IPR-base og imødekomme efterspørgslen efter nye, modificerbare cloud-løsninger," lyder det fra Erik Damgaard i en udsendt pressemeddelelse.

Her peger han på, at der er store globale muligheder i systemet, da der efter hans vurdering er ganske få konkurrenter.

I dag anvender mange af disse virksomheder ikke mindst systemer som e-conomic, der i 2015  blev solgt til norske Visma for omkring halvanden milliard kroner.

Også Microsoft er inde på dette marked og er ikke mindst det selskab, som både e-conomic og nu også Uniconta vil slås med.

E-conomics planer kan du læse mere om her: E-conomic blæser til kamp: Sådan vil vi snuppe kunder fra Microsoft i stor stil

"Vi har en unik position, da Uniconta er det eneste cloud-baserede økonomisystem til mindre og mellemstore virksomheder med en bred vifte af muligheder for at tilpasse og skræddersy løsninger til alle markedssegmenter. Desuden har Uniconta potentialet til at blive en global løsning blandt ganske få konkurrenter. Den udfasning, der lige nu sker af Microsoft Dynamics C5 i Danmark og e-conomic i Norge åbner for et enormt potentiale for en kraftig markedsvækst på ganske kort sigt," siger Erik Damgaard.

Det nye system bygger på Axapta-tankegangen, og selve arkitekturen minder om Axapta, men er defineret som et mindre system og baseret i dloud'en.

Overtager del af virksomheden
Kapitaltilførslen betyder, at MP Pension overtager en del af Uniconta. Ifølge Børsen beholder Erik Damgaard dog mere end 50 procent af aktierne, mens de to øvrige medlemmer af selskabets direktion, Per Pedersen og Jørn Rejndrup, hver ejer to procent af selskabet. Per Pedersen har arbejdet sammen med Erik Damgaard helt tilbage fra Damgaard Data-tiden i 1990'erne.

Ifølge Erik Damgaard bliver Uniconta i dag solgt af 115 forhandlere.

Erik Damgaard har tidligere fortalt til Computerworld, at ideen salgsmæssigt er, at levere en standardløsning, som kunden kan bruge direkte eller få bygget en tillægsløsning gennem en forhandler.

"Vi stiller de nødvendige udviklingsværktøjer gratis til rådighed for forhandlerne, som til gengæld betaler for min service i skyen," har han fortalt.

Pensionsselskabet betegner til Børsen kapitalindsprøjtningen som en ‘investering med medium risiko.'

"Vi ser frem til en fortsat hastig udbredelse af Uniconta-systemet og dermed accelererende værdiskabelse i selskabet. Som cloud-baseret system, bidrager Uniconta tillige til at kunne eliminere lokale serverrum og flytte datalagring over i mere energieffektive lagerfaciliteter, hvilket ligger i tråd med det fokus, vi i MP Pension har på klima og energieffektive løsninger," lyder det fra direktør Jens Munch Holst fra MP Pension i en udsendt pressemeddelelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere