(Foto: Uniconta)

Pensionsselskab pumper 60 millioner kroner i Erik Damgaards nye selskab: "Det kan blive en global løsning"

Efter flere års arbejde pumper pensisonsselskab 60 millioner kroner ind i Erik Damgaards it-selskab Uniconta. Selskabet har 'potentialet til at blive en global løsning blandt ganske få konkurrenter,' mener Erik Damgaard.

Pensionsselskabet MP Pension pumper 60 millioner kroner i Erik Damgaards it-selskab Uniconta, der har udviklet et cloud-baseret økonomi-system til små og mellemstore virksomheder.

Erik Damgaard blev sammen med blandt andre sin bror Preben Damgaard meget rig, da de var med til at sælge it-virksomheden Navision til Microsoft i 2003 for 11,2 milliarder kroner.

Salget gjorde dem til milliardærer.

Det kan du læse mere om her i denne reportage fra den dag, hvor handelen blev offentliggjort.

Siden er det gået slag i slag med Erik Damgaard, der for nogle år siden begyndte at arbejde på det nye system.

Det fortalte han om til Computerworld i september 2015, hvilket du kan læse mere om her: Erik Damgaard klar med nyt økonomisystem: Jeg er back in business.

Erik Damgaard tabte i årene efter milliardsalget til Microsoft betydelige beløb på forskellige investeringer.

Han forsøgte efter nogle eventyr blot to år efter salget til Microsoft at købe C5-systemet tilbage fra Microsoft, da han savnede udviklingsarbejdet og at have et firma.

Det fortalte han om til Computerworld i 2015.

Han siger til Børsen, at han ikke selv havde de 60 millioner kroner at lægge i selskabet, men at han dog havde nok penge tilbage til at etablere Uniconta. Derfor falder kapitalindsprøjtningen nu på et tørt sted.

"Kapitaltilførslen gør os i stand til at udføre vores planer i såvel Danmark som udlandet, og vi forventer, at selskabet er selvfinansierende fra nu af. Så nu kan alle vores bestræbelser gå på effektiv udnyttelse vores IPR-base og imødekomme efterspørgslen efter nye, modificerbare cloud-løsninger," lyder det fra Erik Damgaard i en udsendt pressemeddelelse.

Her peger han på, at der er store globale muligheder i systemet, da der efter hans vurdering er ganske få konkurrenter.

I dag anvender mange af disse virksomheder ikke mindst systemer som e-conomic, der i 2015  blev solgt til norske Visma for omkring halvanden milliard kroner.

Også Microsoft er inde på dette marked og er ikke mindst det selskab, som både e-conomic og nu også Uniconta vil slås med.

E-conomics planer kan du læse mere om her: E-conomic blæser til kamp: Sådan vil vi snuppe kunder fra Microsoft i stor stil

"Vi har en unik position, da Uniconta er det eneste cloud-baserede økonomisystem til mindre og mellemstore virksomheder med en bred vifte af muligheder for at tilpasse og skræddersy løsninger til alle markedssegmenter. Desuden har Uniconta potentialet til at blive en global løsning blandt ganske få konkurrenter. Den udfasning, der lige nu sker af Microsoft Dynamics C5 i Danmark og e-conomic i Norge åbner for et enormt potentiale for en kraftig markedsvækst på ganske kort sigt," siger Erik Damgaard.

Det nye system bygger på Axapta-tankegangen, og selve arkitekturen minder om Axapta, men er defineret som et mindre system og baseret i dloud'en.

Overtager del af virksomheden
Kapitaltilførslen betyder, at MP Pension overtager en del af Uniconta. Ifølge Børsen beholder Erik Damgaard dog mere end 50 procent af aktierne, mens de to øvrige medlemmer af selskabets direktion, Per Pedersen og Jørn Rejndrup, hver ejer to procent af selskabet. Per Pedersen har arbejdet sammen med Erik Damgaard helt tilbage fra Damgaard Data-tiden i 1990'erne.

Ifølge Erik Damgaard bliver Uniconta i dag solgt af 115 forhandlere.

Erik Damgaard har tidligere fortalt til Computerworld, at ideen salgsmæssigt er, at levere en standardløsning, som kunden kan bruge direkte eller få bygget en tillægsløsning gennem en forhandler.

"Vi stiller de nødvendige udviklingsværktøjer gratis til rådighed for forhandlerne, som til gengæld betaler for min service i skyen," har han fortalt.


Pensionsselskabet betegner til Børsen kapitalindsprøjtningen som en ‘investering med medium risiko.'

"Vi ser frem til en fortsat hastig udbredelse af Uniconta-systemet og dermed accelererende værdiskabelse i selskabet. Som cloud-baseret system, bidrager Uniconta tillige til at kunne eliminere lokale serverrum og flytte datalagring over i mere energieffektive lagerfaciliteter, hvilket ligger i tråd med det fokus, vi i MP Pension har på klima og energieffektive løsninger," lyder det fra direktør Jens Munch Holst fra MP Pension i en udsendt pressemeddelelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Office 365: Microsoft er klar med fire fikse features, der vil gøre dig til en bedre kollega
Kontorpakken Microsoft 365 udvides med en stribe funktioner, der gør det lettere at arbejde sammen og hjemme i en corona-præget tid.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.