Bagmandspolitiet tiltaler Ehusets ledelse

Bagmandspolitiet har rejst tiltale mod de tidligere direktører i det nu krakkede Ehuset for at have pumpet regnskaberne og manipuleret med aktiekurserne. Tidligere finansdirektør Kurt Wamberg Rasmussen slipper dog for at blive tiltalt for insiderhandel, som han ellers har været sigtet for.

Bagmandspolitiet har besluttet at rejse tiltale mod den tidligere finansdirektør i det krakkede Ehuset, Kurt Wamberg Rasmussen, samt tidligere storaktionær og administrerende direktør Claus Christoffersen og direktør Torben Krog.

De tre forhenværende direktører bliver tiltalt for regnskabssvindel, kursmanipulation og insiderhandel.

Bagmandspolitiet har efterforsket Ehusets krak siden sommeren 2002.

Ruin begyndte med bortvisning

Ehusets endeligt begyndte med bortvisningen af finansdirektør Kurt Wamberg Rasmussen i slutningen af februar 2001 på grund af regnskabssvindel, fordi han ifølge den øvrige ledelse konsekvent havde oppustet selskabets regnskaber for op mod 20 millioner kroner ved at forfakturere.

Kurt Wamberg Rasmussen slap dog for at blive tiltalt for insiderhandel, som han ellers var sigtet for efter at have scoret en milliongevinst på salg af aktier, i det han solgte sine aktier, inden markedet fik oplysning om de pumpede regnskabstal.

Bagmandspolitiet har i de seneste mange måneder afhørt op mod 30 tidligere medarbejdere i Ehuset, ligesom politiet har gennemtrevlet mange e-mails - især med henblik på at undersøge, om Claus Christoffersen og Torben Krog har været indblandet.

Det børsnoterede Ehuset - som tidligere hed Dansk Data Elektronik - havde i sine velmagtsdage 400 medarbejdere og kom kortvarigt op på en børsværdi på 900 millioner kroner.

Det er i strid med Lov om Værdipapirhandel, hvis Ehusets ledelse uden at gribe ind vidste, at selskabets regnskaber blev sminket med forudfaktureringer. Det kan nemlig påvirke aktiekursen og investorernes interesse, hvis fakturaer udsendes for tidligt, fordi det betyder, at den bogførte omsætning bliver for stor.

I Ehuset blev der forfaktureret for 20 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere