Artikel top billede

Hackerangreb på kendt sikkerhedsfirma: Emails og militært efterretningsarbejde lækket

Ondsindede hackere har målrettet angrebet et anerkendt amerikansk sikkerhedsfirma. En sikkerhedseksperts interne mails og efterretningsdokumenter ligger frit tilgængeligt til download.

Sikkerhedsekspertens værste mareridt er blevet til virkelighed for senioranalytiker Adi Peretz fra det amerikanske sikkerhedsfirma Mandiant.

Under parolen ”leak the analyst” har en gruppe hackere infiltreret hans personlige computer og fået adgang til interne dokumenter, oversigt over netværksstruktur og emails, der alt sammen er blevet lækket på internettet.

Mandiant blev i 2013 købt af det kendte sikkerhedsfirma FireEye for omkring en milliard dollar, og lækket omfatter da også interne dokumenter fra FireEye – heriblandt opsummeringer af virksomhedens efterretningsarbejde for det israelske militær.

Jens Christian Høy Monrad er senioranalytiker hos FireEye i Danmark, og han fortæller, at man stadig er ved at undersøge skadens omfang.

”Det tyder på, at de har fået adgang til en enkelt medarbejders computer og hans sociale medier, men vi har indtil videre ikke fundet beviser for, at de har haft adgang til andre systemer. Der er ikke noget, der tyder på, at vores interne systemer har været kompromitterede,” siger han til Computerworld.

GPS-overvåget i et år

Hackerne bag ”leak the analyst” har via Pastebin offentliggjort en oversigt over, hvilke data de har haft adgang til med et tilhørende link til download.

Og selvom det ikke er et nyt fænomen, at hackere angriber legitime sikkerhedsfolk, er angrebet på Mandiant og FireEye usædvanligt.

Hackerne har tilsyneladende haft adgang til sikkerhedsekspertens personlige computer i mere end et år, og man kan blandt andet se, at de har brugt ”find my device”-funktionen i hans Surface Pro til at overvåge ham fysisk.

Derudover har de også ejet vedkommendes konti hos LinkedIn og Microsoft.

”Dette læk var blot et glimt af, hvor dybt vi har været inde i Mandiant. Vi vil muligvis lække flere kritiske data i fremtiden,” skriver hackerne bag ”leak the analyst”.

Computerworld har kontakt til FireEye og følger sagen.

Læs også: WannaCry-helt angrebet af hævntørstige hackere - men det største problem var faktisk politiet 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere