Artikel top billede

Telia har brudt basal sikkerhedsregel i syv år: Sender kodeord i klartekst til kunder

Telias bredbåndskunder har gennem syv år modtaget nye kodeord i klartekst på email.

Bredbåndskunder hos Telia har igennem de sidste syv år modtaget nye kodeord til selvbetjening på den mest usikre måde, man kan forestille sig.

Det skriver Version2.

Når en Telia-kunde bestiller et nyt kodeord, sender selskabet det i en email til kunden i klartekst. Usikkert, men det er et midlertidigt kodeord, og tanken er, at kunden alligevel selv skal ændre det med det samme.

Men når kunden så logger på selvbetjeningen og ændrer kodeordet, ja, så bliver det nye kodeord også sendt på email. I klartekst.

”Det er ikke vores stolteste øjeblik,” siger Rasmus Avnskjold, der er pressechef i Telia og fortæller, at man i år har besluttet at stoppe den usikre praksis.

”Vi er blevet enige om at ændre praksis, for den er out of date. Det gik vi i gang med i starten af året, og det er en proces, vi stadig er i gang med,” siger Telia-pressechefen til Version2.

”Målsætningen er at ingen kunder modtager kodeord i klartekst,” slutter han.

Ifølge Telia er virksomheden ikke bekendt med nogen eksempler på, at den usikre fremsendelse af kodeord har ført til misbrug.

Læs også: Hackere har stjålet data fra tusindvis af 3-kunder: Det skal du gøre som 3-kunde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere