Artikel top billede

Telia har brudt basal sikkerhedsregel i syv år: Sender kodeord i klartekst til kunder

Telias bredbåndskunder har gennem syv år modtaget nye kodeord i klartekst på email.

Bredbåndskunder hos Telia har igennem de sidste syv år modtaget nye kodeord til selvbetjening på den mest usikre måde, man kan forestille sig.

Det skriver Version2.

Når en Telia-kunde bestiller et nyt kodeord, sender selskabet det i en email til kunden i klartekst. Usikkert, men det er et midlertidigt kodeord, og tanken er, at kunden alligevel selv skal ændre det med det samme.

Men når kunden så logger på selvbetjeningen og ændrer kodeordet, ja, så bliver det nye kodeord også sendt på email. I klartekst.

”Det er ikke vores stolteste øjeblik,” siger Rasmus Avnskjold, der er pressechef i Telia og fortæller, at man i år har besluttet at stoppe den usikre praksis.

”Vi er blevet enige om at ændre praksis, for den er out of date. Det gik vi i gang med i starten af året, og det er en proces, vi stadig er i gang med,” siger Telia-pressechefen til Version2.

”Målsætningen er at ingen kunder modtager kodeord i klartekst,” slutter han.

Ifølge Telia er virksomheden ikke bekendt med nogen eksempler på, at den usikre fremsendelse af kodeord har ført til misbrug.

Læs også: Hackere har stjålet data fra tusindvis af 3-kunder: Det skal du gøre som 3-kunde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere