Artikel top billede

Telia har brudt basal sikkerhedsregel i syv år: Sender kodeord i klartekst til kunder

Telias bredbåndskunder har gennem syv år modtaget nye kodeord i klartekst på email.

Bredbåndskunder hos Telia har igennem de sidste syv år modtaget nye kodeord til selvbetjening på den mest usikre måde, man kan forestille sig.

Det skriver Version2.

Når en Telia-kunde bestiller et nyt kodeord, sender selskabet det i en email til kunden i klartekst. Usikkert, men det er et midlertidigt kodeord, og tanken er, at kunden alligevel selv skal ændre det med det samme.

Men når kunden så logger på selvbetjeningen og ændrer kodeordet, ja, så bliver det nye kodeord også sendt på email. I klartekst.

”Det er ikke vores stolteste øjeblik,” siger Rasmus Avnskjold, der er pressechef i Telia og fortæller, at man i år har besluttet at stoppe den usikre praksis.

”Vi er blevet enige om at ændre praksis, for den er out of date. Det gik vi i gang med i starten af året, og det er en proces, vi stadig er i gang med,” siger Telia-pressechefen til Version2.

”Målsætningen er at ingen kunder modtager kodeord i klartekst,” slutter han.

Ifølge Telia er virksomheden ikke bekendt med nogen eksempler på, at den usikre fremsendelse af kodeord har ført til misbrug.

Læs også: Hackere har stjålet data fra tusindvis af 3-kunder: Det skal du gøre som 3-kunde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital