Artikel top billede

Alvorlig sikkerhedsbrist i macOS: Fremmede kan få fuld adgang til din computer uden adgangskode

Et hul i sikkerheden på den nyeste udgave af Apples styresystem betyder, at enhver kan logge på din administrative bruger uden at taste et kodeord.

Apple var i gamle dage kendt for høje sikkerhedsstandarder i sin software, men i de senere år har der været adskillige dårlige historier om gabende sikkerhedshuller i de forskellige styresystemer til mac-computere.

Så sent som i oktober udsendte Apple hateopdateringer for at lukke huller i macOS. Og nu er den gal igen.

Hvis du kører den nyeste version af macOS High Sierra, så kan enhver nemlig logge på din administrative bruger og få fuld adgang til din maskine - uden at taste et kodeord.

Hvis en fremmed får fingrene i din maskine, skal vedkommende bare skrive “root” som brugernavn i den boks, man bliver præsenteret for, når man skal foretage ændringer i systemet, og så opnår vedkommende den såkaldte rod-adgang.

Det betyder kort sagt, at man må det hele.

I visse tilfælde skal man prøve et par gange, men det virker.

Indtil Apple løser problemet med en opdatering, er det heldigvis forholdsvis let at beskytte sig mod misbrug.

Man skal bare vælge et kodeord til sin rod-bruger.

“Vi arbejder på en software-opdatering som løser dette problem. I mellemtiden vil det forhindre vil det forhindre uautoriseret adgang til din Mac, hvis man indstiller et root-password,” udtaler en talsmand fra Apple.

Du kan finde instruktioner i at indstille din rod-bruger hos Apple her.

Læs også: Alvorlige adgangskode-sårbarheder i macOS får Apple til at udsende hasteopdatering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere