Artikel top billede

Alvorlig sikkerhedsbrist i macOS: Fremmede kan få fuld adgang til din computer uden adgangskode

Et hul i sikkerheden på den nyeste udgave af Apples styresystem betyder, at enhver kan logge på din administrative bruger uden at taste et kodeord.

Apple var i gamle dage kendt for høje sikkerhedsstandarder i sin software, men i de senere år har der været adskillige dårlige historier om gabende sikkerhedshuller i de forskellige styresystemer til mac-computere.

Så sent som i oktober udsendte Apple hateopdateringer for at lukke huller i macOS. Og nu er den gal igen.

Hvis du kører den nyeste version af macOS High Sierra, så kan enhver nemlig logge på din administrative bruger og få fuld adgang til din maskine - uden at taste et kodeord.

Hvis en fremmed får fingrene i din maskine, skal vedkommende bare skrive “root” som brugernavn i den boks, man bliver præsenteret for, når man skal foretage ændringer i systemet, og så opnår vedkommende den såkaldte rod-adgang.

Det betyder kort sagt, at man må det hele.

I visse tilfælde skal man prøve et par gange, men det virker.

Indtil Apple løser problemet med en opdatering, er det heldigvis forholdsvis let at beskytte sig mod misbrug.

Man skal bare vælge et kodeord til sin rod-bruger.

“Vi arbejder på en software-opdatering som løser dette problem. I mellemtiden vil det forhindre vil det forhindre uautoriseret adgang til din Mac, hvis man indstiller et root-password,” udtaler en talsmand fra Apple.

Du kan finde instruktioner i at indstille din rod-bruger hos Apple her.

Læs også: Alvorlige adgangskode-sårbarheder i macOS får Apple til at udsende hasteopdatering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere