Artikel top billede

Alvorlig sikkerhedsbrist i macOS: Fremmede kan få fuld adgang til din computer uden adgangskode

Et hul i sikkerheden på den nyeste udgave af Apples styresystem betyder, at enhver kan logge på din administrative bruger uden at taste et kodeord.

Apple var i gamle dage kendt for høje sikkerhedsstandarder i sin software, men i de senere år har der været adskillige dårlige historier om gabende sikkerhedshuller i de forskellige styresystemer til mac-computere.

Så sent som i oktober udsendte Apple hateopdateringer for at lukke huller i macOS. Og nu er den gal igen.

Hvis du kører den nyeste version af macOS High Sierra, så kan enhver nemlig logge på din administrative bruger og få fuld adgang til din maskine - uden at taste et kodeord.

Hvis en fremmed får fingrene i din maskine, skal vedkommende bare skrive “root” som brugernavn i den boks, man bliver præsenteret for, når man skal foretage ændringer i systemet, og så opnår vedkommende den såkaldte rod-adgang.

Det betyder kort sagt, at man må det hele.

I visse tilfælde skal man prøve et par gange, men det virker.

Indtil Apple løser problemet med en opdatering, er det heldigvis forholdsvis let at beskytte sig mod misbrug.

Man skal bare vælge et kodeord til sin rod-bruger.

“Vi arbejder på en software-opdatering som løser dette problem. I mellemtiden vil det forhindre vil det forhindre uautoriseret adgang til din Mac, hvis man indstiller et root-password,” udtaler en talsmand fra Apple.

Du kan finde instruktioner i at indstille din rod-bruger hos Apple her.

Læs også: Alvorlige adgangskode-sårbarheder i macOS får Apple til at udsende hasteopdatering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere