Artikel top billede

22-årig tilstår i kæmpe hackersag: Hjalp Rusland med at få adgang til Yahoo

En canadisk statsborger har tilstået medvirken et spektakulært hackerangreb på Yahoo i 2014. Han arbejdede for russiske agenter, og 500 millioner brugerkonti blev kompromitteret.

En ung canadisk mand har indrømmet, at han hjalp russiske agenter med at hacke Yahoo i 2014.

22-årige Karim Baratov har tilstået, at han i januar 2014 indledte et samarbejde med russiske agenter, der gik ud på, at han via phishing-angreb skulle skaffe dem adgang til udvalgte personers email-konti.

Blandt dem var ansatte hos Yahoo, og deres brugeroplysninger blev herefter brugt til at få adgang til virksomhedens netværk og kompromittere 500 millioner Yahoo-konti.

Læs også: Havde du en Yahoo-konto i 2013? Så har hackere haft adgang til dine data

Baratov blev arresteret af Canadiske myndigheder i marts måned i år og udleveret til USA, og udover Yahoo-angrebet har han indrømmet at have hacket mere end 11.000 webmail-konti siden 2010 på vegne af den russiske efterretningstjeneste FSB og andre kunder, som han fik kontakt til via et russisksproget internetforum.

Ifølge det amerikanske justitsministerium fik han primært ram på sine ofre ved at udgive sig for at komme fra deres mail-udbyder.

På den måde fik han dem via phishing-angreb til at besøge falske login-sider, som han konstruerede til formålet, og stjal herefter deres oplysninger.

En russisk hacker og to FSB-agenter er også efterlyste i Yahoo-sagen, men da de er bosat i Rusland, er det ret usandsynligt, at de nogensinde kommer i nærheden af en amerikansk domstol.

Karim Baratov sidder varetægtsfængslet i Californien indtil 20. februar, hvor der er domsafsigelse.

Læs også: Milliarder af brugeres data flyder rundt på nettet: Her er de fem største datalæk i det 21. århundrede
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere