Artikel top billede

22-årig tilstår i kæmpe hackersag: Hjalp Rusland med at få adgang til Yahoo

En canadisk statsborger har tilstået medvirken et spektakulært hackerangreb på Yahoo i 2014. Han arbejdede for russiske agenter, og 500 millioner brugerkonti blev kompromitteret.

En ung canadisk mand har indrømmet, at han hjalp russiske agenter med at hacke Yahoo i 2014.

22-årige Karim Baratov har tilstået, at han i januar 2014 indledte et samarbejde med russiske agenter, der gik ud på, at han via phishing-angreb skulle skaffe dem adgang til udvalgte personers email-konti.

Blandt dem var ansatte hos Yahoo, og deres brugeroplysninger blev herefter brugt til at få adgang til virksomhedens netværk og kompromittere 500 millioner Yahoo-konti.

Læs også: Havde du en Yahoo-konto i 2013? Så har hackere haft adgang til dine data

Baratov blev arresteret af Canadiske myndigheder i marts måned i år og udleveret til USA, og udover Yahoo-angrebet har han indrømmet at have hacket mere end 11.000 webmail-konti siden 2010 på vegne af den russiske efterretningstjeneste FSB og andre kunder, som han fik kontakt til via et russisksproget internetforum.

Ifølge det amerikanske justitsministerium fik han primært ram på sine ofre ved at udgive sig for at komme fra deres mail-udbyder.

På den måde fik han dem via phishing-angreb til at besøge falske login-sider, som han konstruerede til formålet, og stjal herefter deres oplysninger.

En russisk hacker og to FSB-agenter er også efterlyste i Yahoo-sagen, men da de er bosat i Rusland, er det ret usandsynligt, at de nogensinde kommer i nærheden af en amerikansk domstol.

Karim Baratov sidder varetægtsfængslet i Californien indtil 20. februar, hvor der er domsafsigelse.

Læs også: Milliarder af brugeres data flyder rundt på nettet: Her er de fem største datalæk i det 21. århundrede
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.