Artikel top billede

Opdater straks: Alvorlig sårbarhed fundet i Cisco-firewalls - hackere kan omgå din firewall direkte fra internettet

En alvorlig sårbarhed i Ciscos firewall-software gør virksomheder særdeles sårbare over for hackerangreb. Cisco har udsendt haste-opdatering, som du bør installere med det samme.

It-giganten Cisco har været tvunget til at haste-udsende en sikkerhedsopdatering på grund af en sårbarhed i virksomhedens firewall-produkter.

Det drejer sig om VPN-funktionaliteten i Ciscos Adaptive Security Appliance-software (ASA), der er styresystemet til Ciscos firewalls.

VPN-funktionaliteten gør det muligt for medarbejdere at tilgå en virksomheds firewall-beskyttede netværk, selvom vedkommende befinder sig et andet sted.

Men den alvorlige sårbarhed betyder, at en hacker kan se al trafik, der kører igennem VPN-forbindelsen, opnå administrative rettigheder og få adgang til virksomhedens bagvedliggende netværk.

“Det er bare et spørgsmål om at sende den rigtige kode afsted,” siger Tom Madsen, der er sikkerhedsrådgiver hos FortConsult, til Computerworld.

Cisco har udsendt en patch, der adresserer sårbarheden, og ifølge Tom Madsen bør alle virksomheder med det samme tjekke, om de benytter de sårbare Cisco-produkter og opdatere med det samme, hvis det er tilfældet.

“Det er netop ikke en automatisk opdatering, så man er nødt til at tjekke det selv og så få rullet opdateringen ud.”

Sårbarheden har fået scoren 10 på skalaen Common Vulnerability Scoring System (CVSS), der indikerer, at sårbarheden er i den absolut mest alvorlige kategori - blandt andet fordi den kan udnyttes fra internettet. 

Du kan finde Ciscos liste over sårbare firewall-produkter her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere