Artikel top billede

Opdater straks: Alvorlig sårbarhed fundet i Cisco-firewalls - hackere kan omgå din firewall direkte fra internettet

En alvorlig sårbarhed i Ciscos firewall-software gør virksomheder særdeles sårbare over for hackerangreb. Cisco har udsendt haste-opdatering, som du bør installere med det samme.

It-giganten Cisco har været tvunget til at haste-udsende en sikkerhedsopdatering på grund af en sårbarhed i virksomhedens firewall-produkter.

Det drejer sig om VPN-funktionaliteten i Ciscos Adaptive Security Appliance-software (ASA), der er styresystemet til Ciscos firewalls.

VPN-funktionaliteten gør det muligt for medarbejdere at tilgå en virksomheds firewall-beskyttede netværk, selvom vedkommende befinder sig et andet sted.

Men den alvorlige sårbarhed betyder, at en hacker kan se al trafik, der kører igennem VPN-forbindelsen, opnå administrative rettigheder og få adgang til virksomhedens bagvedliggende netværk.

“Det er bare et spørgsmål om at sende den rigtige kode afsted,” siger Tom Madsen, der er sikkerhedsrådgiver hos FortConsult, til Computerworld.

Cisco har udsendt en patch, der adresserer sårbarheden, og ifølge Tom Madsen bør alle virksomheder med det samme tjekke, om de benytter de sårbare Cisco-produkter og opdatere med det samme, hvis det er tilfældet.

“Det er netop ikke en automatisk opdatering, så man er nødt til at tjekke det selv og så få rullet opdateringen ud.”

Sårbarheden har fået scoren 10 på skalaen Common Vulnerability Scoring System (CVSS), der indikerer, at sårbarheden er i den absolut mest alvorlige kategori - blandt andet fordi den kan udnyttes fra internettet. 

Du kan finde Ciscos liste over sårbare firewall-produkter her.
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Data Architect

Capgemini Danmark A/S

AWS Architect & AWS Developer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Manager Projects – Global Template manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere