Artikel top billede

Atea-direktør åbner for ansættelser efter langt ansættelsesstop: “Vi er øjeblikket ved at rekruttere mere end 60 nye medarbejdere"

Atea har over det seneste år fjernet næsten 100 stillinger. Men nu hyrer selskabet igen. “Vi er i øjeblikket ved at rekruttere mere end 60 nye medarbejdere, om end vi fortsat har fokus på vores omkostningsniveau,” lyder det fra direktør Morten Felding.

Efter et år med ansættelsesstop og reduktion af mandskabet med næsten 100 mand, åbner Atea igen for ansættelser.

Det skriver Atea Danmarks administrerende direktør, Morten Felding, i en mail til Computerworld i anledning af selskabets regnskab.

Regnskabet viser, at Atea Danmark har reduceret mandskabet med næsten 100 mand i det seneste år, mens omsætningen i kvartalet er faldet med mere end otte procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor. Drifts-indtjeningen er samtidig faldet med 21 procent.

Det kan du læse mere om her: Atea skærer ned for mandskabet: Mere end seks procent af medarbejderstaben fjernet

De faldende danske tal skal holdes op mod de øvrige lande, som Atea er tilstede i, nemlig Norge og Sverige. I begge disse lande er både omsætning og indtjening steget.

Morten Felding vil ikke stille op til interview i Computerworld i dag på grund af tidsmangel, meddeler han. Han har i stedet sendt Computerworld en e-mail.

Her skriver han, at “den samlede Atea-koncern har haft et tilfredsstillende år med vækst på både top- og bundlinje.”

'Mindre nedgang'

Morten Felding betegner den danske omsætningsnedgang på otte procent samt nedgangen i indtjeningen på den primære drift på 21,7 procent som ‘en mindre nedgang.’

“Det [nedgangen, red] skyldes blandt andet markedsudviklingen på det danske marked. Der har været pres på priserne, hvilket har betydet, at dækningsbidraget er faldet, og at vi har måttet justere vores indsats undervejs,” skriver direktøren.

Computerworld kunne i sommer fortælle, at Atea på grund af pres på forretningen nedlagde 40 stillinger og indførte ansættelsesstop.

Det kan du læse mere om her: Atea taber pusten: Nedlægger 40 stillinger og indfører ansættelsesstop

Allerede i 2016 stod det klart, at Atea Danmark brugte for mange penge. Dengang steg omsætningen pænt, mens indtjeningen faldt, hvilket var en klar indikator på, at omkostningerne var for høje til forretningen.

Dengang igangsatte Morten Felding og Atea et tilpasningsprogram, der skulle tilpasse organisationen til det, som Atea kaldte for 'de eksisterende og ændrede markedsvilkår.'

Har holdt igen

I dag skriver Morten Felding, at selskabet er lykkedes med at reducere omkostningerne.

“Vi har haft fokus på at reducere vores omkostninger, hvilket er lykkedes. Vi har for eksempel holdt igen med at genbesætte stillinger - både for at sænke omkostninger, men også for at gøre os klar til den store omstrukturering og kulturændring, som vi stod over for, og som vi nu er i fuld gang med,” lyder det fra Morten Felding.

Denne ændring har han tidligere fortalt Computerworld om.

Det kan du læse mere om her: Atea på vej med kæmpe organisationsændring: Får konsekvenser for alle 1.562 medarbejdere - og alle kunder

Den indebærer blandt andet, at Atea Danmark er ved at blive indrettet som den norske og svenske del af Atea-koncernen, hvor organisationen er bygget op omkring kunde-teams fremfor som tidligere om produktområder.

Ifølge Morten Felding er Atea Danmark igang med at hyre folk igen.

“I dag ansætter vi igen, og vi er i øjeblikket ved at rekruttere mere end 60 nye medarbejdere, om end vi fortsat har fokus på vores omkostningsniveau. Vi ser frem til 2018, hvor vi forventer at høste resultaterne af vores målrettede arbejde,” lyder det fra direktøren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere