Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Google har modtaget flere millioner anmodninger om at få fjernet person-data

Google har modtaget 2,4 millioner anmodninger om at få slettet persondata. Reglerne skærpes inden længe.

Google har i de seneste tre år modtaget 2,4 millioner anmodninger om at få slettet søgedata og lignende på søgetjenesten, skriver Financial Times.

Google har dog kun fulgt anmodningerne i 43 procent af tilfældene og altså fjernet personhenførbare data fra sine søgeresultaterne i godt og vel en million tilfælde.

Anmodningerne fra de mange brugere sker med henvisning til EU’s regler om ‘retten til at blive glemt,’ som står til at blive skærpet yderligere, når EU-persondataforordningen træder i kraft om tre måneder.

Borgere i EU-lande har siden en dom fra EU-domstolen i 2014 kunnet kræve, at søge-selskaber - som de facto er Google - helt fjerner søgeresultater, der indeholder deres navne.

Ifølge nye tal fra Google stammer langt de fleste af anmodningerne - faktisk næsten 90 procent - fra private borgere, der ikke vil have deres navne til at florere i søgemaskinerne.

Virksomheder, organisationer og lignende - både private og offentlige - står kun bag syv procent af anmodningerne, hedder det.

Mere end halvdelen af anmodningerne kommer fra franskmænd, tyskere og briter.

To kategorier

Ifølge selskabet er størstedelen af anmodningerne delt op i to kategorier.

“Nemlig fjernelse af personlige informationer fundet på sociale medier og directory sites samt fjernelse af juridisk historik og professionel information fra nyhedssites og offentlige sider,” lyder det fra Google.

Netop ‘retten til at blive glemt’ er en vigtig del af den kommende persondataforordning fra EU, der træder kraft om tre måneder - 25. maj.

Her vil retten til at få fjernet personhenførbare data blive udvidet en del i forhold til de gældende regler i dag, ligesom virksomheder og organisationer bliver stillet over for øgede krav om dokumentation og lignende for, at de følger reglerne.

Du kan læse mere om ‘retten til at blive glemt’ i den nye persondatafordning her: Ingen vej uden om "Retten til at blive glemt": Sådan skal du forholde dig

Læs også:

Skal din virksomhed have en 'data protection officer'?... og kan indkøbschefen bruges?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere