Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Google har modtaget flere millioner anmodninger om at få fjernet person-data

Google har modtaget 2,4 millioner anmodninger om at få slettet persondata. Reglerne skærpes inden længe.

Google har i de seneste tre år modtaget 2,4 millioner anmodninger om at få slettet søgedata og lignende på søgetjenesten, skriver Financial Times.

Google har dog kun fulgt anmodningerne i 43 procent af tilfældene og altså fjernet personhenførbare data fra sine søgeresultaterne i godt og vel en million tilfælde.

Anmodningerne fra de mange brugere sker med henvisning til EU’s regler om ‘retten til at blive glemt,’ som står til at blive skærpet yderligere, når EU-persondataforordningen træder i kraft om tre måneder.

Borgere i EU-lande har siden en dom fra EU-domstolen i 2014 kunnet kræve, at søge-selskaber - som de facto er Google - helt fjerner søgeresultater, der indeholder deres navne.

Ifølge nye tal fra Google stammer langt de fleste af anmodningerne - faktisk næsten 90 procent - fra private borgere, der ikke vil have deres navne til at florere i søgemaskinerne.

Virksomheder, organisationer og lignende - både private og offentlige - står kun bag syv procent af anmodningerne, hedder det.

Mere end halvdelen af anmodningerne kommer fra franskmænd, tyskere og briter.

To kategorier

Ifølge selskabet er størstedelen af anmodningerne delt op i to kategorier.

“Nemlig fjernelse af personlige informationer fundet på sociale medier og directory sites samt fjernelse af juridisk historik og professionel information fra nyhedssites og offentlige sider,” lyder det fra Google.

Netop ‘retten til at blive glemt’ er en vigtig del af den kommende persondataforordning fra EU, der træder kraft om tre måneder - 25. maj.

Her vil retten til at få fjernet personhenførbare data blive udvidet en del i forhold til de gældende regler i dag, ligesom virksomheder og organisationer bliver stillet over for øgede krav om dokumentation og lignende for, at de følger reglerne.

Du kan læse mere om ‘retten til at blive glemt’ i den nye persondatafordning her: Ingen vej uden om "Retten til at blive glemt": Sådan skal du forholde dig

Læs også:

Skal din virksomhed have en 'data protection officer'?... og kan indkøbschefen bruges?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere