Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Google har modtaget flere millioner anmodninger om at få fjernet person-data

Google har modtaget 2,4 millioner anmodninger om at få slettet persondata. Reglerne skærpes inden længe.

Google har i de seneste tre år modtaget 2,4 millioner anmodninger om at få slettet søgedata og lignende på søgetjenesten, skriver Financial Times.

Google har dog kun fulgt anmodningerne i 43 procent af tilfældene og altså fjernet personhenførbare data fra sine søgeresultaterne i godt og vel en million tilfælde.

Anmodningerne fra de mange brugere sker med henvisning til EU’s regler om ‘retten til at blive glemt,’ som står til at blive skærpet yderligere, når EU-persondataforordningen træder i kraft om tre måneder.

Borgere i EU-lande har siden en dom fra EU-domstolen i 2014 kunnet kræve, at søge-selskaber - som de facto er Google - helt fjerner søgeresultater, der indeholder deres navne.

Ifølge nye tal fra Google stammer langt de fleste af anmodningerne - faktisk næsten 90 procent - fra private borgere, der ikke vil have deres navne til at florere i søgemaskinerne.

Virksomheder, organisationer og lignende - både private og offentlige - står kun bag syv procent af anmodningerne, hedder det.

Mere end halvdelen af anmodningerne kommer fra franskmænd, tyskere og briter.

To kategorier

Ifølge selskabet er størstedelen af anmodningerne delt op i to kategorier.

“Nemlig fjernelse af personlige informationer fundet på sociale medier og directory sites samt fjernelse af juridisk historik og professionel information fra nyhedssites og offentlige sider,” lyder det fra Google.

Netop ‘retten til at blive glemt’ er en vigtig del af den kommende persondataforordning fra EU, der træder kraft om tre måneder - 25. maj.

Her vil retten til at få fjernet personhenførbare data blive udvidet en del i forhold til de gældende regler i dag, ligesom virksomheder og organisationer bliver stillet over for øgede krav om dokumentation og lignende for, at de følger reglerne.

Du kan læse mere om ‘retten til at blive glemt’ i den nye persondatafordning her: Ingen vej uden om "Retten til at blive glemt": Sådan skal du forholde dig

Læs også:

Skal din virksomhed have en 'data protection officer'?... og kan indkøbschefen bruges?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere