Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: International pris til Visma Consulting / 3D-firma i Aalborg får kapitaltilskud i millionklassen / Danske forskere i gang med stort landbrugsprojekt / Aarhusianske Smartweb: Vores folk må godt arbejde for andre

International pris til Visma Consulting. 3D-firma i Aalborg får kapitaltilskud i millionklassen. Danske forskere i gang med stort landbrugsprojekt. Aarhusianske Smartweb: Vores folk må godt arbejde for andre. Mark Zuckerberg har solgt Facebook-aktier for tre milliarder kroner i februar.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

International pris til Visma Consulting

Visma Consulting-direktør Torben Ryttersgaard har i Dubai på selskabets vegne modtaget prisen som ‘Maritime Services Provider of the Year’ af den internationale havne-organisation Global Ports Forum.

Visma Consulting modtager prisen for systemerne Survey og eCert, der anvendes til skibstilsyn og søfarts-certifikater, som Torben Ryttersgaard har meget store forventninger til.

3D-firma i Aalborg får kapitaltilskud i millionklassen

Det aalborgensiske 3D-firma Create it REAL har landet 10 millioner kroner i kapital. Pengene kommer primært fra Vækstfonden.

Selskabet blev stiftet i 2009 og står bag en platform til 3D-print-producenter i hele verden.

Selskabet har i dag 12 medarbejdere, og pengene skal bruges til en ‘betydelig udvidelse af medarbejderstaben,’ medder Create it REAL.

“Med den nye kapital kan vi skalere hurtigt og fortsætte med at være foran på udvikling og innovation,” lyder det fra Jeremie Pierre Gay.

Danske forskere i gang med stort landbrugsprojekt

En række forskere fra Institut for Ingeniørvidenskab på Aarhus Universitet skal i gang med at ‘rykke grænserne for landbrugets digitale revolution,” som de meddeler - nemlig ved at udvikle et system til ‘reel interoperabilitet mellem landbrugsmaskiner, sensorer og software.’

“En mejetærsker kan indsamle værdifuldt data, men hvis maskinens software ikke kan tale sammen med bedriftens computersystem, kan disse data ikke benyttes til vigtige strategiske beslutninger,” lyder det fra ingeniør-holdet.

Projektet demonstrerede fornylig det standardiserede, open source-baserede rammeværktøj Adapt, hvormed data kan udveksles mellem landbrugsmaskiner og software-platforme af forskellige mærker i standardiseret og harmoniseret format.

Foruden de aarhusianske ingeniører er virksomhederne 365FarmNet, AGCO, AgroIntelli, CNH Industrial, Grimme, Kverneland og Wageningen Universitet med i projektet.

Aarhusianske Smartweb: Vores folk må godt arbejde for andre

Det aarhusianske it-firma Smartweb erklærer sig i jagten på medarbejderne klar til at acceptere, at selskabets ansatte også arbejder for andre virksomheder - og arbejder både i udlandet og hjemmefra, skriver Børsen.

Smartweb har i dag 28 medarbejdere.

“Vi har gjort os mange overvejelser, før vi har taget denne form for rekruttering i brug. Men det er nødvendigt for at få adgang til den talentmasse, der er i såvel Danmark som i udlandet," siger direktør Bobby G. Thygesen til avisen.

Mark Zuckerberg har solgt Facebook-aktier for tre milliarder kroner i februar

Facebook-stifter Mark Zuckerberg har alene i februar solgt Facebook-aktier for næsten en halv milliard dollar - tre milliarder kroner.

I løbet af de sidste tre dage af februar solgte han 685.000 aktier, hvilket bragte hans samlede salg i februar op på 2,7 millioner aktier. I alt har det indbragt ham 482,2 millioner dollar, skriver Reuters.

Pengene vil han bruge på sin velgørende fond, the Chan Zuckerberg Initiative.

Zuckerberg meddelte i september, at han over det næste års tid vil sælge mellem 35 millioner og 75 millioner af sine Facebook-aktier og i alt donere 99 procent af sin aktier til fonden.




IT-JOB

Erhvervsakademi Aarhus

Underviser til it-teknologuddannelsen

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren teamleder til årsopgørelsen

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Architect - Projects
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere