Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: International pris til Visma Consulting / 3D-firma i Aalborg får kapitaltilskud i millionklassen / Danske forskere i gang med stort landbrugsprojekt / Aarhusianske Smartweb: Vores folk må godt arbejde for andre

International pris til Visma Consulting. 3D-firma i Aalborg får kapitaltilskud i millionklassen. Danske forskere i gang med stort landbrugsprojekt. Aarhusianske Smartweb: Vores folk må godt arbejde for andre. Mark Zuckerberg har solgt Facebook-aktier for tre milliarder kroner i februar.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

International pris til Visma Consulting

Visma Consulting-direktør Torben Ryttersgaard har i Dubai på selskabets vegne modtaget prisen som ‘Maritime Services Provider of the Year’ af den internationale havne-organisation Global Ports Forum.

Visma Consulting modtager prisen for systemerne Survey og eCert, der anvendes til skibstilsyn og søfarts-certifikater, som Torben Ryttersgaard har meget store forventninger til.

3D-firma i Aalborg får kapitaltilskud i millionklassen

Det aalborgensiske 3D-firma Create it REAL har landet 10 millioner kroner i kapital. Pengene kommer primært fra Vækstfonden.

Selskabet blev stiftet i 2009 og står bag en platform til 3D-print-producenter i hele verden.

Selskabet har i dag 12 medarbejdere, og pengene skal bruges til en ‘betydelig udvidelse af medarbejderstaben,’ medder Create it REAL.

“Med den nye kapital kan vi skalere hurtigt og fortsætte med at være foran på udvikling og innovation,” lyder det fra Jeremie Pierre Gay.

Danske forskere i gang med stort landbrugsprojekt

En række forskere fra Institut for Ingeniørvidenskab på Aarhus Universitet skal i gang med at ‘rykke grænserne for landbrugets digitale revolution,” som de meddeler - nemlig ved at udvikle et system til ‘reel interoperabilitet mellem landbrugsmaskiner, sensorer og software.’

“En mejetærsker kan indsamle værdifuldt data, men hvis maskinens software ikke kan tale sammen med bedriftens computersystem, kan disse data ikke benyttes til vigtige strategiske beslutninger,” lyder det fra ingeniør-holdet.

Projektet demonstrerede fornylig det standardiserede, open source-baserede rammeværktøj Adapt, hvormed data kan udveksles mellem landbrugsmaskiner og software-platforme af forskellige mærker i standardiseret og harmoniseret format.

Foruden de aarhusianske ingeniører er virksomhederne 365FarmNet, AGCO, AgroIntelli, CNH Industrial, Grimme, Kverneland og Wageningen Universitet med i projektet.

Aarhusianske Smartweb: Vores folk må godt arbejde for andre

Det aarhusianske it-firma Smartweb erklærer sig i jagten på medarbejderne klar til at acceptere, at selskabets ansatte også arbejder for andre virksomheder - og arbejder både i udlandet og hjemmefra, skriver Børsen.

Smartweb har i dag 28 medarbejdere.

“Vi har gjort os mange overvejelser, før vi har taget denne form for rekruttering i brug. Men det er nødvendigt for at få adgang til den talentmasse, der er i såvel Danmark som i udlandet," siger direktør Bobby G. Thygesen til avisen.

Mark Zuckerberg har solgt Facebook-aktier for tre milliarder kroner i februar

Facebook-stifter Mark Zuckerberg har alene i februar solgt Facebook-aktier for næsten en halv milliard dollar - tre milliarder kroner.

I løbet af de sidste tre dage af februar solgte han 685.000 aktier, hvilket bragte hans samlede salg i februar op på 2,7 millioner aktier. I alt har det indbragt ham 482,2 millioner dollar, skriver Reuters.

Pengene vil han bruge på sin velgørende fond, the Chan Zuckerberg Initiative.

Zuckerberg meddelte i september, at han over det næste års tid vil sælge mellem 35 millioner og 75 millioner af sine Facebook-aktier og i alt donere 99 procent af sin aktier til fonden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere