Artikel top billede

Morgen-briefing: International pris til Visma Consulting / 3D-firma i Aalborg får kapitaltilskud i millionklassen / Danske forskere i gang med stort landbrugsprojekt / Aarhusianske Smartweb: Vores folk må godt arbejde for andre

International pris til Visma Consulting. 3D-firma i Aalborg får kapitaltilskud i millionklassen. Danske forskere i gang med stort landbrugsprojekt. Aarhusianske Smartweb: Vores folk må godt arbejde for andre. Mark Zuckerberg har solgt Facebook-aktier for tre milliarder kroner i februar.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

International pris til Visma Consulting

Visma Consulting-direktør Torben Ryttersgaard har i Dubai på selskabets vegne modtaget prisen som ‘Maritime Services Provider of the Year’ af den internationale havne-organisation Global Ports Forum.

Visma Consulting modtager prisen for systemerne Survey og eCert, der anvendes til skibstilsyn og søfarts-certifikater, som Torben Ryttersgaard har meget store forventninger til.

3D-firma i Aalborg får kapitaltilskud i millionklassen

Det aalborgensiske 3D-firma Create it REAL har landet 10 millioner kroner i kapital. Pengene kommer primært fra Vækstfonden.

Selskabet blev stiftet i 2009 og står bag en platform til 3D-print-producenter i hele verden.

Selskabet har i dag 12 medarbejdere, og pengene skal bruges til en ‘betydelig udvidelse af medarbejderstaben,’ medder Create it REAL.

“Med den nye kapital kan vi skalere hurtigt og fortsætte med at være foran på udvikling og innovation,” lyder det fra Jeremie Pierre Gay.

Danske forskere i gang med stort landbrugsprojekt

En række forskere fra Institut for Ingeniørvidenskab på Aarhus Universitet skal i gang med at ‘rykke grænserne for landbrugets digitale revolution,” som de meddeler - nemlig ved at udvikle et system til ‘reel interoperabilitet mellem landbrugsmaskiner, sensorer og software.’

“En mejetærsker kan indsamle værdifuldt data, men hvis maskinens software ikke kan tale sammen med bedriftens computersystem, kan disse data ikke benyttes til vigtige strategiske beslutninger,” lyder det fra ingeniør-holdet.

Projektet demonstrerede fornylig det standardiserede, open source-baserede rammeværktøj Adapt, hvormed data kan udveksles mellem landbrugsmaskiner og software-platforme af forskellige mærker i standardiseret og harmoniseret format.

Foruden de aarhusianske ingeniører er virksomhederne 365FarmNet, AGCO, AgroIntelli, CNH Industrial, Grimme, Kverneland og Wageningen Universitet med i projektet.

Aarhusianske Smartweb: Vores folk må godt arbejde for andre

Det aarhusianske it-firma Smartweb erklærer sig i jagten på medarbejderne klar til at acceptere, at selskabets ansatte også arbejder for andre virksomheder - og arbejder både i udlandet og hjemmefra, skriver Børsen.

Smartweb har i dag 28 medarbejdere.

“Vi har gjort os mange overvejelser, før vi har taget denne form for rekruttering i brug. Men det er nødvendigt for at få adgang til den talentmasse, der er i såvel Danmark som i udlandet," siger direktør Bobby G. Thygesen til avisen.

Mark Zuckerberg har solgt Facebook-aktier for tre milliarder kroner i februar

Facebook-stifter Mark Zuckerberg har alene i februar solgt Facebook-aktier for næsten en halv milliard dollar - tre milliarder kroner.

I løbet af de sidste tre dage af februar solgte han 685.000 aktier, hvilket bragte hans samlede salg i februar op på 2,7 millioner aktier. I alt har det indbragt ham 482,2 millioner dollar, skriver Reuters.

Pengene vil han bruge på sin velgørende fond, the Chan Zuckerberg Initiative.

Zuckerberg meddelte i september, at han over det næste års tid vil sælge mellem 35 millioner og 75 millioner af sine Facebook-aktier og i alt donere 99 procent af sin aktier til fonden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere