Artikel top billede

Atea-sagen nærmer sig sin afslutning: Følg med på cw.dk lørdag og søndag direkte fra Retten i Glostrup

Den store Atea-bestikkelsessag nærmer sig sin afslutning. Retten i Glostrup har inddraget weekenden for at komme til bunds i sagen. Følg Computerworlds live-blog fra Retten i Glostrup både lørdag og søndag.

Den store Atea-bestikkelsessag er inde i den afgørende fase efter at have været i gang siden efteråret med en lang række retsmøder, afhøringer og vidneforklaringer.

For at komme til bunds i sagen har Retten i Glostrup besluttet at inddrage weekender til retsmøder.

Lørdag og søndag blænder Retten i Glostrup således op for forsvarets afsluttende procedure, efter anklagemyndigheden i begyndelsen af april holdt sin procedure.

Her krævede anklagemyndigheden i flere tilfælde ubetinget fængsel til de anklagede.

Det kan du læse mere om i vores liveblog fra 9. april: Anklagemyndigheden kræver i flere tilfælde ubetinget fængsel samt millionbøde til Atea.

De tiltalte er alle tiltalt for enten at have givet eller modtaget bestikkelse samt underslæb af særlig grov karakter.

Det er sket i forbindelse med, at Atea-chefer ifølge tiltalen har tilladt, at Region Sjællands it-chefer kunne benytte sig af en særlig Atea-konto med penge, der i praksis tilhørte Region Sjælland.

Kontoen var ikke registreret andre steder end hos Atea, og for pengene blev der ifølge tiltalen blandt andet købt dyre middage og ekstradyre hotelværelser og rejser på tjenesterejser.

Efter procedurerne skal dommer og domsmænd sandsynligvis bruge nogle uger på at votere, inden der falder i dom.

Dernæst skal både anklagemyndighed og de tiltalte vurdere, om de vil anke dommen til landsretten. Det gælder uanset udfaldet.

Følg med på cw.dk lørdag og søndag, hvor vi blænder op for livebloggen fra Retten i Glostrup klokken 09:00.

Dommen i sagen kan få betydning for rigtigt mange it-folk i ikke mindst offentlige organisationer.

For med dommen får vi et klart signal om, hvorvidt deltagelse i dyre luksusmiddag på invitation fra en it-leverandør skal regnes for bestikkelse.

Der gælder i dag ret skrappe regler for offentligt ansattes modtagelse af ydelser fra leverandører, som ifølge reglerne skal begrænses til en flaske vin, en æske chokolade eller lignende småting.

Der er imidlertid aldrig blevet fastlagt helt klare regler og præcedens for, om deltagelse i dyre luksusmiddage på top-restauranter betalt af leverandørerne falder under denne regel.

Det kommer Atea-dommene formodentligt til at ændre på.

Det kan du læse mere om her: Har du spist middag betalt af Atea? Udfaldet af Atea-bestikkelsessagen kan få stor betydning for rigtigt mange it-folk

Læs også:

Stor millionrabat: Anklager klar til at skære en fjerdedel af sit oprindelige bødekrav til Atea i bestikkelsessag

Atea overrasket over bødekrav: Forbereder sig på bøde på 60 millioner kroner for bestikkelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere