Artikel top billede

Datatilsynet med opfordring til virksomheder: Indgå en dataaftale med Facebook

EU-domstolen afsagde 5. juni en dom om for virksomhedssider på Facebook. Det får nu Datatilsynet til at opfordre danske virksomheder til at indgå en aftale med Facebook om fælles dataansvar.

Det er dit ansvar sammen med Facebook at overholde persondataforordningen på din virksomheds Facebookside, og derfor bør du indgå en aftale med Facebook om fælles dataansvar.

Sådan lyder opfordringen fra Datatilsynet, der efter en afgørelse fra EU-domstolen har set nærmere på, hvad den kommer til at betyde for danske virksomheder.

“Du skal sørge for at indgå en aftale med Facebook om fælles dataansvar, og i denne aftale skal det reguleres, hvem der har ansvar for hvad, og dem I behandler oplysninger om, skal have adgang til at se det væsentligste indhold af ansvarsfordelingen mellem Facebook og dig,” skriver Datatilsynet i sin fortolkning af dommen fra EU, der blev afgjort 5. juni.

Læs også: Datatilsynet advarer om falske GDPR-tilsyn: Mystiske folk i tøj fra sikkerhedsfirma dukkede op hos dansk ørelæge

Ret til indsigt

Deruover understeger Datatilsynet, at dine kunder på Facebook også har ret til indsigt på samme måde som andre steder.

Det betyder, at hvis en kunder kommer med en indsigtserklæring, så skal du kunne udlevere, hvilke oplysninger du har på dem, og være klar til at slette dem, hvis kunden ønsker det.

Læs også: Fem GDPR-myter, som du omgående bør få aflivet i din organisation

I sin fortolkning af EU-dommen erkender Datatilsynet også, at det er nødvendigt at Facebook er villig til at indgå en aftale for at man som virksomhed kan aftale et fælles dataansvar.

Men uanset hvad Facebook beslutter, så kan din virksomhed ikke løbe fra ansvaret, hvis Facebook ikke vil samarbejde.

“Datatilsynet i Irland vil følge op på, at Facebook gør. I det omfang reglerne ikke efterleves, risikerer begge parter imidlertid at blive pålagt sanktioner,” skriver Datatilsynet.

Du kan læse hele fortolkningen fra Datatilsynet her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere