Artikel top billede

Datatilsynet med opfordring til virksomheder: Indgå en dataaftale med Facebook

EU-domstolen afsagde 5. juni en dom om for virksomhedssider på Facebook. Det får nu Datatilsynet til at opfordre danske virksomheder til at indgå en aftale med Facebook om fælles dataansvar.

Det er dit ansvar sammen med Facebook at overholde persondataforordningen på din virksomheds Facebookside, og derfor bør du indgå en aftale med Facebook om fælles dataansvar.

Sådan lyder opfordringen fra Datatilsynet, der efter en afgørelse fra EU-domstolen har set nærmere på, hvad den kommer til at betyde for danske virksomheder.

“Du skal sørge for at indgå en aftale med Facebook om fælles dataansvar, og i denne aftale skal det reguleres, hvem der har ansvar for hvad, og dem I behandler oplysninger om, skal have adgang til at se det væsentligste indhold af ansvarsfordelingen mellem Facebook og dig,” skriver Datatilsynet i sin fortolkning af dommen fra EU, der blev afgjort 5. juni.

Læs også: Datatilsynet advarer om falske GDPR-tilsyn: Mystiske folk i tøj fra sikkerhedsfirma dukkede op hos dansk ørelæge

Ret til indsigt

Deruover understeger Datatilsynet, at dine kunder på Facebook også har ret til indsigt på samme måde som andre steder.

Det betyder, at hvis en kunder kommer med en indsigtserklæring, så skal du kunne udlevere, hvilke oplysninger du har på dem, og være klar til at slette dem, hvis kunden ønsker det.

Læs også: Fem GDPR-myter, som du omgående bør få aflivet i din organisation

I sin fortolkning af EU-dommen erkender Datatilsynet også, at det er nødvendigt at Facebook er villig til at indgå en aftale for at man som virksomhed kan aftale et fælles dataansvar.

Men uanset hvad Facebook beslutter, så kan din virksomhed ikke løbe fra ansvaret, hvis Facebook ikke vil samarbejde.

“Datatilsynet i Irland vil følge op på, at Facebook gør. I det omfang reglerne ikke efterleves, risikerer begge parter imidlertid at blive pålagt sanktioner,” skriver Datatilsynet.

Du kan læse hele fortolkningen fra Datatilsynet her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere