Artikel top billede

Photo by Carlos Muza on Unsplash

Hackere udnytter sårbarhed i populært CMS-system: Overtager din computer og bruger den til at udvinde kryptovaluta

En sårbarhed i et stort CMS-systemet gør det muligt for it-kriminelle at stjæle maskinkraft fra brugerne og udnytte den til mine kryptovaluta.

It-kriminelle udnytter i øjeblikket en tre måneder gammel sårbarhed i det populære CMS-system Drupal, der gør det muligt at misbruge brugernes computere til at mine kryptovaluta.

Det skriver it-mediet Zdnet.

Sårbarheden gør det muligt at installere et stykke såkaldt cryptojacking malware på Drupal-brugerens computer.

Når den skadelige software er blevet installeret på maskinen begynder den i al hemmelighed at stjæle maskinkraft fra maskinen, som i stedet bliver brugt til at udvinde kryptovaluta Monero.

Mange glemmer at installere opdatering

Ifølge Zdnet blev der den 25. april udsendt en sikkerhedsopdatering, der skulle dæmme op for sårbarheden, men mange brugere har tilsyneladende endnu ikke hentet sikkerhedsopdateringen.

Det er dog endnu uvist, hvor mange gange Drupal-sårbarheden er blevet brugt til at udføre de såkaldte cryptojacking-angreb.

Det amerikanske it-sikkerhedsfirma AlienVault har tidligere rapporteret, at det nordkoreanske styre står bag flere af denne type angreb, hvor malware bruges til netop at kryptovalutaen Monero, hvorefter gevinsten bliver ført tilbage til Nordkorea.

Læs også: Sikkerhedsfirma: Nordkoreanere træner i at inficere computere for at mine kryptovaluta
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere