Artikel top billede

Photo by Carlos Muza on Unsplash (Foto: Photo by Carlos Muza on Unsplash)

Hackere udnytter sårbarhed i populært CMS-system: Overtager din computer og bruger den til at udvinde kryptovaluta

En sårbarhed i et stort CMS-systemet gør det muligt for it-kriminelle at stjæle maskinkraft fra brugerne og udnytte den til mine kryptovaluta.

It-kriminelle udnytter i øjeblikket en tre måneder gammel sårbarhed i det populære CMS-system Drupal, der gør det muligt at misbruge brugernes computere til at mine kryptovaluta.

Det skriver it-mediet Zdnet.

Sårbarheden gør det muligt at installere et stykke såkaldt cryptojacking malware på Drupal-brugerens computer.

Når den skadelige software er blevet installeret på maskinen begynder den i al hemmelighed at stjæle maskinkraft fra maskinen, som i stedet bliver brugt til at udvinde kryptovaluta Monero.

Mange glemmer at installere opdatering

Ifølge Zdnet blev der den 25. april udsendt en sikkerhedsopdatering, der skulle dæmme op for sårbarheden, men mange brugere har tilsyneladende endnu ikke hentet sikkerhedsopdateringen.

Det er dog endnu uvist, hvor mange gange Drupal-sårbarheden er blevet brugt til at udføre de såkaldte cryptojacking-angreb.

Det amerikanske it-sikkerhedsfirma AlienVault har tidligere rapporteret, at det nordkoreanske styre står bag flere af denne type angreb, hvor malware bruges til netop at kryptovalutaen Monero, hvorefter gevinsten bliver ført tilbage til Nordkorea.

Læs også: Sikkerhedsfirma: Nordkoreanere træner i at inficere computere for at mine kryptovaluta
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere