Photo by Carlos Muza on Unsplash

Hackere udnytter sårbarhed i populært CMS-system: Overtager din computer og bruger den til at udvinde kryptovaluta

En sårbarhed i et stort CMS-systemet gør det muligt for it-kriminelle at stjæle maskinkraft fra brugerne og udnytte den til mine kryptovaluta.

It-kriminelle udnytter i øjeblikket en tre måneder gammel sårbarhed i det populære CMS-system Drupal, der gør det muligt at misbruge brugernes computere til at mine kryptovaluta.

Det skriver it-mediet Zdnet.

Sårbarheden gør det muligt at installere et stykke såkaldt cryptojacking malware på Drupal-brugerens computer.

Når den skadelige software er blevet installeret på maskinen begynder den i al hemmelighed at stjæle maskinkraft fra maskinen, som i stedet bliver brugt til at udvinde kryptovaluta Monero.

Mange glemmer at installere opdatering
Ifølge Zdnet blev der den 25. april udsendt en sikkerhedsopdatering, der skulle dæmme op for sårbarheden, men mange brugere har tilsyneladende endnu ikke hentet sikkerhedsopdateringen.

Det er dog endnu uvist, hvor mange gange Drupal-sårbarheden er blevet brugt til at udføre de såkaldte cryptojacking-angreb.

Det amerikanske it-sikkerhedsfirma AlienVault har tidligere rapporteret, at det nordkoreanske styre står bag flere af denne type angreb, hvor malware bruges til netop at kryptovalutaen Monero, hvorefter gevinsten bliver ført tilbage til Nordkorea.

Læs også: Sikkerhedsfirma: Nordkoreanere træner i at inficere computere for at mine kryptovaluta
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.