Artikel top billede

Seks it-topfolk i bestikkelsessag skal betale 778.000 kroner tilbage til Region Sjælland

Seks af de syv dømte i den store Atea-bestikkelsessag skal betale i alt 778.344 kroner tilbage til Region Sjælland, der tidligere har krævet op mod en million kroner betalt tilbage.

Seks af de syv tidligere it-topfolk, der onsdag eftermiddag blev dømt i Retten i Glostrup i den store Atea-bestikkelsessag, skal betale i alt 778.344 kroner tilbage til Region Sjælland.

Det fremgår af doms-udskriften i sagen på i alt 153 tætskrevne sider. Det samlede beløb er opdelt i i alt 37 punkter.

De seks, der skal betale, er de tre tidligere topfolk i Region Sjælland Rene Clausen, Michael Steen Hansen og Per Juul Andersen, som tilsammen står til at skulle betale langt størstedelen af beløbet.

Hertil kommer de tre tidligere Atea-topfolk Claus Hougesen, Peter Trans og Carsten Ritzau, der er blevet dømt til i fællesskab at hæfte for i alt omkring 120.000 kroner.

Af domsudskriften fremgår det, at de pågældende er dømt til at tilbagebetale beløbene ‘in solidum.’

Det betyder, at Region Sjælland kan opkræve de enkelte beløb fra flere af implicerede.

Af de 37 punkter, hvor der nævnes beløb til tilbagebetaling til Region Sjælland, optræder Rene Clausen i de 24 punkter.

Han hæfter ‘in solidum’ med forskellige af de øvrige implicerede for i alt 746.693 kroner.

Retten i Glostrup vurderede, at Rene Clausen har været hovedmanden i bestikkelsessagen. Han blev idømt halvandet års ubetinget fængsel i sagen, hvilket var den klart hårdeste dom.

Region Sjælland meddelte i efteråret til Computerworld, at den ville rejse et erstatningskrav mod de implicerede med krav om betaling af knap en million kroner.

Det kan du læse mere om her: Region Sjælland vil rejse stort erstatningskrav mod de tiltalte i Atea-sagen´.

Fire af de tiltalte - Claus Hougesen, Michael Mølkær Jensen, Rene Clausen og Peter Trans - har allerede anket dommen til landsretten, mens de øvrige har udbedt sig betænkningstid.

Læs også:

Atea accepterer dom i bestikkelsessag: Betaler bøde på 10 millioner kroner

Computerworld mener: Atea-dommen har konsekvenser for os alle: Har du fået ryddet op?

Her er dommene i Atea-bestikkelsessagen: Millionbøde til Atea og fængselsstraffe til de tiltalte

Fire af de dømte i Atea-sagen anker dommen: Resten kræver betænkningstid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere