Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Seks it-topfolk i bestikkelsessag skal betale 778.000 kroner tilbage til Region Sjælland

Seks af de syv dømte i den store Atea-bestikkelsessag skal betale i alt 778.344 kroner tilbage til Region Sjælland, der tidligere har krævet op mod en million kroner betalt tilbage.

Seks af de syv tidligere it-topfolk, der onsdag eftermiddag blev dømt i Retten i Glostrup i den store Atea-bestikkelsessag, skal betale i alt 778.344 kroner tilbage til Region Sjælland.

Det fremgår af doms-udskriften i sagen på i alt 153 tætskrevne sider. Det samlede beløb er opdelt i i alt 37 punkter.

De seks, der skal betale, er de tre tidligere topfolk i Region Sjælland Rene Clausen, Michael Steen Hansen og Per Juul Andersen, som tilsammen står til at skulle betale langt størstedelen af beløbet.

Hertil kommer de tre tidligere Atea-topfolk Claus Hougesen, Peter Trans og Carsten Ritzau, der er blevet dømt til i fællesskab at hæfte for i alt omkring 120.000 kroner.

Af domsudskriften fremgår det, at de pågældende er dømt til at tilbagebetale beløbene ‘in solidum.’

Det betyder, at Region Sjælland kan opkræve de enkelte beløb fra flere af implicerede.

Af de 37 punkter, hvor der nævnes beløb til tilbagebetaling til Region Sjælland, optræder Rene Clausen i de 24 punkter.

Han hæfter ‘in solidum’ med forskellige af de øvrige implicerede for i alt 746.693 kroner.

Retten i Glostrup vurderede, at Rene Clausen har været hovedmanden i bestikkelsessagen. Han blev idømt halvandet års ubetinget fængsel i sagen, hvilket var den klart hårdeste dom.

Region Sjælland meddelte i efteråret til Computerworld, at den ville rejse et erstatningskrav mod de implicerede med krav om betaling af knap en million kroner.

Det kan du læse mere om her: Region Sjælland vil rejse stort erstatningskrav mod de tiltalte i Atea-sagen´.

Fire af de tiltalte - Claus Hougesen, Michael Mølkær Jensen, Rene Clausen og Peter Trans - har allerede anket dommen til landsretten, mens de øvrige har udbedt sig betænkningstid.

Læs også:

Atea accepterer dom i bestikkelsessag: Betaler bøde på 10 millioner kroner

Computerworld mener: Atea-dommen har konsekvenser for os alle: Har du fået ryddet op?

Her er dommene i Atea-bestikkelsessagen: Millionbøde til Atea og fængselsstraffe til de tiltalte

Fire af de dømte i Atea-sagen anker dommen: Resten kræver betænkningstid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere