Artikel top billede

Ud og sejle med færge i sommerferien? … så pas på, for mobilsnak og Netflix via satellit koster (stadig) kassen

Mobilsnak og dataforbrug via satellitforbindelse, som mange færgeselskaber tilbyder, når der er for langt til landstationerne, er - stadig - en bekostelig affære. Samtidig viser en afgørelse fra Teleankenævnet, at den indbyggede roamingbegrænsning i mange abonnementet ikke beskytter mod kæmperegninger.

Det kan blive en overordentlig bekostelig affære at surfe løs … og lade ungerne gøre det samme … hvis sommerferien involverer en tur med en færge, hvor mobilforbindelsen er skiftet til en satellitbaseret og ikke en landbaseret.

Den finte har vi på Computerworld skrevet om flere gange - senest her:
Netflix-film til søs kan koste dig over 330.000 kroner

Nu viser en afgørelse fra Teleankenævnet, at finten stadig sender uventet store regninger afsted til danske mobilkunder.

Sagen, der begynder i marts 2017, drejer sig om en kvinde med to døtre, som hver især havde et mobilabonnement hos Plenti til 119 kroner om måneden, der omfattede fri tale, fri sms og fri data.

Begge abonnementer havde et loft for forbrug af mobildata i udlandet på 465 kroner, men efter en tur med et skib i Norge fik kvinden en regning for dataforbrug ombord på skibet på henholdsvis 965 kroner og 1.162 kroner.

Kvinden mente, at dataloftet i abonnementet ville spærre for dataforbrug, når loftet blev nået.

Samtidig gjorde hun opmærksom på, at hun udtrykkeligt i en sms havde gjort det klart for teleselskabet, at forbrug af data i udlandet skulle spærres, når grænsen på 465 kroner blev nået. Desuden var hun blevet oplyst om, at hun skulle sende en sms til Plenti, hvis hun ville forhøje beløbsgrænsen.

Kvinden pegede også på, at hun spærrede for dataforbrug på de to abonnementer, så snart det var muligt, og at hun ikke kunne gøre det, før hun havde fået information fra den udenlandske mobiloperatør. Hun mente heller ikke, at hun var ansvarlig for forsinket modtagelse af informationer fra operatøren.

Men lige meget hjalp det.

Teleankenævnet siger i sin afgørelse, at Plenti havde ret til at sende kvinden den pænt store bon for mobilforbruget på færgen, for det stod i vilkårene for abonnementerne, at registrering af dataforbrug i udlandet kunne være op til 30 dage forsinket.

Ankenævnet mener heller ikke, at opkrævningen var usædvanlig i betragtning af, at den gælder forbrug af data via satellit.

Nævnet siger også, at kvinden selv burde have været opmærksom på, at det er betydeligt dyrere at hente data på en mobil via satellit ombord på et skib, og at hun skulle have sat sig bedre ind i vilkår og prisniveau.

Du kan læse hele afgørelsen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere