Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Hackere stjæler passwords fra Reddit: “To-faktor godkendelse er ikke nær så sikkert, som vi kunne have håbet på”

Online forummet Reddit er blevet hacket og har fået stjålet flere brugerdata. Reddit brugte ellers allerede en to-faktor godkendelse, men det lykkedes altså hackerne også at få fat på det ekstra kodeord.

En eller flere hackere har haft adgang til Reddits brugerdata mellem 14. og 18. juni i år. Hackerne har haft adgang til nuværende e-mailadresser og en database med passwords fra 2007.

Det lykkedes nemlig hackerne at få adgang til flere medarbejderes konti, der gav hackerne adgang til de kompromiterede data.

Det skriver mediet ARN.

“Selvom vi allerede har en stærk to-faktor godkendelse har vi lært, at sms-baseret godkendelse ikke er nær så sikkert, som vi havde håbet på,” fortæller Reddit ifølge ARN.

Læs også: Ministerier vil ikke følge Rigsrevisionens anbefalinger mod ransomware-angreb: "Vil være en uhensigtsmæssig tung byrde"

Folkene bag Reddit fortæller, at det er lykkedes for hackerne at omgå sms-godkendelsen ved at opsnappe den kode, der bliver sendt til medarbejdernes telefoner, når de forsøger at logge ind.

Derfor opfordrer Reddit alle til at droppe sms-godkendelsen og skifte til en mere sikker to-faktor løsning.

To-faktor godkendelse anbefales til alle

To-faktor godkendelsen er ellers et almindeligt middel til at sikre sine data, som mange bruger.

Der går dog diskussioner om, hvorvidt en to-faktor godkendelse, der bliver sendt i en sms, nu også er så sikkert.

Det mener folkene bag Reddit i hvert fald ikke længere, at det er, og opfordrer altså nu alle til at bruge en to-faktor godkendelse, der ikke bruger sms-beskeder til at sende koderne.

Hos Google har man taget det skridtet videre. Her skal medarbejderne bruge en fysisk nøgle for at få adgang til bestemte data og programmer.

Læs også: Ingen af Googles 85.000 medarbejdere har været ramt af phishing-angreb i mere end halvandet år: Hemmeligheden er en fysisk nøgle

Dermed sikrer Google, at medarbejderne skal sidde fysisk foran computeren for at kunne få adgang til de mest sårbare data.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.