Artikel top billede

(Foto: PC World)

Hackere stjæler passwords fra Reddit: “To-faktor godkendelse er ikke nær så sikkert, som vi kunne have håbet på”

Online forummet Reddit er blevet hacket og har fået stjålet flere brugerdata. Reddit brugte ellers allerede en to-faktor godkendelse, men det lykkedes altså hackerne også at få fat på det ekstra kodeord.

En eller flere hackere har haft adgang til Reddits brugerdata mellem 14. og 18. juni i år. Hackerne har haft adgang til nuværende e-mailadresser og en database med passwords fra 2007.

Det lykkedes nemlig hackerne at få adgang til flere medarbejderes konti, der gav hackerne adgang til de kompromiterede data.

Det skriver mediet ARN.

“Selvom vi allerede har en stærk to-faktor godkendelse har vi lært, at sms-baseret godkendelse ikke er nær så sikkert, som vi havde håbet på,” fortæller Reddit ifølge ARN.

Læs også: Ministerier vil ikke følge Rigsrevisionens anbefalinger mod ransomware-angreb: "Vil være en uhensigtsmæssig tung byrde"

Folkene bag Reddit fortæller, at det er lykkedes for hackerne at omgå sms-godkendelsen ved at opsnappe den kode, der bliver sendt til medarbejdernes telefoner, når de forsøger at logge ind.

Derfor opfordrer Reddit alle til at droppe sms-godkendelsen og skifte til en mere sikker to-faktor løsning.

To-faktor godkendelse anbefales til alle

To-faktor godkendelsen er ellers et almindeligt middel til at sikre sine data, som mange bruger.

Der går dog diskussioner om, hvorvidt en to-faktor godkendelse, der bliver sendt i en sms, nu også er så sikkert.

Det mener folkene bag Reddit i hvert fald ikke længere, at det er, og opfordrer altså nu alle til at bruge en to-faktor godkendelse, der ikke bruger sms-beskeder til at sende koderne.

Hos Google har man taget det skridtet videre. Her skal medarbejderne bruge en fysisk nøgle for at få adgang til bestemte data og programmer.

Læs også: Ingen af Googles 85.000 medarbejdere har været ramt af phishing-angreb i mere end halvandet år: Hemmeligheden er en fysisk nøgle

Dermed sikrer Google, at medarbejderne skal sidde fysisk foran computeren for at kunne få adgang til de mest sårbare data.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere