Artikel top billede

Apple løfter sløret: Så mange skal arbejde på datacenteret i Viborg

Apple går efter at ansætte en dansk ledelse til selskabets datacenter i Viborg. Når datacenteret tages i brug i starten af 2019, vil det beskæftige omkring 50 ansatte, mens det tal over en årrække skal øges til 150.

Dagen efter Apple nåede den vanvittige milepæl at være over 1000 milliarder dollar værd, melder selskabet ud, at det nu er klar til at ansætte det første personale til teknologigantens danske datacenter i Viborg.

Apple oplyser til Finans, at selskabet inden for ganske få dage udsender de første jobannoncer til datacenteret online, og her ønsker man danske medarbejdere til ledelsen.

Den udmelding er dog ikke helt korrekt, da Apple i mere end to år forgæves har søgt en datacenterchef til datacenteret i Viborg.

Det kan du læse mere om her: Apple har søgt datacenter-chef i mere end et år: Nøglepost til Apples store datacenter ved Viborg fortsat ledig

Stillingen som 'data centre site operations manager' er stadig slået op og kan ses her.

Datacenter åbner i starten af 2019

Det er planen, at datacenteret skal tages i brug i løbet af første kvartal 2019.

Herefter skal man bruge omkring 50 medarbejdere til at drive datacenteret i starten, men på længere sigt er planen, at projektet, der har en værdi på 6,3 milliarder kroner, skal beskæftige op imod 150 ansatte.

Læs også: Apple sætter verdensrekord: Selskabet er nu mere end 1000 milliarder dollar værd

Datacentre boomer i Danmark

Apple er langt fra den eneste virksomhed, der er ved at bygge datacentre i Danmark.

Udover Apples datacenter i Viborg, bygger den amerikanske teknologigant også et datacenter i Aabenraa, Facebook er i gang med at opføre et datacenter i Odense, og Google har købt grunde til lignende formål i Fredericia og Aabenraa.

Derudover åbnede Digiplex et datacenter i København i maj, og den norske datacenteroperatør ønsker mindst tre datacentre i Danmark inden udgangen af 2020.

Det kan du læse mere om her: Sådan skal kunder fra hele verden lokkes til danske datacentre: Henvendelserne fra franske, tyske og italienske selskaber er eksploderet på seks måneder

Der er også planer om et datacenter med en hidtil unavngiven operatør i Esbjerg.

Det er anslået, at de mange nye datacentre betyder, at de danske datacentre i 2030 vil suge en femtedel af landets strømforbrug.

Det kan du læse mere om her: Ny rapport: Datacentre vil suge en femtedel af Danmarks strømforbrug i 2030




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere