Artikel top billede

Udviklingen i kunstig intelligens-løsninger står i stampe: Kun hver 20. danske virksomhed anvender AI

Udviklingen i udbredelsen af kunstig intelligens står helt i stampe herhjemme. Næsten halvdelen af de danske virksomheder er endnu ikke kommet i gang med at udnytte avanceret it. Kun 14 procent anvender big data. Se her, hvor mange danske virksomheder, der har taget de nye teknologier til sig.

Der har været tale om kunstig intelligens og machine learning som en gylden mulighed for virksomheder i flere år.

Men reelt anvender blot en ud af 20 danske virksomheder - fem procent - i dag kunstig intelligens i en eller anden udstrækning.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik over udbredelsen af det, der kaldes for ‘avanceret teknologi’ i danske erhvervsliv.

Ifølge optællingen fra Danmarks Statistik anvender mere end en halvdelen af de danske virksomheder - 54 procent - i dag moderne teknologi i en eller anden udstrækning.

Mest udbredt er brugen af sensorer til IoT, som godt hver tredje danske virksomheder i dag anvender.

Omkring 16 procent af de danske virksomheder anvender satellit-baserede services i et eller andet omfang, mens blot 14 procent anvender big data og under 10 procent robotter, 3D-print og kunstig intelligens

Det betyder altså, at 46 procent af de danske virksomheder slet ikke er kommet i gang med at udnytte de muligheder, der ligger i disse teknologier.

Når det gælder brugen af kunstig intelligens, har der faktisk slet ikke været nogen udvikling i det seneste år.

Det bekymer DI, som betegner kunstig intelligens som en af ‘morgendagens vinder-teknologier.’

“Den mere basale digitalisering er de fleste steder ved at komme på plads. Den udvikling skal vi have spejlet over på morgendagens vinder-teknologier som kunstig intelligens, big data og maskinlæring, hvis Danmark fortsat skal gøre sig gældende i det digitale udbryderfelt,” lyder det fra DI’s digitaliseringspolitiske chef, Christian Hannibal.

Ifølge Danmarks Statistik er handel- og transport-brancherne de brancher, hvor flest virksomheder anvender de pågældende teknologier.

“Der er stor forskel på anvendelsen af avancerede teknologier mellem store og små virksomheder,” lyder det fra Danmarks Statistik.

Her peger man på, at 87 procent af de største virksomheder anvender mindst én af de avancerede teknologier, mens det gælder for blot halvdelen. af de små virksomheder.

“Tendensen gælder også for anvendelsen af flere teknologier, da 37 procent. af de største virksomheder anvender mindst tre avancerede teknologier, mens dette kun er tilfældet for fem procent af de små virksomheder,” hedder det.

Du finder oversigten fra Danmarks Statistik her.

Læs også:

Sådan vil Carlsberg brygge fremtidens øl med kunstig intelligens fra Microsoft

Efter et år har Watson ikke vurderet et eneste billede fra Herlev Hospital: Alligevel spår læger kunstig intelligens en glorværdig fremtid




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere