Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Skatteministeriet anker sag: Microsoft risikerer kæmpe skattesmæk

Selvom Microsoft har vundet i både Landskatteretten og Østre Landsret anker Skatteministeriet nu en stor skattesag.

Skatteministeriet anker nu en sag om transfer pricing, som Microsoft har vundet i både Landsskatteretten og Østre Landsret, og dermed risikerer den amerikanske gigants danske afdeling en ekstra skat af et beløb på 307 millioner kroner.

Det skriver Børsen.

Så sent som i marts blev Microsoft ellers pure frifundet i sagen, der handler om Microsofts skattebetalinger i perioden 2004 til 2007.

Microsoft har i lighed med mange andre it-giganter i en lang periode haft sit europæiske hovedkvarter i det Irland, hvor selskabsskatten er lav.

Tilbage i marts lød Østre Landsrets afgørelse således:

"Landsretten fandt det ikke godtgjort, at Microsoft Danmark ApS’ transfer pricing dokumentation havde været rettidig, men fandt efter omstændighederne ikke, at dette kunne medføre, at skatteansættelsen kunne foretages skønsmæssigt. Landsretten fandt det heller ikke godtgjort, at dokumentationen havde været mangelfuld i en sådan grad, at der af denne grund kunne foretages en skønsmæssig ansættelse. "

Læs også: Microsoft Danmark frikendes i stor skattesag om transfer pricing for flere hundrede millioner kroner

Stor fokus på transfer pricing

Ankesagen er ifølge Børsen et eksempel på, at erhvervslivet i dag tager transfer pricing-sager stadig mere alvorligt.

I alt skal 53 koncerner ifølge Børsen betale ekstra meget i selskabskat, fordi Skattestyrelsen har vurderet, at de sat deres interne priser forkert, når de handler med koncernselskaber i udlandet.

Det betyder, at selskabernes skattepligtige indkomst samlet set hæves med 6,1 milliarder kroner, hvilket svarer til knap 115 millioner kroner per selskab.

Transfer pricing er et begreb der dækker om den skatteoptimering, der findes sted, når virksomheder foretager interne handler mellem koncerner i forskellige lande i et forsøg på at minimere deres skattebetaling.

Typisk bliver overskuddet på denne måde flyttet fra lande med høj selskabsskat til lande som Irland eller Luxembourg, der har lav selskabsskat.

Læs også:
Forstå fiduserne: Derfor er det så svært for EU at gribe ind overfor it-giganternes smarte skattetrick

Har scoret milliarder på smart fidus: Sådan fungerer Google og Apples europæiske skatte-trick
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere