Artikel top billede

Skatteministeriet anker sag: Microsoft risikerer kæmpe skattesmæk

Selvom Microsoft har vundet i både Landskatteretten og Østre Landsret anker Skatteministeriet nu en stor skattesag.

Skatteministeriet anker nu en sag om transfer pricing, som Microsoft har vundet i både Landsskatteretten og Østre Landsret, og dermed risikerer den amerikanske gigants danske afdeling en ekstra skat af et beløb på 307 millioner kroner.

Det skriver Børsen.

Så sent som i marts blev Microsoft ellers pure frifundet i sagen, der handler om Microsofts skattebetalinger i perioden 2004 til 2007.

Microsoft har i lighed med mange andre it-giganter i en lang periode haft sit europæiske hovedkvarter i det Irland, hvor selskabsskatten er lav.

Tilbage i marts lød Østre Landsrets afgørelse således:

"Landsretten fandt det ikke godtgjort, at Microsoft Danmark ApS’ transfer pricing dokumentation havde været rettidig, men fandt efter omstændighederne ikke, at dette kunne medføre, at skatteansættelsen kunne foretages skønsmæssigt. Landsretten fandt det heller ikke godtgjort, at dokumentationen havde været mangelfuld i en sådan grad, at der af denne grund kunne foretages en skønsmæssig ansættelse. "

Læs også: Microsoft Danmark frikendes i stor skattesag om transfer pricing for flere hundrede millioner kroner

Stor fokus på transfer pricing

Ankesagen er ifølge Børsen et eksempel på, at erhvervslivet i dag tager transfer pricing-sager stadig mere alvorligt.

I alt skal 53 koncerner ifølge Børsen betale ekstra meget i selskabskat, fordi Skattestyrelsen har vurderet, at de sat deres interne priser forkert, når de handler med koncernselskaber i udlandet.

Det betyder, at selskabernes skattepligtige indkomst samlet set hæves med 6,1 milliarder kroner, hvilket svarer til knap 115 millioner kroner per selskab.

Transfer pricing er et begreb der dækker om den skatteoptimering, der findes sted, når virksomheder foretager interne handler mellem koncerner i forskellige lande i et forsøg på at minimere deres skattebetaling.

Typisk bliver overskuddet på denne måde flyttet fra lande med høj selskabsskat til lande som Irland eller Luxembourg, der har lav selskabsskat.

Læs også:
Forstå fiduserne: Derfor er det så svært for EU at gribe ind overfor it-giganternes smarte skattetrick

Har scoret milliarder på smart fidus: Sådan fungerer Google og Apples europæiske skatte-trick
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere