Artikel top billede

Skatteministeriet anker sag: Microsoft risikerer kæmpe skattesmæk

Selvom Microsoft har vundet i både Landskatteretten og Østre Landsret anker Skatteministeriet nu en stor skattesag.

Skatteministeriet anker nu en sag om transfer pricing, som Microsoft har vundet i både Landsskatteretten og Østre Landsret, og dermed risikerer den amerikanske gigants danske afdeling en ekstra skat af et beløb på 307 millioner kroner.

Det skriver Børsen.

Så sent som i marts blev Microsoft ellers pure frifundet i sagen, der handler om Microsofts skattebetalinger i perioden 2004 til 2007.

Microsoft har i lighed med mange andre it-giganter i en lang periode haft sit europæiske hovedkvarter i det Irland, hvor selskabsskatten er lav.

Tilbage i marts lød Østre Landsrets afgørelse således:

"Landsretten fandt det ikke godtgjort, at Microsoft Danmark ApS’ transfer pricing dokumentation havde været rettidig, men fandt efter omstændighederne ikke, at dette kunne medføre, at skatteansættelsen kunne foretages skønsmæssigt. Landsretten fandt det heller ikke godtgjort, at dokumentationen havde været mangelfuld i en sådan grad, at der af denne grund kunne foretages en skønsmæssig ansættelse. "

Læs også: Microsoft Danmark frikendes i stor skattesag om transfer pricing for flere hundrede millioner kroner

Stor fokus på transfer pricing

Ankesagen er ifølge Børsen et eksempel på, at erhvervslivet i dag tager transfer pricing-sager stadig mere alvorligt.

I alt skal 53 koncerner ifølge Børsen betale ekstra meget i selskabskat, fordi Skattestyrelsen har vurderet, at de sat deres interne priser forkert, når de handler med koncernselskaber i udlandet.

Det betyder, at selskabernes skattepligtige indkomst samlet set hæves med 6,1 milliarder kroner, hvilket svarer til knap 115 millioner kroner per selskab.

Transfer pricing er et begreb der dækker om den skatteoptimering, der findes sted, når virksomheder foretager interne handler mellem koncerner i forskellige lande i et forsøg på at minimere deres skattebetaling.

Typisk bliver overskuddet på denne måde flyttet fra lande med høj selskabsskat til lande som Irland eller Luxembourg, der har lav selskabsskat.

Læs også:
Forstå fiduserne: Derfor er det så svært for EU at gribe ind overfor it-giganternes smarte skattetrick

Har scoret milliarder på smart fidus: Sådan fungerer Google og Apples europæiske skatte-trick




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere