Artikel top billede

Skatteministeriet anker sag: Microsoft risikerer kæmpe skattesmæk

Selvom Microsoft har vundet i både Landskatteretten og Østre Landsret anker Skatteministeriet nu en stor skattesag.

Skatteministeriet anker nu en sag om transfer pricing, som Microsoft har vundet i både Landsskatteretten og Østre Landsret, og dermed risikerer den amerikanske gigants danske afdeling en ekstra skat af et beløb på 307 millioner kroner.

Det skriver Børsen.

Så sent som i marts blev Microsoft ellers pure frifundet i sagen, der handler om Microsofts skattebetalinger i perioden 2004 til 2007.

Microsoft har i lighed med mange andre it-giganter i en lang periode haft sit europæiske hovedkvarter i det Irland, hvor selskabsskatten er lav.

Tilbage i marts lød Østre Landsrets afgørelse således:

"Landsretten fandt det ikke godtgjort, at Microsoft Danmark ApS’ transfer pricing dokumentation havde været rettidig, men fandt efter omstændighederne ikke, at dette kunne medføre, at skatteansættelsen kunne foretages skønsmæssigt. Landsretten fandt det heller ikke godtgjort, at dokumentationen havde været mangelfuld i en sådan grad, at der af denne grund kunne foretages en skønsmæssig ansættelse. "

Læs også: Microsoft Danmark frikendes i stor skattesag om transfer pricing for flere hundrede millioner kroner

Stor fokus på transfer pricing

Ankesagen er ifølge Børsen et eksempel på, at erhvervslivet i dag tager transfer pricing-sager stadig mere alvorligt.

I alt skal 53 koncerner ifølge Børsen betale ekstra meget i selskabskat, fordi Skattestyrelsen har vurderet, at de sat deres interne priser forkert, når de handler med koncernselskaber i udlandet.

Det betyder, at selskabernes skattepligtige indkomst samlet set hæves med 6,1 milliarder kroner, hvilket svarer til knap 115 millioner kroner per selskab.

Transfer pricing er et begreb der dækker om den skatteoptimering, der findes sted, når virksomheder foretager interne handler mellem koncerner i forskellige lande i et forsøg på at minimere deres skattebetaling.

Typisk bliver overskuddet på denne måde flyttet fra lande med høj selskabsskat til lande som Irland eller Luxembourg, der har lav selskabsskat.

Læs også:
Forstå fiduserne: Derfor er det så svært for EU at gribe ind overfor it-giganternes smarte skattetrick

Har scoret milliarder på smart fidus: Sådan fungerer Google og Apples europæiske skatte-trick
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere