Artikel top billede

Stor dansk mobil-auktion svæver i det uvisse: Energistyrelsen har mørklagt alt en måned efter pludselig afblæsning

Den store auktion over de kommende danske mobil-frekvenser svæver i det uvisse en måned efter, at Energistyrelsen pludeselig og uden varsel afblæste den. Styrelsen vil intet sige overhovedet.

Den store auktion over de kommende danske mobil-frekvenser svæver i det uvisse, efter at Energistyrelsen for en måned siden pludselig og uden varsel afblæste auktionen.

Auktionerne om om adgang til frekvensbåndene på 700 MHz, 900 MHz og 2.300 MHz var planlagt til at åbne 25. september - men blev i sidste øjeblik helt afblæst.

Energistyrelsen ville dengang kun meddelte, at årsagen var ‘uforudsete forhold.’

Det kan du læse mere om her: Energistyrelsen afblæser pludselig stor dansk frekvensauktion i allersidste øjeblik: Men vil ikke fortælle hvorfor.

‘Intet nyt’

Siden er der intet sket: En måned senere vil Energistyrelsen fortsat intet fortælle overhovedet om årsagen til aflysningen, ligesom styrelsen ikke vil fortælle noget om, hvornår en ny auktion i givet fald vil finde sted.

“Der er intet nyt. Jeg har ingen nyheder at fortælle,” siger pressechef i Energistyrelsen, Ture Falbe-Hansen, til Computerworld, da vi kontakter styrelsen en måned efter aflysningen.

Det er en måned siden, at I afblæste uden varsel og uden forklaring. Kan du nu fortælle, hvorfor auktionen er blevet afblæst?”

“Nej.”

Kan du fortælle, hvornår en ny auktion vil finde sted?”

“Nej.”

Kan du fortælle, om auktionen overhovedet kommer til at finde sted i år?

“Jeg kan ikke sige noget.”

Altså, hvornår kan Energistyrelsen så sige noget som helst om auktionen?

“Det ved jeg heller ikke,” siger Ture Falbe-Hansen.

“Det er desværre ikke meget, som du får med hjem.”

Ved I slet ingenting om, hvornår auktionen vil finde sted? I må da få mange henvendelser om det her?

“Vi får da ind imellem henvendelser, men der er ikke nogen, der får andet at vide end det, som jeg lige har fortalt dig, nemlig at vi ikke kan sige noget som helst.”

Alle tre godkendt

Alle de tre mobilselskaber med eget net blev fornylig godkendt til at kunne deltage i auktionen, nemlig 3-ejer Hi3G, TDC samt Telenor/Telia-samarbejdet TT-Netværket.

Især 700Mhz-frekvensbåndet er interessant, da det ifølge Energistyrelsen er særligt anvendeligt til bredbåndsdækning i tyndt befolkede områder - og samtidig skal anvendes til de kommende 5G-løsninger.

"Der er ikke andre ledige frekvenser med de samme tekniske egenskaber, som kan forbedre dækningen i disse områder," har Energistyrelsen tidligere meddelt.

Center for Tele under Energistyrelsen oplyste i foråret til Computerworld, at det er forventningen, at kommende 5G-tjenester vil bliver introduceret på et af disse bånd.

“Det er forventningen på baggrund af internationale drøftelser, at 700 MHz- 3,5 GHz- og 26 GHz-frekvensbåndene vil være de frekvensbånd, hvor de nye 5G-tjenester introduceres, idet det på EU-Niveau og på globalt niveau i ITU er besluttet, at frekvenserne skal bruges til samme formål,” meddelte centeret til os i foråret.

Det kan du læse mere om her: Kæmpe forventninger til 5G i Danmark: Her er planerne for auktionen over 5G-licenserne

Energistyrelsens fremlagde i december i fjor en frekvensstrategi, hvor man også kan læse mere om planerne med 700 MHz-frekvensbåndet. Se strategien her.

Læs også: Her er de gyldne forretningsmuligheder med 5G: Det er nu, du skal investere dine penge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere