Artikel top billede

Teleselskab bliver sigtet for hvidvaskning i Norge for op imod en halv milliard

Det britiske mobilselskab Lycamobile, der også huserer i Danmark, er blevet ramt en stor sag om hvidvaskning af penge i Norge. Selskabet har haft lignende sager i Storbritannien og Frankrig. I Danmark har selskabet en ubetalt momsregning på 106 millioner kroner, men det er ikke muligt at finde frem til ejeren af den danske del af selskabet.

Det britiske teleselskab Lycamobile, der er ejet af den britisk srilankanske rigmand Allirajah Subaskaran, er kommet under mistanke for hvidvaskning af penge i Norge.

Teleselskabet, der er i Danmark, er repræsenteret i en lang række kiosker, 7-Eleven-butikker samt i supermarkedskæder som Super Brugsen, Føtex og Spar, bliver af den norske anklagemyndighed beskyldt for at have flyttet op imod en halv milliard norske kroner ud i landet fra 2010 til 2018.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Det drejer sig nærmere bestemt om et beløb på 495 millioner norske kroner, svarende til omkring 387 millioner kroner.

Læs også: Derfor smadrer TDC konkurrenterne i den danske mobilkrig

35-årig forhandler anholdt

Den største del af beløbet skulle stammer fra hvidvaskning af kriminelle indtægter, som er ført videre via mobilselskabet.

En Lycamobile-forhandler på 35 år er fængslet i sagen, ligesom der for nogle måneder siden er blevet beslaglagt 5,2 millioner norske, der ved at blive overført fra det norske supermarked Reitan til Lycamobile.

Lycamobile nægter at have medvirker til hvidvaskningen, men den norske domstil vil ikke frigive pengene.

Det er værd at bemærke, at den norske sag langt fra er den første sag om hvidvaskning af penge, der har ramt det britiske teleselskab.

Både i Frankrig og Storbritannien har selskabet været ramt af lignende sager, hvilket har omfattet en ransagning af Lycamobiles kontor samt anholdelser af flere medarbejdere.

Læs også: TDC fortsætter med at jorde konkurrenterne i den danske mobilkrig: Så mange nye mobilkunder har selskabet hentet

Lycamobile har også momssag i Danmark

Det er værd at bemærke, at den norske sag langt fra er den første sag om hvidvaskning af penge, der har ramt det britiske teleselskab.

Både i Frankrig og Storbritannien har selskabet været ramt af lignende sager, hvilket har omfattet en ransagning af Lycamobiles kontor samt anholdelser af flere medarbejdere.

Og i Danmark har Lycamobile også problemer.

Lige nu har teleselskabet et udestående med den danske stat, der mener, at selskabet skylder et beløb på 106 millioner kroner i skattebetalinger.

Det afviser selskabet, der forventer at slippe for at betale hele beløbet.

Sagen kompliceres yderligere af, at det ikke er muligt at finde frem til, hvem der reelt ejer den danske del af selskabet.

Ifølge Ekstra Bladet ender sporet blindt i London hos Allirajah Subaskaran og i et skuffeselskab på Cypern.

Læs også: YouSee hæver priserne på alle tv-pakker igen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere