Artikel top billede

Teleselskab bliver sigtet for hvidvaskning i Norge for op imod en halv milliard

Det britiske mobilselskab Lycamobile, der også huserer i Danmark, er blevet ramt en stor sag om hvidvaskning af penge i Norge. Selskabet har haft lignende sager i Storbritannien og Frankrig. I Danmark har selskabet en ubetalt momsregning på 106 millioner kroner, men det er ikke muligt at finde frem til ejeren af den danske del af selskabet.

Det britiske teleselskab Lycamobile, der er ejet af den britisk srilankanske rigmand Allirajah Subaskaran, er kommet under mistanke for hvidvaskning af penge i Norge.

Teleselskabet, der er i Danmark, er repræsenteret i en lang række kiosker, 7-Eleven-butikker samt i supermarkedskæder som Super Brugsen, Føtex og Spar, bliver af den norske anklagemyndighed beskyldt for at have flyttet op imod en halv milliard norske kroner ud i landet fra 2010 til 2018.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Det drejer sig nærmere bestemt om et beløb på 495 millioner norske kroner, svarende til omkring 387 millioner kroner.

Læs også: Derfor smadrer TDC konkurrenterne i den danske mobilkrig

35-årig forhandler anholdt

Den største del af beløbet skulle stammer fra hvidvaskning af kriminelle indtægter, som er ført videre via mobilselskabet.

En Lycamobile-forhandler på 35 år er fængslet i sagen, ligesom der for nogle måneder siden er blevet beslaglagt 5,2 millioner norske, der ved at blive overført fra det norske supermarked Reitan til Lycamobile.

Lycamobile nægter at have medvirker til hvidvaskningen, men den norske domstil vil ikke frigive pengene.

Det er værd at bemærke, at den norske sag langt fra er den første sag om hvidvaskning af penge, der har ramt det britiske teleselskab.

Både i Frankrig og Storbritannien har selskabet været ramt af lignende sager, hvilket har omfattet en ransagning af Lycamobiles kontor samt anholdelser af flere medarbejdere.

Læs også: TDC fortsætter med at jorde konkurrenterne i den danske mobilkrig: Så mange nye mobilkunder har selskabet hentet

Lycamobile har også momssag i Danmark

Det er værd at bemærke, at den norske sag langt fra er den første sag om hvidvaskning af penge, der har ramt det britiske teleselskab.

Både i Frankrig og Storbritannien har selskabet været ramt af lignende sager, hvilket har omfattet en ransagning af Lycamobiles kontor samt anholdelser af flere medarbejdere.

Og i Danmark har Lycamobile også problemer.

Lige nu har teleselskabet et udestående med den danske stat, der mener, at selskabet skylder et beløb på 106 millioner kroner i skattebetalinger.

Det afviser selskabet, der forventer at slippe for at betale hele beløbet.

Sagen kompliceres yderligere af, at det ikke er muligt at finde frem til, hvem der reelt ejer den danske del af selskabet.

Ifølge Ekstra Bladet ender sporet blindt i London hos Allirajah Subaskaran og i et skuffeselskab på Cypern.

Læs også: YouSee hæver priserne på alle tv-pakker igen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere