(Foto: Dan Jensen)

Microsoft udsender nødpatch: Hacker-angreb i fuld gang

Microsoft udsender helt ekstraordinært en nødpatch, som omgående skal sikre nogle af selskabets browsere mod hackerangreb.

Microsoft har udsendt en særlig nød-opdatering, som omgående skal sikre en kritisk sårbarhed i en række af selskabets browsere.

Microsoft udsender kun sjældent denne former for ekstra-ordinære sikkerheds-opdateringer, da selskabet normalt samler de nødvendige patches og lignende i månedlige opdateringer.

Den ekstraordinære udsendelse skyldes, at de pågældende sårbarheder er meget kritiske og at de derfor ikke kan vente til den næste månedlige opdatering, der er planlagt til at blive udsendt 8. januar.

Sårbarhederne findes i browserne Internet Explorer 9, Internet Explorer 10 og Internet Explorer 11.

Ifølge Microsoft er hackere allerede i fuld gang med at udnytte sårbarhederne.

Microsoft har udsendt opdateringen til Windows 7, Windows 8,1 og Windows 10 samt til Windows Server 2008, 2012, 2016 og 2019.

“Sårbarhden kan ødelægge hukommelsen på en måde, der gør det muligt for en angriber at afvikle fjendtlig kode under dække af den nuværende bruger,” skriver Microsoft i en sikkerheds-meddelelse, som du kan læse her.

Her fremgår det, at sårbarhederne kan udnyttes ved at lokke brugerne af IE9, IE10 og IE11 over til fjendtlige websites.
Notorisk usikker
Internet Explorer har i årevis været kendt som et notorisk usikkert produkt og et yndet mål for alverdens hackere.

Microsoft stoppede med at udvikle på browserne i 2016, men sikkerheds-opdaterer fortsat IE-browserne.

Det skyldes et ønske om, at brugere af Windows 7, Windows 8,1 og Windows 10 fortsat kan køre webapps og aldrende intranet-sites rundt omkring i verden.

Det ændrer dog ikke på, at Microsoft gentagne gange har udråbt selskabets nye browser, Edge, som hovedprodukt, når det gælder browsere.

Internet Explorer har i dag en global markedsandel på lige under 10 procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk medarbejdernes arbejdsgange – på både kontoret og fra køkkenbordet
Fleksible arbejdsformer og produktivitet fra hjemmekontoret er kommet for at blive, og det har understreget behovet for velfungerende møde- og samarbejdsformer. Mange samarbejdsplatforme er imidlertid både usikre, ustabile, besværlige at anvende og med en så utilstrækkelig lyd- og billedkvalitet, at det tapper teamet for kræfter, hæmmer effektiviteten og kan gøre det svært at følge med eller træffe en beslutning. I dette whitepaper kan du læse, hvordan Cisco Webex ggør det muligt at afholde velfungerende onlinemøder med både få og rigtig mange deltagere – og med sikkerhed for, at ingen uvedkommende følger med.