Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft udsender nødpatch: Hacker-angreb i fuld gang

Microsoft udsender helt ekstraordinært en nødpatch, som omgående skal sikre nogle af selskabets browsere mod hackerangreb.

Microsoft har udsendt en særlig nød-opdatering, som omgående skal sikre en kritisk sårbarhed i en række af selskabets browsere.

Microsoft udsender kun sjældent denne former for ekstra-ordinære sikkerheds-opdateringer, da selskabet normalt samler de nødvendige patches og lignende i månedlige opdateringer.

Den ekstraordinære udsendelse skyldes, at de pågældende sårbarheder er meget kritiske og at de derfor ikke kan vente til den næste månedlige opdatering, der er planlagt til at blive udsendt 8. januar.

Sårbarhederne findes i browserne Internet Explorer 9, Internet Explorer 10 og Internet Explorer 11.

Ifølge Microsoft er hackere allerede i fuld gang med at udnytte sårbarhederne.

Microsoft har udsendt opdateringen til Windows 7, Windows 8,1 og Windows 10 samt til Windows Server 2008, 2012, 2016 og 2019.

“Sårbarhden kan ødelægge hukommelsen på en måde, der gør det muligt for en angriber at afvikle fjendtlig kode under dække af den nuværende bruger,” skriver Microsoft i en sikkerheds-meddelelse, som du kan læse her.

Her fremgår det, at sårbarhederne kan udnyttes ved at lokke brugerne af IE9, IE10 og IE11 over til fjendtlige websites.
Notorisk usikker
Internet Explorer har i årevis været kendt som et notorisk usikkert produkt og et yndet mål for alverdens hackere.

Microsoft stoppede med at udvikle på browserne i 2016, men sikkerheds-opdaterer fortsat IE-browserne.

Det skyldes et ønske om, at brugere af Windows 7, Windows 8,1 og Windows 10 fortsat kan køre webapps og aldrende intranet-sites rundt omkring i verden.

Det ændrer dog ikke på, at Microsoft gentagne gange har udråbt selskabets nye browser, Edge, som hovedprodukt, når det gælder browsere.

Internet Explorer har i dag en global markedsandel på lige under 10 procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere