Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: CBrain-system dominerer i danske ministerier / Ny standard med Cryptomathic-aftryk baner vej for europæisk NemID / Dansk system viser passagerne i New Yorks lufthavne, hvor lang tid de skal vente

Morgen-briefing: CBrain-system dominerer i danske ministerier / Ny standard med Cryptomathic-aftryk baner vej for europæisk NemID / Dansk system viser passagerne i New Yorks lufthavne, hvor lang tid de skal vente / E-Boks vinder imageundersøgelse … Facebook ligger i bund / Danskerne er ikke så vilde med Airbnb som andre europæere / Tidligere Burberry-CEO Angela Ahrendts forlader Apple

Godmorgen, og velkommen til onsdagens udgave af briefingen fra Computerworld med det hurtige it-nyhedsoverblik:

CBrain-system dominerer i danske ministerier

CBrains system til sags- og dokumenthåndtering kaldet F2 er nu valgt af 13 af de 19 danske ministerier. Senest har Uddannelses- og Forskningsministeriet valgt F2, skriver CBrain i en meddelelse.

Aftalen er vigtig for cBrain, fordi den underbygger cBrains stadig stærkere position på det danske hjemmemarked, lyder det fra Per Tejs Knudsen, CEO for CBrain.

Ny standard med Cryptomathic-aftryk baner vej for europæisk NemID

Danske Cryptomathic har været med til at udvikle en ny europæisk standard, som baner vej for europæisk NemID skriver Dansk Standard i en pressemeddelelse.

Standarden er målrettet de Kvalificerede Trust Service Providers, der leverer og opbevarer europæernes elektroniske signaturer.

Med den nye standard kommer der for første gang ensartede krav til serversystemer, der opbevarer og anvender digitale signaturer under brugerens kontrol.

“Hidtil har der ikke været ensartede krav til, hvordan man certificerer de enheder, som bruges af Trust Service Providers, der står for levering og opbevaring af signaturerne. Det betyder, at hvert land i dag frit kan vælge, hvordan kvaliteten vurderes, og markedet har således fulgt nationale bestemmelser. Med introduktionen af standarden bliver der i stedet lavet ensartede krav på tværs af de europæiske grænser. Det gør det lettere for virksomheder, der har aktiviteter på tværs af landegrænser, herunder eksempelvis større banker”, fortæller Astrid Bækby Knudsen der er konsulent i informationssikkerhed hos Dansk Standard.

Dansk system viser passagerne i New Yorks lufthavne, hvor lang tid de skal vente

Systemet BlipTrack fra danske BLIP Systems er sat i drift i New Yorks lufthavne. Dermed kan passagerer i John F. Kennedy International (JFK), Newark Liberty International (EWR), LaGuardia (LGA), og New York Stewart International (SWF) se ventetider i security og ventetid på taxier i realtid, skriver Port Authority i en pressemeddelelse.

Oplysningerne er tilgængelige både i terminalerne og på web.

“BlipTrack giver os mulighed for at give vores kunder de oplysninger i realtid, de har brug for, når de skal planlægge deres rejser. Og endnu vigtigere - det giver os data til at fokusere på at reducere ventetider fremover”, siger formanden for Port Authority, Kevin O’Toole.

E-Boks vinder imageundersøgelse … Facebook ligger i bund

E-Boks løber af med sejren i en stor 2018-imageundersøgelse foretaget af Deloitte og Caliber, skriver Børsen.

E-boks sender hvert år 500 millioner elektroniske dokumenter til danskerne - heraf en meget stor del fra det offentlige. Men måske skal danskerne fremover have flere elektroniske postkasser, for staten har lagt opgaven med elektronisk i udbud.

Facebook lander helt i bunden af undersøgelsen på plads nr. 96 kun overgået af L’easy, Postnord, Nordea og Danske Bank.

Danskerne er ikke så vilde med Airbnb som andre europæere

Danskerne er ikke så meget for at bestille overnatninger hos andre privatpersoner - for eksempel via Airbnb - som andre europæere, skriver Finans.

I 2018 var det 11 procent af danskerne, som bookede privat overnatning over nettet, mens gennemsnittet for hele EU ligger på 19 procent, viser tal fra Eurostat.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at det her til lands er et typisk byfænomen, og at det i væsentlig grad er de 25-34 årige, som gør det. Kun fire procent af danskerne udbød i 2018 privat overnatning.

Tidligere Burberry-CEO Angela Ahrendts forlader Apple

Tidligere Burberry-CEO Angela Ahrendts forlader Apple efter fem år. Hun havde ansvaret for Apple Stores, og hendes ansættelse dengang blev set som en del af Apples forsøg på at positionere sig som et luksusmærke.

Ny chef på posten er Deirdre O’Brien, som i forvejen er HR-chef i det store foretagende, skriver Apple i en pressemeddelelse.

Apple har angiveligt 70.000 ansatte inden for detail. Selskabet har 35 online-butikker og 506 fysiske butikker på fem kontinenter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere