Artikel top billede

Morgen-briefing: CBrain-system dominerer i danske ministerier / Ny standard med Cryptomathic-aftryk baner vej for europæisk NemID / Dansk system viser passagerne i New Yorks lufthavne, hvor lang tid de skal vente

Morgen-briefing: CBrain-system dominerer i danske ministerier / Ny standard med Cryptomathic-aftryk baner vej for europæisk NemID / Dansk system viser passagerne i New Yorks lufthavne, hvor lang tid de skal vente / E-Boks vinder imageundersøgelse … Facebook ligger i bund / Danskerne er ikke så vilde med Airbnb som andre europæere / Tidligere Burberry-CEO Angela Ahrendts forlader Apple

Godmorgen, og velkommen til onsdagens udgave af briefingen fra Computerworld med det hurtige it-nyhedsoverblik:

CBrain-system dominerer i danske ministerier

CBrains system til sags- og dokumenthåndtering kaldet F2 er nu valgt af 13 af de 19 danske ministerier. Senest har Uddannelses- og Forskningsministeriet valgt F2, skriver CBrain i en meddelelse.

Aftalen er vigtig for cBrain, fordi den underbygger cBrains stadig stærkere position på det danske hjemmemarked, lyder det fra Per Tejs Knudsen, CEO for CBrain.

Ny standard med Cryptomathic-aftryk baner vej for europæisk NemID

Danske Cryptomathic har været med til at udvikle en ny europæisk standard, som baner vej for europæisk NemID skriver Dansk Standard i en pressemeddelelse.

Standarden er målrettet de Kvalificerede Trust Service Providers, der leverer og opbevarer europæernes elektroniske signaturer.

Med den nye standard kommer der for første gang ensartede krav til serversystemer, der opbevarer og anvender digitale signaturer under brugerens kontrol.

“Hidtil har der ikke været ensartede krav til, hvordan man certificerer de enheder, som bruges af Trust Service Providers, der står for levering og opbevaring af signaturerne. Det betyder, at hvert land i dag frit kan vælge, hvordan kvaliteten vurderes, og markedet har således fulgt nationale bestemmelser. Med introduktionen af standarden bliver der i stedet lavet ensartede krav på tværs af de europæiske grænser. Det gør det lettere for virksomheder, der har aktiviteter på tværs af landegrænser, herunder eksempelvis større banker”, fortæller Astrid Bækby Knudsen der er konsulent i informationssikkerhed hos Dansk Standard.

Dansk system viser passagerne i New Yorks lufthavne, hvor lang tid de skal vente

Systemet BlipTrack fra danske BLIP Systems er sat i drift i New Yorks lufthavne. Dermed kan passagerer i John F. Kennedy International (JFK), Newark Liberty International (EWR), LaGuardia (LGA), og New York Stewart International (SWF) se ventetider i security og ventetid på taxier i realtid, skriver Port Authority i en pressemeddelelse.

Oplysningerne er tilgængelige både i terminalerne og på web.

“BlipTrack giver os mulighed for at give vores kunder de oplysninger i realtid, de har brug for, når de skal planlægge deres rejser. Og endnu vigtigere - det giver os data til at fokusere på at reducere ventetider fremover”, siger formanden for Port Authority, Kevin O’Toole.

E-Boks vinder imageundersøgelse … Facebook ligger i bund

E-Boks løber af med sejren i en stor 2018-imageundersøgelse foretaget af Deloitte og Caliber, skriver Børsen.

E-boks sender hvert år 500 millioner elektroniske dokumenter til danskerne - heraf en meget stor del fra det offentlige. Men måske skal danskerne fremover have flere elektroniske postkasser, for staten har lagt opgaven med elektronisk i udbud.

Facebook lander helt i bunden af undersøgelsen på plads nr. 96 kun overgået af L’easy, Postnord, Nordea og Danske Bank.

Danskerne er ikke så vilde med Airbnb som andre europæere

Danskerne er ikke så meget for at bestille overnatninger hos andre privatpersoner - for eksempel via Airbnb - som andre europæere, skriver Finans.

I 2018 var det 11 procent af danskerne, som bookede privat overnatning over nettet, mens gennemsnittet for hele EU ligger på 19 procent, viser tal fra Eurostat.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at det her til lands er et typisk byfænomen, og at det i væsentlig grad er de 25-34 årige, som gør det. Kun fire procent af danskerne udbød i 2018 privat overnatning.

Tidligere Burberry-CEO Angela Ahrendts forlader Apple

Tidligere Burberry-CEO Angela Ahrendts forlader Apple efter fem år. Hun havde ansvaret for Apple Stores, og hendes ansættelse dengang blev set som en del af Apples forsøg på at positionere sig som et luksusmærke.

Ny chef på posten er Deirdre O’Brien, som i forvejen er HR-chef i det store foretagende, skriver Apple i en pressemeddelelse.

Apple har angiveligt 70.000 ansatte inden for detail. Selskabet har 35 online-butikker og 506 fysiske butikker på fem kontinenter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Globeteam lå i forhandlinger med flere købere inden frasalg: Aggressiv ekspansionsplan venter nu forude - har afsat 'betydeligt beløb'
Interview: Direktør for Globeteam Claus Moldow gør klar til offensiv ekspansion efter, at han, Morten Strunge Nielsen og Kirk Kapital har solgt kontrollen over det danske konsulenthus til den store norske kapitalfond Norvestor. "Pengene er afsat til organisk vækst i Danmark, men vi vil også komme til at se på opkøb," siger han.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.