Artikel top billede

Nye sårbarheder fundet: Android-brugere kan blive hacket bare ved at se på et billede

Hvis du er android-bruger så er der god grund til at være varsom med, hvilke billedfiler du åbner. Google har nemlig fundet tre alvorlige såbarheder.

Der skal ikke mere til, end at du åbner en billedfil på din telefon før du kan blive hacket. I hvert fald hvis du er android-bruger.

Det skyldes tre nyopdaget sårbarheder, der altså kan inficere din telefon, bare ved at du åbner et tilsyneladende uskyldigt billede.

Det skriver mediet The Hacker News.

Sårbarhederne er identificeret som CVE-2019-1986, CVE-2019-1987 og CVE-2019-1988, og kan altså ramme millioner af enheder, der bruger lige fra 7.0 Nougat-versionen af styresystemet helt frem til den nyeste Android 9.0 Pie.

Læs også: Sikkerhedsfirma advarer: Her er 29 apps du ikke skal downloade til din telefon

Google har allerede patchet de tre sårbarheder på Android Open Source Project, men ifølge mediet, er det ikke til at sige, hvornår de enkelte producenter udruller den her patch.

Det er billeder i PNG format, som brugerne altså skal være særligt opmæk på kan kompromittere deres telefoner.

Google oplyser ikke de tekniske detaljer bag de tre sårbarheder, men ifølge The Hacker News, så kan den mest alvorlige af det tre give hackere mulighed for at skrive vilkårlig kode på den kompromiterede enhed.

Læs også:

Danmark ligger i toppen over lande med den bedste it-sikkerhed: Se hele listen her

Sikkerhedsfirma finder alvorlige sårbarheder i overvågningskamera: Producent har ikke lukket hul trods flere advarsler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere