Artikel top billede

Nye sårbarheder fundet: Android-brugere kan blive hacket bare ved at se på et billede

Hvis du er android-bruger så er der god grund til at være varsom med, hvilke billedfiler du åbner. Google har nemlig fundet tre alvorlige såbarheder.

Der skal ikke mere til, end at du åbner en billedfil på din telefon før du kan blive hacket. I hvert fald hvis du er android-bruger.

Det skyldes tre nyopdaget sårbarheder, der altså kan inficere din telefon, bare ved at du åbner et tilsyneladende uskyldigt billede.

Det skriver mediet The Hacker News.

Sårbarhederne er identificeret som CVE-2019-1986, CVE-2019-1987 og CVE-2019-1988, og kan altså ramme millioner af enheder, der bruger lige fra 7.0 Nougat-versionen af styresystemet helt frem til den nyeste Android 9.0 Pie.

Læs også: Sikkerhedsfirma advarer: Her er 29 apps du ikke skal downloade til din telefon

Google har allerede patchet de tre sårbarheder på Android Open Source Project, men ifølge mediet, er det ikke til at sige, hvornår de enkelte producenter udruller den her patch.

Det er billeder i PNG format, som brugerne altså skal være særligt opmæk på kan kompromittere deres telefoner.

Google oplyser ikke de tekniske detaljer bag de tre sårbarheder, men ifølge The Hacker News, så kan den mest alvorlige af det tre give hackere mulighed for at skrive vilkårlig kode på den kompromiterede enhed.

Læs også:

Danmark ligger i toppen over lande med den bedste it-sikkerhed: Se hele listen her

Sikkerhedsfirma finder alvorlige sårbarheder i overvågningskamera: Producent har ikke lukket hul trods flere advarsler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”