Artikel top billede

Dansk kommunes mail-system misbrugt til phishing efter medarbejder oplyste sine login-oplysninger

Frederikssund Kommunes mail-system er blevet misbrugt til at udsende en række phishing-mails. Det sker efter en medarbejder fik stjålet sine login-oplysninger efter selv at have modtaget en phishing-mail.

En kompromitteret mail-konto fra Frederikssund Kommune har betydet, at kommunen har sendt en række phishing-mails videre til borgere med et ondsindet link.

Det skete efter, at en medarbejder i kommunen uforvarende fik videregivet sine login-oplysninger til sin mailkonto efter selv at have modtaget en phishing-mail.

Det skriver Version2.

“Langt hovedparten af disse forsøg bliver stoppet af kommunens it-sikkerhedssystemer. Phishing-mails optræder dog i stadig nye former og bliver stadig sværere at gennemskue. Derfor kan det ske, at en medarbejder får aktiveret et link i en phishing-mail, og videregiver brugernavn og adgangskode. Derved er der mulighed for, at den pågældende medarbejders mailkonto bliver forsøgt benyttet til at sprede phishing yderligere,” skriver kommunens IT- og Digitaliseringschef, Britt Christensen, i en mail til Version2.

Læs også: “Det er ikke interessant, at man har klikket på en phishing-mail. Det handler om, hvordan man håndterer det”

Dermed kunne mail-konten misbruges til at sende ondsindede links til en række mailadresser fra en pålidelig mailadresse fordi den altså endte på @frederikssund.dk.

Datatilsynet er informeret

Senere har yderligere fem medarbejdere modtaget og klikket på phishing-links fra den oprindelige konto. Alle konti er nu blevet lukket ned og adgangskoderne er blevet nulstillet.

Kommunen oplyser til Version2, at man både har været i kontakt med Center for Cybersikkerhed og Datatilsynet.

Læs også: Her er prisen for din identitet på 'the dark web': Brugerlicenser, login og e-mails - alt er til salg på nettet

Tyveri af e-mailadresser er dog langt fra et nyt fænomen. Sidste år fik en dansk virksomhed eksempelvis stjålet mere end 12.000 mailadresser på sine kunder.

Lækkede e-mailadresser sælges også på internettet. De koster typisk ikke mere end et par få dollar. Mest almindeligt er det derfor at sælge større databaser med flere hundrede eller tusinder lækkede e-mailadresser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Windows 11 lækket: Her er Microsofts kommende styresystem - se det her
Microsoft kommende styresystem tager form. En lækket version viser allerede nu store dele af, hvordan Windows 11 er i brug.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.