Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Dansk kommunes mail-system misbrugt til phishing efter medarbejder oplyste sine login-oplysninger

Frederikssund Kommunes mail-system er blevet misbrugt til at udsende en række phishing-mails. Det sker efter en medarbejder fik stjålet sine login-oplysninger efter selv at have modtaget en phishing-mail.

En kompromitteret mail-konto fra Frederikssund Kommune har betydet, at kommunen har sendt en række phishing-mails videre til borgere med et ondsindet link.

Det skete efter, at en medarbejder i kommunen uforvarende fik videregivet sine login-oplysninger til sin mailkonto efter selv at have modtaget en phishing-mail.

Det skriver Version2.

“Langt hovedparten af disse forsøg bliver stoppet af kommunens it-sikkerhedssystemer. Phishing-mails optræder dog i stadig nye former og bliver stadig sværere at gennemskue. Derfor kan det ske, at en medarbejder får aktiveret et link i en phishing-mail, og videregiver brugernavn og adgangskode. Derved er der mulighed for, at den pågældende medarbejders mailkonto bliver forsøgt benyttet til at sprede phishing yderligere,” skriver kommunens IT- og Digitaliseringschef, Britt Christensen, i en mail til Version2.

Læs også: “Det er ikke interessant, at man har klikket på en phishing-mail. Det handler om, hvordan man håndterer det”

Dermed kunne mail-konten misbruges til at sende ondsindede links til en række mailadresser fra en pålidelig mailadresse fordi den altså endte på @frederikssund.dk.

Datatilsynet er informeret

Senere har yderligere fem medarbejdere modtaget og klikket på phishing-links fra den oprindelige konto. Alle konti er nu blevet lukket ned og adgangskoderne er blevet nulstillet.

Kommunen oplyser til Version2, at man både har været i kontakt med Center for Cybersikkerhed og Datatilsynet.

Læs også: Her er prisen for din identitet på 'the dark web': Brugerlicenser, login og e-mails - alt er til salg på nettet

Tyveri af e-mailadresser er dog langt fra et nyt fænomen. Sidste år fik en dansk virksomhed eksempelvis stjålet mere end 12.000 mailadresser på sine kunder.

Lækkede e-mailadresser sælges også på internettet. De koster typisk ikke mere end et par få dollar. Mest almindeligt er det derfor at sælge større databaser med flere hundrede eller tusinder lækkede e-mailadresser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere