Artikel top billede

Særdeles ondsindet app dukker op i Googles app-butik: Sådan kan en app lænse brugernes krypto-wallets

Den første ’clipper’-malware er dukket op på Googles Play butik.

En såkaldt ’clipper’ applikation dukkede i starten af februar op i Googles Play butik, med det formål at stjæle adgang til brugernes beholdning af kryptovaluta.

Malwaren fungerer ved at give sig ud for at være en kryptovaluta-app, hvorefter den opsnapper kopierede links til de intetanende brugeres krypto-wallet. Derefter erstattes det udklippede link med et andet, angiveligt med et der tilhører angriberens.

Links til krypto-wallets er lange, hvorfor de ofte kopieres via udklipsholderen, noget som den ondsindede app her prøver at udnytte.

Denne type angreb begyndte at dukke op i løbet af 2017 på Windows-baserede maskiner for derefter at dukke op på tredjeparts Android-appbørser. Nu er turen altså kommet til Googles officielle app-butik, skriver mediet Welivesecurity.

Forskere fra sikkerhedsselskabet ESET har fundet lignende clipper-programmer hos andre populære download-platforme såsom Cnet’s download-sider.

Det ondsindede clipper-program udgav sig for at være Android-versionen af servicen ’MetaMask’, en krypto-service som tilbyder at holde styr på Bitcoin og Ethereum valutaerne.

Den falske ’MetaMask’ app dukkede op på Google Play platformen 1. februar og blev efterfølgende pillet ned, skriver Ars Technica.

Se også: Kæmpe krypto-kup: It-kriminelle stjæler bitcoin for et trecifret millionbeløb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere