Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Hacker stjæler 127 millioner brugeroplysninger fra otte forskellige hjemmesider: Data sælges videre for knap 100.000 kroner

Først stjal en hacker 620 millioner brugeroplysninger fra 16 forskellige hjemmesider. Nu tilføjer den samme hacker 127 millioner mere til samlingen med et angreb på otte nye hjemmesider.

Otte hjemmesider har mistet oplysninger på 127 millioner brugere. Hackeren bag angrebet har tidligere stjålet 620 millioner oplysninger fra ydeligere 16 hjemmesider.

Det skriver mediet Techchrunch.

De oplysninger, der først blev stjålet er ifølge mediet blevet set på 'the dark web' til en pris på 20.000 dollar, eller hvad der svarer til lige over 132.000 kroner.

Læs også: Her er prisen for din identitet på 'the dark web': Brugerlicenser, login og e-mails - alt er til salg på nettet

Denne gang ser hackeren ud til at have vurderet, at de nye data er noget mere værd.

I hvert fald skriver Techchrunch, at de er blevet sat til salg endnu engang men for 14.500 dollar eller knap 100.000 kroner. Hackeren forventer altså næsten at kunne få det samme for markant færre data.

I begge tilfælle skal hackerene, mindre overraskende for de fleste, have udbetalt beløbende i den digitale valuta Bitcoin.

Oplysningerne der er blevet stjålet er blandt andre 18 millioner oplysninger om brugerne på booking-siden Ixigo, mens 450.000 bruger må erkende deres oplysninger er stjålet fra cryptovaluta-siden Coinmama.

De øvrige sider er alle sammen mindre kendte sider som YouNow, Houzz, Ge.tt, Roll20, Stronghold Kingdoms og PetFlow.

Læs også: Millioner af passwords og e-mailadresser lækket: Se om dine data er kompromitteret

Ifølge sikkerhedsfirmaet IntSights har hackeren formentelig udnyttet den samme sårbarhed hos alle otte hjemmesider for at få adgang til brugernes data.

“Vi er stadig i gang med analyserne, men det kunne skyldes at han har brugt en sårbarhed der har været kendt i den periode, som de her selskaber ikke har fået patchet, eller en helt ukendt sårbarhed,” siger en talsperson fra selskabet til Techchrunch.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere