Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Hacker stjæler 127 millioner brugeroplysninger fra otte forskellige hjemmesider: Data sælges videre for knap 100.000 kroner

Først stjal en hacker 620 millioner brugeroplysninger fra 16 forskellige hjemmesider. Nu tilføjer den samme hacker 127 millioner mere til samlingen med et angreb på otte nye hjemmesider.

Otte hjemmesider har mistet oplysninger på 127 millioner brugere. Hackeren bag angrebet har tidligere stjålet 620 millioner oplysninger fra ydeligere 16 hjemmesider.

Det skriver mediet Techchrunch.

De oplysninger, der først blev stjålet er ifølge mediet blevet set på 'the dark web' til en pris på 20.000 dollar, eller hvad der svarer til lige over 132.000 kroner.

Læs også: Her er prisen for din identitet på 'the dark web': Brugerlicenser, login og e-mails - alt er til salg på nettet

Denne gang ser hackeren ud til at have vurderet, at de nye data er noget mere værd.

I hvert fald skriver Techchrunch, at de er blevet sat til salg endnu engang men for 14.500 dollar eller knap 100.000 kroner. Hackeren forventer altså næsten at kunne få det samme for markant færre data.

I begge tilfælle skal hackerene, mindre overraskende for de fleste, have udbetalt beløbende i den digitale valuta Bitcoin.

Oplysningerne der er blevet stjålet er blandt andre 18 millioner oplysninger om brugerne på booking-siden Ixigo, mens 450.000 bruger må erkende deres oplysninger er stjålet fra cryptovaluta-siden Coinmama.

De øvrige sider er alle sammen mindre kendte sider som YouNow, Houzz, Ge.tt, Roll20, Stronghold Kingdoms og PetFlow.

Læs også: Millioner af passwords og e-mailadresser lækket: Se om dine data er kompromitteret

Ifølge sikkerhedsfirmaet IntSights har hackeren formentelig udnyttet den samme sårbarhed hos alle otte hjemmesider for at få adgang til brugernes data.

“Vi er stadig i gang med analyserne, men det kunne skyldes at han har brugt en sårbarhed der har været kendt i den periode, som de her selskaber ikke har fået patchet, eller en helt ukendt sårbarhed,” siger en talsperson fra selskabet til Techchrunch.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere