Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Hacker stjæler 127 millioner brugeroplysninger fra otte forskellige hjemmesider: Data sælges videre for knap 100.000 kroner

Først stjal en hacker 620 millioner brugeroplysninger fra 16 forskellige hjemmesider. Nu tilføjer den samme hacker 127 millioner mere til samlingen med et angreb på otte nye hjemmesider.

Otte hjemmesider har mistet oplysninger på 127 millioner brugere. Hackeren bag angrebet har tidligere stjålet 620 millioner oplysninger fra ydeligere 16 hjemmesider.

Det skriver mediet Techchrunch.

De oplysninger, der først blev stjålet er ifølge mediet blevet set på 'the dark web' til en pris på 20.000 dollar, eller hvad der svarer til lige over 132.000 kroner.

Læs også: Her er prisen for din identitet på 'the dark web': Brugerlicenser, login og e-mails - alt er til salg på nettet

Denne gang ser hackeren ud til at have vurderet, at de nye data er noget mere værd.

I hvert fald skriver Techchrunch, at de er blevet sat til salg endnu engang men for 14.500 dollar eller knap 100.000 kroner. Hackeren forventer altså næsten at kunne få det samme for markant færre data.

I begge tilfælle skal hackerene, mindre overraskende for de fleste, have udbetalt beløbende i den digitale valuta Bitcoin.

Oplysningerne der er blevet stjålet er blandt andre 18 millioner oplysninger om brugerne på booking-siden Ixigo, mens 450.000 bruger må erkende deres oplysninger er stjålet fra cryptovaluta-siden Coinmama.

De øvrige sider er alle sammen mindre kendte sider som YouNow, Houzz, Ge.tt, Roll20, Stronghold Kingdoms og PetFlow.

Læs også: Millioner af passwords og e-mailadresser lækket: Se om dine data er kompromitteret

Ifølge sikkerhedsfirmaet IntSights har hackeren formentelig udnyttet den samme sårbarhed hos alle otte hjemmesider for at få adgang til brugernes data.

“Vi er stadig i gang med analyserne, men det kunne skyldes at han har brugt en sårbarhed der har været kendt i den periode, som de her selskaber ikke har fået patchet, eller en helt ukendt sårbarhed,” siger en talsperson fra selskabet til Techchrunch.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.