Artikel top billede

Ups: Google opbevarede cloud-passwords ukrypteret i 14 år

I 14 år har en række Google-kunders passwords ligget ukrypteret på søgegigantens servere. Det indrømmer søgegiganten nu i et blogindlæg, men understreger, at der tilsyneladende ikke er sket misbrug.

En mindre gruppe af hvad Google kalder ”enterprise G Suite”-kunder har siden 2005 haft deres passwords liggende ukrypteret på Googles servere.

Det indrømmede søgegiganten i et blog-indlæg i sidste uge hvor de samtidig slår fast, at ingen gratis-brugere er blevet ramt af sårbarheden.

Samtidig viser det sig dog også, at en anden bug fra januar 2019 gjorde at passwords også blev opbevaret ukrypteret. Denne gang dog kun i 14 dage.

Du kan læse Googles egen redegørelse her.

Google understreger, at de ukrypterede passwords har været opbevaret på et internt sikkert system og der således ikke skulle være registreret noget misbrug.

Det sidste er altid godt nyt. Men det er samtidig stærkt bekymrende, for den skødesløse opbevaring af passwords betyder at Google-ansatte potentielt ville kunne slå dem op og derefter få adgang til kundernes data.

På den måde minder sikkerhedsbruddet om Facebooks. Det sociale medie blev i marts 2019 afsløret i at have opbevaret mellem 200 og 600 millioner brugeres password på en sådan måde, at op til 20.000 Facebook-ansatte i teorien kunne få adgang til dem.

Google skriver i deres blog-indlæg at brugerne af systemet er blevet bedt om at skifte deres passwords og at brugere, som ikke har reageret på opfordringen, vil få deres passwords nulstillet administrativt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Sådan får du innovationen til at blomstre i din virksomhed: "Det bliver gjort forkert i 90 procent af tilfældene"
For at ramme plet med digitale løsninger er innovation afgørende, og det flyvske begreb er noget, der bør gribes systematisk an. "Innovation er ikke lig med post-its. Man skal både arbejde med kulturen, tankegangen og værktøjskassen," siger Thomas Ove Rasmussen, innovationsdirektør i Trifork.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.