Artikel top billede

Ups: Google opbevarede cloud-passwords ukrypteret i 14 år

I 14 år har en række Google-kunders passwords ligget ukrypteret på søgegigantens servere. Det indrømmer søgegiganten nu i et blogindlæg, men understreger, at der tilsyneladende ikke er sket misbrug.

En mindre gruppe af hvad Google kalder ”enterprise G Suite”-kunder har siden 2005 haft deres passwords liggende ukrypteret på Googles servere.

Det indrømmede søgegiganten i et blog-indlæg i sidste uge hvor de samtidig slår fast, at ingen gratis-brugere er blevet ramt af sårbarheden.

Samtidig viser det sig dog også, at en anden bug fra januar 2019 gjorde at passwords også blev opbevaret ukrypteret. Denne gang dog kun i 14 dage.

Du kan læse Googles egen redegørelse her.

Google understreger, at de ukrypterede passwords har været opbevaret på et internt sikkert system og der således ikke skulle være registreret noget misbrug.

Det sidste er altid godt nyt. Men det er samtidig stærkt bekymrende, for den skødesløse opbevaring af passwords betyder at Google-ansatte potentielt ville kunne slå dem op og derefter få adgang til kundernes data.

På den måde minder sikkerhedsbruddet om Facebooks. Det sociale medie blev i marts 2019 afsløret i at have opbevaret mellem 200 og 600 millioner brugeres password på en sådan måde, at op til 20.000 Facebook-ansatte i teorien kunne få adgang til dem.

Google skriver i deres blog-indlæg at brugerne af systemet er blevet bedt om at skifte deres passwords og at brugere, som ikke har reageret på opfordringen, vil få deres passwords nulstillet administrativt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere