Artikel top billede

Medie: Huawei skruer ned for produktionen - men har hamstret processorer til det næste år

En af Huaweis største underleverandører har tilsyneladende sendt medarbejdere hjem efter den amerikanske boykot er trådt i kraft.

Siden den amerikanske præsident Trump sendte kinesiske Huawei i skammekrogen, har problemerne hobet sig op for selskabet.

Således har både Google og Microsoft stoppet samarbejdet med den fremadstormende totalleverandør af telefoner, computere og infrastruktur.

Men på grund af Huaweis størrelse breder firmaets problemer sig som ringe i vandet til underleverandører. En af dem er Singapore-virksomheden Flex, der samler telefoner for Huawei på en række fabrikker i Kina.

Ifølge Nikkei Asian Review har Flex fået besked fra Huawei om at stoppe produktionen af telefoner, hvilket har ledt Flex til at sende medarbejderne hjem. Indtil videre frem til d. 30. maj.

Nikkei Asian Review skriver desuden, at Huawei efter sigende har hamstret en række vigtige komponenter såsom processorer. Det er sket fordi virksomheden forudså den amerikanske boykot efter at Huaweis finansdirektør blev tilbageholdt i starten af december 2018.

Det ændrer dog ikke på, at Huaweis salg af billige og mellemklassemobiler kan falde helt op til 30 procent i første halvdel af 2019.

Det er et voldsomt tilbageslag for en virksomhed, der de seneste par år har kæmpet sig til pladsen som verdens næststørste telefonproducent.

Læs også Mogens Nørgaards klumme om Huawei: Derfor er det faktisk godt for os, at Huawei og de andre kinesere stjæler vores viden og teknologier - beviset ligger lige foran din næse




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere