Artikel top billede

The Digital Edge: Microsoft-veteranen Bjarne Schøn er ved at bygge en 'software-fabrik' hos danske Nilfisk: "Vi har lige ansat den første .Net-udvikler nogensinde"

The Digital Edge: Bjarne Schøn har skabt global innovation for Microsoft og rådgivet Bill Gates. Nu står han i spidsen for den digitale transformation af danske Nilfisk. Hør mere om Bjarnes historie, opgaver og gode råd her.

Det er 109 år siden, at den første Nilfisk-støvsuger så dagens lys. Siden er verden – og den danske støvsugerproducent Nilfisk – blevet større og mere digital.

Men hvordan bliver en hæderkronet produktionsvirksomhed digital? Og hvordan går man fra produkter til services, når man har mere end 100 års historie.

Det ved Bjarne Schøn, som står i spidsen for den digitale transformation af Nilfisk. Hans afdeling, kaldet Digital Service, opererer som en startup inden i den store organisation.

I tæt samspil med kerneforretningen skal Bjarne Schøn skabe nye intelligente services. Services som både Nilfisk og kunden kan udnytte til at blive mere effektive i rengøringen.

Emnerne i denne episode er:

  • Hvad er det for en digital challenge som Nilfisk har ansat Bjarne til at løse?
  • Insigt i Bjarne Schøns baggrund fra blandt andet Microsoft, hvor han arbejdede med innovation for Bill Gates.
  • Hvordan Nilfisk er ved at bygge en "software-fabrik" fra bunden midt i en klassisk produktionsvirksomhed.
  • Hvordan Bjarne Schøn har grebet opgave an mht. ansatte, organisatorisk placering og ledelsesstil.
  • Bjarnes gode råd til industri- og servicevirksomheder der skal i gang med at innovere.

Værter på episoden er chefredaktør Lars Jacobsen og Jesper Schleimann, digital transformation officer, EMEA North hos SAP.

Du kan lytte til hele episoden nedenfor. Bemærk at podcasten er på engelsk.

Husk du kan abonnere på The Digital Edge på iTunes (link) eller RSS (link)

Husk: Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode og/eller modtager forslag til spørgsmål og ideer til kommende episoder. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback eller din ide.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.