Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Moderne it er så kompliceret, at det i sidste ende handler om tillid - sådan tackles det hos A.P. Møller-Mærsk

Podcast: Moderne it er så kompliceret, at det i sidste ende handler om tillid. Men hvordan opbygger man den tillid? Det har Global Technology Platform Leader hos A.P. Møller- Mærsk, Roman Kulczykowski, et bud på.

Stolen du sidder på. Skærmen du læser det her på. Tastaturet du bruger, når du tipper din kollegaen om artiklen.

Det er alt sammen sandsynligvis produceret langt, langt væk - og har rejst længere end hvad hovedparten af befolkning nåede i et helt liv for blot et par generationer siden.

For moderne logistik er blot endnu et af de moderne mirakler, som vi i dag tager for givet og det, som den engelske sociolog Anthony Giddens kalder for ”ekspertsystemer".

De systemer er kendetegnet ved at indeholde enorme mængder viden og avanceret teknologi – og er derfor ofte så svært gennemskuelige, at noget så ukonkret som tillid ender med at spille en stor rolle.

Så hvordan opbygger man den tillid? Hvordan leverer man den centrale teknologi, som en global shipping-kæmpe som Mærsk kører på?

Erfaren it-leder deler ud af viden

Det fortæller Roman Kulczykowski, der er global Technology Platform Leader hos A.P. Møller- Mærsk, om i denne episode af The Digital Edge.

Ud over sit job hos Mærsk har Roman desuden tidligere været chef for energiselskabet BP's ERP-systemer og ledte i tre år selskabets digitale transformation.

Og så har Roman, der oprindeligt er økonom, også erfaring Deloitte og IBM.

Du kan høre hele Romans spændende fortælling i episoden nedenfor - inklusiv hans overvejelser om bæredygtighed og om at lykkedes med en global organisation. Episoden er på engelsk.

(Fra minut 27:00 og frem kan du især høre Romans erfaringer med at rulle store systemer ud igennem flere år)

Værter på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, der er Chief Innovation Officer, for Nordeuropa hos SAP.

Bonusinfo: The Digital Edge har haft en pause siden december. Vi har ikke savnet spændende folk at tale med, men tid. Men nu er der ovenstående og planlagt to yderligere episoder. Og de er lidt specielle – for de foregår ude af huset.

Næste episode optager vi på Folkemødet vi skal tale teknologi og politik med Casper Klynge, vicedirektør hos Dansk Erhverv - men som også med en baggrund som verdens første tech-ambassadør og europæisk direktør hos Microsoft.

Og så optager vi et tredje afsnit om digital transformation på Smukfest i Skanderborg, hvor IT Optimiser er så venlige at stille rammer til rådighed. Gæsterne er ved at falde på plads.