Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Sådan driver CIO Anders Romare it hos gigantiske Novo Nordisk

Gigantiske Novo Nordisk er ikke bare gode på medicinalområdet. Også på it-området er ambitionerne stor uddyber CIO Anders Romare i dette interview. Hør blandt andet hvordan Novo anvender interne inkubatore for at fremme innovationen.

Podcast: Siden maj 2018 har svenske Anders Romare stået i spidsen for global it og digitalisering som CIO og Senior Vice President. Og før det har karrieren taget Anders forbi store virksomheder som Airbus and Volvo.

Den store erfaring er nok en god ting. For at de digitale ambitioner hos Novo Nordisk er store - og indebærer et langt større fokus på data og den enkelte patient.

Alt det - og mere til - kommer Anders Romare ind på i denne episode af The Digital Edge.

Du kan blandt andet høre om:

  • Hvad Novo Nordisks it-strategi går ud på, og hvordan it er blevet mere global for at matche den
  • Hvordan it arbejder med såkaldte fyrtårnsprojekter, for at sikre at de teknologiske muligheder bliver opfanget af hele Novo Nordisk
  • At Novo Nordisk under Anders Romares ledelse nu kan egenudvikle software, noget som koncernen ikke havde fokus på tidligere
  • Den store fokus på data, som it arbejder med - herunder at kunne identificere mulige kunder eller få feedback fra brugere af Novo´s medicinalprodukter
  • Hvilken rolle corona har spillet for teknologi-fokuseret hos Novo og hvorfor Novo har etableret et kontor på IT-Universitetet
Værter på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, der er Chief Innovation Officer, for Nordeuropa hos SAP.

Bemærk: Denne episode af podcasten er på engelsk.

Husk du kan abonnere på The Digital Edge på iTunes (link) eller RSS (link)

Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback.
Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.