Artikel top billede

Torben Ruberg (midt) er gæst i denne episode. Værter på episoden er Lars Jacobsen (th), chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann (tv), der er Chief Innovation Officer, for Nordeuropa hos SAP. (Foto: Lars Jacobsen)

Torben Ruberg har være CIO i mere end 20 år: Her er det store svære emne, som han nu arbejder aktivt med som it-leder

Podcast: Det er især tre store emner som har gjort indtryk på CIO Torben Ruberg, når han ser tilbage på sine år i spidsen for it - og som andre bør lære af. Men især tillid anbefaler han, at du arbejder meget mere aktivt med.

I over 20 år har Torben Ruberg stået i spidsen it-driften og udviklingen i store erhvervsvirksomheder som CIO.

I mange år som CIO hos for Falck. Så for Mærsk Tankers og nu det seneste år hos SATAIR, som med kort varsel forsyner fly over hele verden med reservedele.

Undervejs har Torben Ruberg vundet prisen som Årets CIO og har de seneste år også delt ud af sin store viden og erfaring som medlem af Statens It-råd, der risikovurdere statens store it-projekter.

I denne episode af podcasten The Digital Edge fortæller Torben Ruberg, med udgangspunkt i sin store erfaring, om:

  • Hvorfor CIOs og andre tekniske ledere ofte har så høje ambitioner, at man sjældent når det. Og at vi som it-fag ofte er for overambitiøse, og lover for meget.

  • Hvordan it-organisationer ofte opbygger hvad Torben Ruberg kalder ”en ganske betragtelig teknisk gæld”. Og hvorfor den bliver større og større selvom det har været et emme i mange år.

  • Hvorfor Torben Ruberg mener at tillid bør være et helt centralt mål for it-ledere. Både den personlige tillid, tilliden til positionen og til det som leveres. Men også hvorfor tillid er et aktiv, som der skal arbejdes med konstant.
I episoden kommer Torben Ruberg også ind på hvorfor du bør være på vagt hvis du hører udsagn som ”Der er behov for alignment mellem it og forretningen” og hvilket fundament der bare skal være i orden i en veldreven organisation. Men som ingen gider høre om før det er gået galt.

Værter på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, der er Chief Innovation Officer, for Nordeuropa hos SAP.

Husk du kan abonnere på The Digital Edge på iTunes (link) eller RSS (link)

Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback.