Artikel top billede

Jens Rasmussen (midt) er CIO hos Chr. Hansen. Værter på episoden er Lars Jacobsen (tv), chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann (th), der er Chief Innovation Officer, for Nordeuropa hos SAP

Chr. Hansen CIO skulle skille stort forretningsområde ud: "Det var lige som hvis du havde bestilt en deep pan pizza med ekstra ost - og så prøvede at løfte ét stykke op"

Podcast: Chr. Hansens CIO Jens Rasmussen havde 12 måneder til at skille et stort forretningsområde ud og hjælpe med at opbygge en hel ny it-organisation. Hør hvorfor han greb opgaven an som "it-management as a service" - og hvordan Chr. Hansen tackler udfordringerne med kompleksitet og manglende it-folk.

Den danske fødevarevirksomhed Chr. Hansen er en ægte global virksomhed. Skulle nogen være i tvivl, så taler den seneste kvartalsrapport sit eget tydelige sprog.

Her nævnes Kina og yderligere lockdowns, der tales om invasionen af Ukraines betydning for fødevareproduktionen og om hvordan 35 procent af virksomhedens omsætning sker i amerikanske dollars.

Det er ægte globalt. Og ægte kompliceret. Det er underlagt en masse regler. Og det kræver det at man er omstillingsparat. Det er kort sagt en kompleks verden som CIO Jens Rasmussen skal lave it istedet.

For i en moderne virksomhed er it selve enableren og den afdeling, som gør, at resten af organisationen kan rykke hurtigt – uanset om det drejer som gennemsigtighed i leverancekæden, frasalg, opkøb, nye forretningsområder eller den grønne omstilling.

Derfor er kompleksitet – og kampen om at gøre it enkelt - omdrejningspunktet for denne episode af The Digital Edge, hvor vi er så heldige at have Jens Rasmussen som gæst.

I episoden kan du desuden høre om:

- Hvordan Jens Rasmussen greb opgaven med et stort frasalg an - et frasalg hvor den nye ejer skulle have bygget en hel it-organisation op på 12 måneder.

- Hvordan Chr. Hansen arbejder med rekrutteringen af yngre medarbejdere.

- Hvorfor "at holde kernen ren" er centralt for Jens Rasmussens indsats for at være omstillingsparat.

Værter på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, der er Chief Innovation Officer, for Nordeuropa hos SAP.

Husk du kan abonnere på The Digital Edge på iTunes (link) eller RSS (link)

Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback.

Lyt også til de seneste udgaver af The Digital Edge: