Artikel top billede

Pernille Geneser (midt) er CIO for Stark Group. Lars Jacobsen chefredaktør på Computerworld (tv) og Jesper Schleimann, Chief Innovation Officer for Nordeuropa hos SAP (th) er værter på episoden. (Foto: Lars Jacobsen)

Sådan tager top-CIO Pernille Geneser livtag med 40 år gamle it-systemer i Stark Group med 10.000 medarbejdere

Podcast: Stark Group-CIO, Pernille Geneser, tager livtag med mere end 40 år gamle systemer. Det kræver en særlig tilgang at være CIO for en kæmpevirksomhed i en analog branche. Hør Pernille Geneser fortælle i denne nye udgave af vores The Digital Edge-podcast.

For næsten præcis to år siden trådte Pernille Geneser ind ad døren som ny CIO for Stark Group med en ambition om at gøre byggebranchen mere digital.

Den nytiltrådte CIO kunne den gang fortælle Computerworld, at opgaven også handlede om ”enterprise arkitektur, sikkerhed og projekter” – ikke mindst fordi Stark Group i maj 2019 købte konkurrenten Saint Gobain Building Distribution for 2,5 milliarder kroner.

I dag har Stark Group derfor mere end 10.000 ansatte og 400 lokale afdelinger, der strækker sig fra det sydlige Tyskland til Tromsø i Norge.

Og så har Stark it-systemer, der er over 40 år gamle - herunder mainframes. Og det er ifølge Pernille Geneser svært at arbejde med forretningsprocesser på en mainframe.

I episoden kan du derfor blandt andet høre om:

- Hvordan Pernille Geneser tager udgangspunkt i at være "pain-driven", så det er konkrete behov hos kunder og medarbejdere, der sætter retningen.

- Hvordan Stark Group etablerer et nyt salgsværktøj ved at Pernille Geneser og udviklerne selv besøger trælast-firmaer.

- Hvordan Pernille Geneser arbejder med sporbarhed og data for at gøre det let at arbejde med bæredygtighed og den helt afgørende timing af leverancer til byggebranchen

Værter på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, der er Chief Innovation Officer, for Nordeuropa hos SAP.

Husk du kan abonnere på The Digital Edge på iTunes (link) eller RSS (link)

Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback.

Lyt også til de seneste udgaver af The Digital Edge:

Husk du kan finde alle episoder af The Digital Edge her.