Artikel top billede

Fredrik Östbye er outsideren, der skal hjælpe Grundfos med at eksekvere på den digitale transformation

Podcast: 95 procent af de fleste virksomheders egne garager og innovationsenheder fejler. Derfor har Grundfos grebet opgaven radikalt anderledes an. Hør hvordan group vice president Fredrik Östbye løfter digital innovation ind i forretningen.

I 2017 blev svenske Fredrik Östbye hentet ind som outsideren, der skulle hjælpe Grundfos med at eksekvere på den digitale transformation.

I dag er han group vice president og chef for FutureLab, Grundfos' interne inkubator for ny digital forretning.

Med omkring 40 ansatte er FutureLab og Fredrik Östbyes opgave at bære de levedygtige ideer videre - enten som en del af Grundfos' eksisterende forretning eller som selvstændige enheder.

Det er en stor opgave.

For de fleste store firmaer kæmper med at integrere nye opfindelser i deres store maskine. Og ifølge Fredrik Östbye fejler op imod 95 procent af de fleste virksomheders egne garager og innovationsenheder.

Men hvad gør man så, hvis ens strategiske opgave er at lancere den digitale udgave af de innovative industri game changers, som Grundfos har stået bag flere gang i firmaets mangeårige historie?

Det kan du høre Fredrik Östbyes bud på i den nyeste episode af podcasten The Digital Edge.

I episoden kommer Fredrik Östbye blandt andet ind på:
- Hvordan Grundfos arbejder med at gøre nye innovationer levedygtige på egen hånd, før de bliver end del af det, som Fredrik Östbye kalder ”den store maskine.”

- Hvorfor Frederik Östbye mener, at løsninger skal behandles som et opkøb snarere end en intern løsning.

- Hvorfor andre incitamentsmodeller er afgørende, hvis store virksomheder skal have succes med innovation og forandring.

- Hvordan Grundfos arbejder med den typiske B2B-udfordring: At nye digitale tjenester rammer slutbrugerne direkte, mens de fysiske produkter traditionelt distribueres og installeres af lokale partnere.

Værter på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, der er Chief Innovation Officer, for Nordeuropa hos SAP.

Bemærk: Denne episode af podcasten er på engelsk.

Husk du kan abonnere på The Digital Edge på iTunes (link) eller RSS (link)

Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback.