Artikel top billede

Michael Moesgaard (midt) er CIO hos DSB. Jesper Schleimann (tv) er Chief Innovation Officer, for Nordeuropa hos SAP og Lars Jacobsen (th) er chefredaktør på Computerworld. (Foto: Lars Jacobsen / Lars Jacobsen)

Kæmpe it-omstilling i DSB: Machine learning bestemmer din billetpris - og el-løbehjul får dig helt frem til kontoret

Podcast: Corona og hjemmearbejde har påvirket den kollektive trafik og tvunget DSB til at innovere på data - blandt andet med justerede pendlerpriser, nye produkter og e-løbehjul til at transportere pendlere de sidste kilometer. Hør CIO Michael Moesgaard fortælle om de mange nye ideer, løsninger og projekter.

Det er ikke bare passagerer og tonstungt materiel, som DSB flytter hver dag. Også bits og bytes flyver afsted i hastigt tempo i det store it-setup under CIO Michael Moesgaards ledelse.

For DSB står midt i en række kæmpe interne it-omstillinger der tæller både udskiftningen af legacy-systemer, cloud-transformation og etableringen af store outsourcing-aftaler.

Den slags arbejde er oftest usynligt for både passagerer og medarbejdere. Men de seneste par år har forandringerne bygget oven på et mere moderne it-landskab for alvorligt slået igennem.

I denne podcast kan du høre CIO i DSB, Michael Moesgaard, fortælle om en række af de projekter og forsøg, som DSB har lanceret eller arbejder med pt.

Hør blandt andet om:

  • Hvordan hjemmearbejde har påvirket den kollektive trafik og tvunget DSB til at innovere på data - blandt andet med justerede pendlerpriser, nye produkter og e-løbehjul til at transportere pendlere de sidste kilometer.

  • Hvordan DSB bruger data, blandt andet masteoplysninger vejtrafik, og mønsterdata på togbussser som får mere optimale ruter.

  • At DSB har over 1.000 håndværkere der holder materiellet kørende. Med løsningen ”Den digitale håndværker” kan de kan løbende prioritere og styre opgaverne på det dyre udstyr. En løsning som også melder også tilbage med data, som DSB kan
    lære af.

  • Hvordan DSB næsten ikke længere sælger fysiske billetter. Og hvordan de mange mobile medarbejdere er fuld forbundet med kontoret.
I podcasten kan du desuden få Michael Moesgaard gode råd til at drive store projekter over mange år uden at tabe momentum - og hvordan du spiller it-afdelingen ind i forretningsudviklingen.

Værter på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, der er Chief Innovation Officer, for Nordeuropa hos SAP.

Husk du kan abonnere på The Digital Edge på iTunes (link) eller RSS (link)

Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback.

Lyt også til de seneste udgaver af The Digital Edge: