Artikel top billede

Direktør for Innovation og Digitalisering hos Energinet, Nicolaj Nørgaard Peulicke (midt) er gæst i denne episode. Værter på episoden er Lars Jacobsen (th), chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann (tv), der er Chief Innovation Officer, for Nordeuropa hos SAP. (Foto: Lars Jacobsen)

Nicolaj Nørgaard Peulicke driver digitaliseringen, der skaber din moderne el- og gasregning

Podcast: Bag din fintunede el-regning ligger et kæmpe it-arbejde. Hør hvordan Energinets direktør for Innovation og Digitalisering, Nicolaj Nørgaard Peulicke, arbejder med realtime-data, store projekter og brugerindragelse for at sikre sikker og grøn energi til Danmark.

Siden Ruslands invasion af Ukraine har danskerne forholdt sig til energi på en måde, som vi ikke har set siden oliekriserne i 1973-1974 og 1978-1980.

Pludselig kender rigtigt mange af os prisen på el – og gør vi det ikke, så kan vi på forsiden af Ekstra Bladet følge med i den aktuelle pris på en kilowatt-time time for time.

Undervejs har vi lært, at strøm er billig, når vinden blæser, når vandet strømmer i de norske fjelde, og at vi kan spare mange penge ved at lade vaskemaskinen – eller industriproduktionen – køre uden for de dyreste timer.

Et kæmpe it-arbejde bag din fin-tunede elregning

Men bag den transformation, som lader os måle både vores nationale og private strømforbrug, ligger et kæmpe arbejde med at levere billig, sikker og stadig mere grøn energi til hele Danmark.

I Danmark ligger den opgave især hos Energinet, som er en selvstændig offentlig virksomhed under Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

Direktør for Innovation og Digitalisering hos Energinet, Nicolaj Nørgaard Peulicke, har stort set uafbrudt arbejdet for Energinet siden 2005 og har derfor haft en afgørende finger med i spillet.

I denne episode af podcasten The Digital Edge kan du blive klogere på den danske energiforsyning og den store og innovative infrastruktur der ligger bag.

Hør blandt andet om:

  • De krav, som den aktuelle energikrise stiller til Energinets digitale agenda og hastighed.
  • Hvordan først klimakrisen og nu energikrisen har sat fokus på nye områder som real time billing, og hvordan hele energimarkedet er ved at ændre sig.
  • Hvordan Energinet struktureret involverer eksterne partnere og ideer for at sikre innovation tæt på brugerne.
  • Nicolaj Nørgaard Peulickes gode råd til andre, som arbejder med massive transformationsprojekter
Værter på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, der er Chief Innovation Officer, for Nordeuropa hos SAP.

Husk du kan abonnere på The Digital Edge på iTunes (link) eller RSS (link)

Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback.