Artikel top billede

De europæiske GPS-satellitter er brudt sammen: Flere dages nedetid

Det europæiske svar på det amerikanske GPS-positioneringssystem, Galileo, er nede for femte dag i træk.

Den europæiske pendant til det amerikanske GPS-system oplever massive driftsforstyrrelser.

Siden torsdag 11. juli har den europæiske konstellation af lokaliseringssatellitter, kaldet ’Galileo’, været ude af drift hovedsageligt grundet ’et teknisk uheld i systemet jordbaserede infrastruktur’, oplyser organisationen bag det europæiske globale navigationsatellit-agentur, GSA.

”Eksperter er i færd med at reetablere systemet så hurtigt som muligt. En undersøgelsesgruppe er øjeblikkeligt blevet grundlagt til at identificere og analysere årsagen til fejlen og til at implementere en løsning,” lyder beskeden fra agenturet.

Driftsnedbruddet betyder, at systemet i øjeblikket er reduceret til kun at tilbyde ’search and rescue’ service (SAR), som kan benyttes til at lokalisere nødsignaler i ufremkommelige områder blandt andet til søs eller i bjerge.

Se også: GPS-systemets indstillinger rulles 20 år tilbage: Kan føre til bivirkninger

Galileo-systemet blev igangsat i 2016 for at give blandt andre europæere langt mere præcise og nøjagtige positioneringsoplysninger. Flere smartphones fra blandt andet Apple, Google og Samsung benytter i dag oplysninger fra Galileo-netværket.

Modsat lignende systemer som det amerikanske GPS-system, det russiske GLONASS eller det kinesiske Beidou-system drives det europæiske system af en civil organisation fremfor de militære rødder, der findes hos de konkurrerende systemer.

Galileo-systemet er i øjeblikket i pilotfasen indtil 2020, hvor det vil være fuldt operationelt. Det består af 26 satellitter i omløb om jorden, heraf leverer de 22 satellit-positioneringer.

De enkelte satellitters driftsstatus kan følges på denne hjemmeside.

Læs også: Splinternyt GPS-alternativ debuterer i Aarhus: Nyt positioneringssystem kan zoome helt ned til en enkel centimeter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere