De europæiske GPS-satellitter er brudt sammen: Flere dages nedetid

Det europæiske svar på det amerikanske GPS-positioneringssystem, Galileo, er nede for femte dag i træk.

Den europæiske pendant til det amerikanske GPS-system oplever massive driftsforstyrrelser.

Siden torsdag 11. juli har den europæiske konstellation af lokaliseringssatellitter, kaldet ’Galileo’, været ude af drift hovedsageligt grundet ’et teknisk uheld i systemet jordbaserede infrastruktur’, oplyser organisationen bag det europæiske globale navigationsatellit-agentur, GSA.

”Eksperter er i færd med at reetablere systemet så hurtigt som muligt. En undersøgelsesgruppe er øjeblikkeligt blevet grundlagt til at identificere og analysere årsagen til fejlen og til at implementere en løsning,” lyder beskeden fra agenturet.

Driftsnedbruddet betyder, at systemet i øjeblikket er reduceret til kun at tilbyde ’search and rescue’ service (SAR), som kan benyttes til at lokalisere nødsignaler i ufremkommelige områder blandt andet til søs eller i bjerge.

Se også: GPS-systemets indstillinger rulles 20 år tilbage: Kan føre til bivirkninger

Galileo-systemet blev igangsat i 2016 for at give blandt andre europæere langt mere præcise og nøjagtige positioneringsoplysninger. Flere smartphones fra blandt andet Apple, Google og Samsung benytter i dag oplysninger fra Galileo-netværket.

Modsat lignende systemer som det amerikanske GPS-system, det russiske GLONASS eller det kinesiske Beidou-system drives det europæiske system af en civil organisation fremfor de militære rødder, der findes hos de konkurrerende systemer.

Galileo-systemet er i øjeblikket i pilotfasen indtil 2020, hvor det vil være fuldt operationelt. Det består af 26 satellitter i omløb om jorden, heraf leverer de 22 satellit-positioneringer.

De enkelte satellitters driftsstatus kan følges på denne hjemmeside.

Læs også: Splinternyt GPS-alternativ debuterer i Aarhus: Nyt positioneringssystem kan zoome helt ned til en enkel centimeter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.