Artikel top billede

De europæiske GPS-satellitter er brudt sammen: Flere dages nedetid

Det europæiske svar på det amerikanske GPS-positioneringssystem, Galileo, er nede for femte dag i træk.

Den europæiske pendant til det amerikanske GPS-system oplever massive driftsforstyrrelser.

Siden torsdag 11. juli har den europæiske konstellation af lokaliseringssatellitter, kaldet ’Galileo’, været ude af drift hovedsageligt grundet ’et teknisk uheld i systemet jordbaserede infrastruktur’, oplyser organisationen bag det europæiske globale navigationsatellit-agentur, GSA.

”Eksperter er i færd med at reetablere systemet så hurtigt som muligt. En undersøgelsesgruppe er øjeblikkeligt blevet grundlagt til at identificere og analysere årsagen til fejlen og til at implementere en løsning,” lyder beskeden fra agenturet.

Driftsnedbruddet betyder, at systemet i øjeblikket er reduceret til kun at tilbyde ’search and rescue’ service (SAR), som kan benyttes til at lokalisere nødsignaler i ufremkommelige områder blandt andet til søs eller i bjerge.

Se også: GPS-systemets indstillinger rulles 20 år tilbage: Kan føre til bivirkninger

Galileo-systemet blev igangsat i 2016 for at give blandt andre europæere langt mere præcise og nøjagtige positioneringsoplysninger. Flere smartphones fra blandt andet Apple, Google og Samsung benytter i dag oplysninger fra Galileo-netværket.

Modsat lignende systemer som det amerikanske GPS-system, det russiske GLONASS eller det kinesiske Beidou-system drives det europæiske system af en civil organisation fremfor de militære rødder, der findes hos de konkurrerende systemer.

Galileo-systemet er i øjeblikket i pilotfasen indtil 2020, hvor det vil være fuldt operationelt. Det består af 26 satellitter i omløb om jorden, heraf leverer de 22 satellit-positioneringer.

De enkelte satellitters driftsstatus kan følges på denne hjemmeside.

Læs også: Splinternyt GPS-alternativ debuterer i Aarhus: Nyt positioneringssystem kan zoome helt ned til en enkel centimeter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere