Artikel top billede

14 millioner hostingkunder ramt af hackerangreb: Nulstiller alle passwords

Webhosteren Hostinger har været udsat for et hackerangreb, hvor bagmænd har fået utilsigtet adgang til information på op imod 14 millioner kunder via en API-database.

Den globale hostingvirksomhed, Hostinger, har været ramt af et sikkerhedsbrud, hvor millioner af kunders informationer er blevet kompromitteret.

Selskabet oplyser via et blogindlæg, at sikkerhedsbruddet fandt sted 23. august.

Det fremgår, at en tredjepart har fået adgang til flere af Hostingers systemer efter have fået fingrene i en såkaldt adgangs-token (authorization token) via en af selskabets servere.

Denne token blev efterfølgende udnyttet til at skaffe sig utilsigtet adgang til andre af selskabets systemer.

Blandt andet er der sket en utilsigtet adgang til en API-database med informationer om 14 millioner kunder.

Hostinger, der har omkring 29 millioner kunder på globalt plan, har nu nulstillet alle brugerpasswords.

Brugte SHA-1

Techcrunch skriver, at databasen indeholdt data om kunders brugernavne, e-mailadresser og password beskyttet af sikkerhedsteknologien SHA-1, der tidligere er blevet dømt usikker.

Læs blandt andet: Browser-producenter har fået nok: Vil blokere for håbløst forældet sikkerheds-teknologi

Selskabet har siden, skriver Techcunch, opgraderet til den mere sikre SHA-2-algoritme.

Hostinger oplyser, at ingen finansielle oplysninger eller kundernes hjemmesidedata er blevet kompromitteret.

Ifølge Techcrunch, der har fået tilsendt en chattråd fra en bruger, gør en supporter fra Hostinger det dog klart, at det er korrekt, at kundernes finansielle data kan blive gemt via den pågældende API-server, men at der ikke bliver gemt nogen former for betalingsdata.

Den oplysning er dog helt "misvisende," lyder det fra Hostingers direktør, Balys Kriksciunas, der over for Techcrunch afviser, at finansielt data skulle være kompromitteret.

Selskabet har nu sat gang i en undersøgelse af sikkerhedsbruddet.

Hostinger blev etableret i Litauen i 2004 og driver i dag hostingforretning i over 170 lande.

Læs også: Microsoft skærper sikkerhedskravene for mange Windows-brugere: Dropper SHA-1 helt fra juni - du skal opgradere, hvis du vil modtage opdateringer fremover
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Capgemini varsler kæmpe offensiv på det danske SAP-marked: Vil ansætte op til 40 nye konsulenter i år
Den danske del af Capgemini vil tage en langt større bid af det danske SAP-marked, som ifølge dansk landechef Claus Rydkjær står overfor en mulig eksplosion som følge af overgangen til S/4HANA. Op til 40 nye ansatte skal gøre Capgemini i stand til at tredoble SAP-forretningen på bare et år. "Vi mener, tidspunktet er nu," siger Claus Rydkjær til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.