Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Iværksætter: Bankernes dårlige løsninger står i vejen for nye betalingsregler

Bankernes ringe løsninger blokerer for, at EU’s nye betalingsregler kan blive til noget, mener dansk iværksætter.

Dårlige tekniske løsninger fra bankerne står i vejen for, at EU’s nye regelsæt for digitale betalinger, PSD2, kan blive til noget.

Det mener Rune Mai, medstifter af fintech-selskabet Nordic API Gateway, i Børsen.

PSD2 trlæder i kraft 14. september. Det har udløst stor bekymring blandt de e-handlende, som har frygtet totalt kaos på dagen.

Det kan du læse mere om her: Situationen er 'katastrofal': Danske e-handelsbutikker slår alarm - vil have minister til at skride ind inden 14. september

Ideen med PSD2 er, at tredjeparter skal kunne koble produkter direkte på bankkundernes kont - altså eksempelvis en butik eller andet, som så skal kunne trække penge direkte fra kontoen.

Regelsættet betyder, at bankerne bliver tvunget til at åbne for data og infrastruktur for tredjepart.

Og her halter det, mener Rune Mai.

“Hvis du tog den brugeroplevelse, som bankerne har lavet, og indlejrede den i Mobilepay, så ville Mobilepay gå ti lysår tilbage i forhold til friktionen på betalinger,” siger han til avisen.

Bankerne er ikke enige. Både Spar Nord og Jyske Bank melder nogenlunde klar til lørdag, når PSD2 træder i kraft.

De siger dog til avisen, at ingen af deres løsninger endnu er brugeroptimerede og ‘lækre.’

Du kan læse mere om Spar Nords PSD2-projekt her: Sparnord vil tillade alle enheder adgang til kundernes data: Sådan får banken styr på it-sikkerheden i det ambitiøse projekt

Læs også:

Banksektoren står over for en 'must win battle,' der kan få afgørende betydning for deres fremtid

Peter Schleidt står i spidsen for et it-budget på 1,2 milliarder kroner i Jyske Bank: "Der kommer til at ske enormt meget i branchen, og teknologien bliver helt afgørende"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere