Artikel top billede

Amerikanske Mark Dajani skulle egentligt sejle verden rundt - men så ringede Carlsberg med et kæmpe CIO-job

The Digital Edge: Egentligt havde Mark Dajani sendt sig selv på tidlig pension - og var parat til at opdage verden til søs. Men så ringede Carlsberg med et CIO-job. Flere gange. Hør hvad det er den erfarne amerikaner kan - og hvordan man er amerikansk chef i en global virksomhed med dybe danske rødder.

Siden 2016 har amerikanske Mark Dajani været CIO og Senior VP for Global Business Services hos Carlsberg Group, der er et af verdens måske bedst kendte bryggerier.

Han beskriver sig selv som business executive, people champion og it-innovator i én og samme person - og så troede han egentlig, at han skulle sænke tempoet og sejle verden rundt, da jobbet i Carlsberg dukkede op i 2016. Men i sidste ende var fristelsen for stor.

Derfor er Marks Dajanis job i dag at sikre, at Carlsberg er parat til den digitale fremtid - hvordan den så end ser ud.

Det er i sig selv en kæmpe opgave. Og den bliver ikke mindre i en virksomhed med 40.000 ansatte og dybe rødder, der strækker sig helt tilbage til 1847 – og i en verden, hvor vores indkøbsvaner og ølforbrug ændrer sig hastigt.

Lyt med, når Mark Dajani i denne episode fortæller om:

  • Hvordan han som amerikaner endte som CIO i en stor nordisk virksomhed.
  • Hvordan han ser forskellene mellem europæisk og amerikansk virksomhedskultur og ledelsesstil.
  • Hvorfor cloud ikke bare er en teknologisk satsning for Carlsberg, men en ændring, der har skabt muligheden for en helt anden måde at arbejde på.
Værter på episoden er chefredaktør på Computerworld Lars Jacobsen og Jesper Schleimann, digital transformation officer, EMEA North hos SAP.

Du kan lytte til hele episoden nedenfor. Bemærk at podcasten er på engelsk.

Husk du kan abonnere på The Digital Edge på iTunes (link) eller RSS (link)

Husk: Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode og/eller modtager forslag til spørgsmål og ideer til kommende episoder. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback eller din ide.